Hugo Bänziger

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Hugo Bänziger
švajčiarsky ekonóm a bankový manažér
Narodenie3. január 1956 (68 rokov)
Zürich

Hugo Bänziger (* 3. január 1956, Zürich) je švajčiarsky ekonóm a bankový manažér. Od roku 2006 zastával funkciu v predstavenstve spoločnosti Deutsche Bank ako Chief Risk Officer a člen výkonného výboru skupiny.

Životopis[upraviť | upraviť zdroj]

Hugo Bänziger vyštudoval moderné dejiny, právo a ekonómiu na univerzite v Berne, promoval z ekonomickej histórie. Svoju kariéru začal v roku 1983 v švajčiarskej federálnej bankovej komisii. Od roku 1985 do roku 1996 pracoval v Credit Suisse v Zürichu a Londýne, najskôr v retailovom bankovníctve a následne ako manažér v oddelení Corporate Finance. V roku 1990 bol menovaný globálnym riaditeľom pre finančné produkty Credit CS.

V roku 1996 odišiel do Deutsche Bank v Londýne. V roku 2000 bol menovaný generálnym riaditeľom, od roku 2004 zodpovedný za riadenie operačných rizík. Dňa 4. mája 2006 bol menovaný do funkcie Chief Risk Officer a do predstavenstva banky. Jeho povinnosti zahŕňajú riadenie úverových, trhových a operačných rizík, s dôrazom na korporatívnu bezpečnosť a kontinuitu podnikania a financií. Od mája 2007 je zodpovedný za právne záležitosti a dodržiavanie predpisov.

Bol tiež predseda dozornej rady DWS Investment GmbH, člen dozornej rady Eurex Clearing AG, Eurex Frankfurt AG a člen predstavenstva Eurex Zürich AG.

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

  • Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Hugo Bänziger na nemeckej Wikipédii.