Dyras

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Dyras je medzinárodne registrovaná obchodná značka spoločnosti The dyras wwe.factory, Inc.,[1] ktorá sídli v Miami v Spojených štátoch amerických a je výrobcom domácich spotrebičov, spotrebnej elektroniky, wellness produktov, produktov určených na starostlivosť o telo a osvetlenie. Tieto výrobky sú distribuované najmä do krajín Európy.

História skupiny dyras[upraviť | upraviť zdroj]

1977 - 1987[upraviť | upraviť zdroj]

Prvá korporácia zastupujúca túto skupinu, spoločnosť dyras GmbH & Co. KG, bola založená v nemeckom Norimbergu v roku 1977. Tu dosiahla svoje prvé úspechy, keď vyvinula a vyrobila interface adaptéry pre diaľkový prenos dát, po ktorých nasledoval vývoj a zavedenie OEM produktového radu pre spotrebnú elektroniku. V tomto duchu spoločnosť dyras vstúpila do medzinárodného obchodu. Spoločnosť na základe objednávok priemyselných spoločností dodávala svoje výrobky do celého sveta a ďalej vyvíjala a vyrábala nové priemyselné výrobky. V roku 1983 vydala spoločnosť dyras svoj prvý obrazový katalóg, ktorý ponúkal viac než 2 500 výrobkov a zahŕňal meracie prístroje, spotrebnú elektroniku, súčiastky, elektromechanické súčiastky, montážne kolekcie a súpravy, nástroje, elektrické prístroje a knihy.

1987 - 1997[upraviť | upraviť zdroj]

Dôsledkom politických zmien a ekonomických otrasov koncom osemdesiatych rokov a počiatkom rokov deväťdesiatych došlo k zmenám v usporiadaní skupiny. Riadiace centrum firmy bolo presunuté z Nemecka do Spojených štátov a výrobné prevádzky v strednej a východnej Európe, Japonsku, Kórei a na Taiwane boli zatvorené a presunuté do Číny. Dôsledkom transformačných procesov v strednej a východnej Európe celý priemysel zmizol, čo viedlo k strate zákazníkov z oblasti elektronického priemyslu v tomto regióne. Spoločnosť dyras musela prispôsobiť svoj produktový rad, aby sa tak vyrovnala s touto stratou a zmenou podmienok a veľmi skoro prišla so svojím novým radom produktov prispôsobeným novým podmienkam. V roku 1989 spoločnosť dyras založila novú pobočku v strednej a východnej Európe. Táto pobočka mala za úlohu otvoriť sa trhom, ktoré spoločnosť dyras nevyužívala, a zamerať sa na rastúci dopyt po spotrebnom tovare, spotrebnej elektronike a domácich spotrebičoch. V polovici deväťdesiatych rokov prebehla rozsiahla reklamná kampaň v médiách, ako sú televízia, rádio a tlač, ktorá trvala niekoľko rokov.

1997 – 2007[upraviť | upraviť zdroj]

Od konca roku 1999 je spoločnosť dyras wwe.trading Kft. (= spol. s r. o.) výhradným dovozcom, distribučným a servisným strediskom pre výrobky spoločnosti dyras v krajinách strednej a východnej Európy, v ktorých pôsobí. Ide najmä o Poľsko, Česko, Slovensko a Maďarsko. Rovnako ako za marketing a ďalšiu propagáciu značky dyras, spoločnosť zodpovedá za monitoring príslušných trhov, spotrebiteľských trendov a konkurencie. Distribúcia výrobkov dyras prebieha predovšetkým prostredníctvom nadnárodných obchodných spoločností, ako sú Auchan, KIKA, Metro, Penny Market, Praktiker, Rossmann a Tesco.

Aktuálny produktový rad[upraviť | upraviť zdroj]

Zloženie produktového radu, dizajn produktov a ich vlastnosti sú šité na mieru špecifickým požiadavkám príslušných trhov.

Aktuálny produktový rad zahŕňa nasledujúce kategórie výrobkov:

  • drobné elektrické kuchynské spotrebiče,
  • domáce spotrebiče,
  • wellness produkty a produkty určené na starostlivosť o telo,
  • zdravotnícke meracie prístroje,
  • počítačové vybavenie,
  • chladiace a výhrevné spotrebiče,
  • osvetlenie.

Klasifikácia[upraviť | upraviť zdroj]

Výrobky nesúce značku dyras môžu byť klasifikované ako značka kategórie B a ich kvalita sa pohybuje vo vyššej strednej triede. Tieto výrobky jasne víťazia nad produktmi značiek v kategórii C vo všetkých aspektoch, ale predovšetkým čo sa týka dizajnu, kvality a popredajného servisu. Spoločnosť dyras vynakladá značné úsilie na to, aby docielila zaradenie svojej značky a tým aj svojich výrobkov do kategórie A. To už dokazuje ponuka dvojročnej záručnej lehoty pre kompletný produktový rad.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. WIPO, World Intellectual Property Organisation Geneva, Switzerland International Trademark Registry Certificat D'Enregistrement No.: 704856 dyras
    United States Patent and Trademark Office 3,727,669
    Magyar Szabadalmi Hivatal 178 199
    Amtsgericht Nürnberg HR B 3334 and HR A 8205
    State of Oregon 187739-94
    Youtube ThedyrasInc