Highwayman (Iced Earth)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
„Highwayman“
Obrázok albumu môže byť použitý iba so súhlasom držiteľa autorských práv
featuring Russell Allen & Michael Poulsen
z albumu Plagues of Babylon
Vydané 6. januára 2014
Žáner Heavy metal
Dĺžka 3:12
Skladateľ Jimmy Webb
Plagues of Babylon chronológia skladieb
„Spirit of the Times“ „Highwayman“ „Outro“

Highwayman“ je dvanásta skladba z albumu Plagues of Babylon americkej metalovej skupiny Iced Earth. Skladba je cover verzia skladby „The Highwayman“ od Jimmyho Webba z roku 1977, ktorú o dva roky neskôr prespieval Glenn Campbell na svojom albume Highwayman a v roku 1985 bol názov inšpiráciou pre americkú country superskupinu The Highwaymen, ktorá ju aj prespievala na svojom rovnomennom albume. Verzia od skupiny Iced Earth bola vydaná 6. januára 2014.

Je naspievaná vo formáte skupiny The Highwaymen so štyrmi rôznymi spevákmi. V tomto prípade je to Jon Schaffer zo skupiny Iced Earth, ktorý spieva časť Willieho Nelsona, Russell Allen zo skupiny Symphony X spieva časť Krisa Kristoffersona, Stu Block zo skupiny Iced Earth, ktorý spieva časť Waylona Jenningsa a Michael Poulsen zo skupiny Volbeat, ktorý spieva časť Johnnyho Casha.

Text skladby[upraviť | upraviť zdroj]

Skladba rozpráva príbeh ducha, reinkarnujúceho sa viackrát v priebehu histórie.[1] Reinkarnoval sa na štyroch rôznych miestach v čase a histórii: ako lupič, námorník, stavebný robotník na priehrade Hoover Dam a nakoniec ako kapitán vesmírnej lode. Skladba bola ovplyvnená reálnym životom obeseného lupiča Jonathana Wilda. Verš staviteľa priehrady odkazuje na smrť viac ako sto mužov pri výstavbe priehrady Hoover Dam v blízkosti Boulder City v štáte Nevada.

Obsadenie[upraviť | upraviť zdroj]

Hosťujúci hudobníci

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Iced Earth – Highwayman Lyrics [online]. Genius, [cit. 2019-03-24]. Dostupné online.