Mužská dvojhra na Wimbledone 2007

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Mužská dvojhra
Wimbledon 2007
Víťaz Švajčiarsko  Roger Federer
Finalista Španielsko Rafael Nadal
Výsledok 7–6(9–7), 4–6, 7–6(7–3), 2–6, 6–2
Kategórie
Dvojhry muži ženy chlapci dievčatá
Štvorhry muži ženy zmiešaná chlapci dievčatá

Mužská dvojhra na Wimbledone 2007 sa hrala ako súčasť Wimbledonu 2007 od 25. júna do 8. júla. Súťaže sa zúčastnilo 128 hráčov, z toho 32 nasadených, 16 kvalifikantov, 9 hráčov s divokou kartou a 2 náhradníci. Víťazom sa po piatykrát po sebe stal Roger Federer, ktorý vo finále porazil Rafaela Nadala 7:6, 4:6, 7:6, 2:6, 6:2.

Nasadenie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Švajčiarsko Roger Federer (Víťaz)
  2. Španielsko Rafael Nadal (Finále)
  3. USA Andy Roddick (Štvrťfinále)
  4. Srbsko Novak Đoković (Semifinále)
  5. Čile Fernando González (3. kolo)
  6. Rusko Nikolaj Davydenko (4. kolo)
  7. Česko Tomáš Berdych (Štvrťfinále)
  8. Spojené kráľovstvo Andy Murray (24. júna sa odhlásil, kvôli zranenému zápästiu)
  9. USA James Blake (3. kolo)
  10. Cyprus Marcos Baghdatis (Štvrťfinále)
  11. Španielsko Tommy Robredo (2. kolo)
  12. Francúzsko Richard Gasquet (Semifinále)
  13. Nemecko Tommy Haas (4. kolo - vzdal kvôli zraneniu)
  14. Rusko Michail Južnyj (4. kolo)
  15. Chorvátsko Ivan Ljubičić (3. kolo)
  16. Austrália Lleyton Hewitt (4. kolo)
  1. Španielsko David Ferrer (2. kolo)
  2. Fínsko Jarkko Nieminen (3. kolo)
  3. Švédsko Jonas Björkman (4. kolo)
  4. Španielsko Juan Carlos Ferrero (Štvrťfinále)
  5. Rusko Dmitrij Tursunov (3. kolo)
  6. Argentína Guillermo Cañas (3. kolo)
  7. Argentína David Nalbandian (3. kolo)
  8. Argentína Juan Ignacio Chela (2. kolo)
  9. Španielsko Carlos Moyà (1. kolo)
  10. Rusko Marat Safin (3. kolo)
  11. Nemecko Philipp Kohlschreiber (1. kolo)
  12. Švédsko Robin Söderling (3. kolo)
  13. Argentína Agustín Calleri (2. kolo)
  14. Taliansko Filippo Volandri (1. kolo)
  15. Slovensko Dominik Hrbatý (1. kolo)
  16. Argentína Juan Mónaco (1. kolo)

Denný sumár[upraviť | upraviť zdroj]

Deň 1: 25. jún[upraviť | upraviť zdroj]

Začiatok zápasov prvého dňa Wimbledonu bol kvôli dažďu posunutý o dve a pol hodiny a aj neskôr boli zápasy párkrát prerušené, takže sa nestihli odohrať všetky zápasy naplánované na prvý deň. Do druhého kola hladko v troch setoch postúpili favoriti Roger Federer, Andy Roddick, Tommy Haas a David Ferrer. Štyri sety potreboval piaty nasadený Fernando González aby porazil Ginepriho. Ako prvý z nasadených hráčov vypadol Philipp Kohlschreiber, ktorý nestačil Francúzovi Florentovi Serrovi a prehral s ním v troch setoch 7:6, 6:4, 6:4. Ďalej postúpili aj dvaja kvalifikanti, Čech Tomáš Zíb v päťsetovej bitke porazil Argentínčana Hartfielda a Alejandro Falla v troch setoch porazil Sama Querreyho. V súbojoch nenasadených do druhého kola postúpili Danai Udomchoke, Michael Berrer, Paul-Henri Mathieu a po päťsetovej dráme aj Janko Tipsarević. Vrcholom prvého dňa bol nepochybne zápas domáceho Tima Henmana, držiteľa divokej karty a turnajovej 25 Španiela Carlosa Moyu. Tim Henman za výdatnej podpory domácich fanúšikov mal už štyri mečbaly, keď bol zápas prerušený kvôli tme za stavu 6:3, 1:6, 5:7, 6:2, 5:5 z pohľadu Henmana. Prerušené kvôli tme boli aj niektoré ďalšie zápasy.

Deň 2: 26. jún[upraviť | upraviť zdroj]

Drámu so šťastným koncom pre domáceho Tima Henmana videl Centrálny dvorec v dohrávanom zápase, keď Tim Henman premenil siedmy mečbal a v piatom sete vyhral 13:11. Okrem Carlosa Moyu z nasadených vypadol aj Slovák Dominik Hrbatý, ktorý nestačil na Taliana Seppiho a prehral v troch setoch 6:7, 1:6, 2:6, Juan Mónaco, ktorý prehral s Kristofom Vliegenom a Filippo Volandri, ktorý podľahol Nicolasovi Kieferovi. Potrápili sa aj Juan Carlos Ferrero, Juan Ignacio Chela a Tommy Robredo, ktorí na postup potrebovali päť setov. Naopak ľahko v troch setoch postúpili nasadení Rafael Nadal, James Blake, Lleyton Hewitt, Jonas Björkman, Tomáš Berdych, Robin Söderling, Jarkko Nieminen, Richard Gasquet, David Nalbandian, Novak Đoković, Nikolaj Davydenko, Agustín Calleri a Marat Safin. Zaujímavý súboj generácií zviedli austrálsky veterán Wayne Arthurs a holandský mladík, víťaz juniorky Wimbledonu z roku 2006, Thiemo de Bakker. Nakoniec po päťsetovom boji zvíťazila Arthursova skúsenosť. Okrem Arthursa postúpili aj ďalší štyria kvalifikanti: Müllerovi vzdal Óscar Hernández, A'isám ul-Hak Kuréší porazil iného kvalifikanta Lee Childsa, Wang Jü-cuo vyhral nad Kunicynom a z francúzskeho súboja vyšiel víťazne Nicolas Mahut. Celkovo to bol veľmi úspešný deň pre francúzskych tenistov. Okrem Mahuta a Gasqueta postúpili aj Gaël Monfils, Jo-Wilfried Tsonga, Fabrice Santoro, Gilles Simon, Nicolas Devilder, Sébastien Grosjean, Florent Serra, Edouard Roger-Vasselin a Michaël Llodra.

Deň 3: 27. jún[upraviť | upraviť zdroj]

Tretí hrací deň znova ovplyvnilo počasie. Hralo sa približne iba do šiestej večer miestneho času, kedy začalo pršať. Odohralo sa iba päť zápasov, v ktorých zvíťazili nasadení favoriti Andy Roddick, Fernando González a Richard Gasquet. Zo súbojov nenasadených do tretieho kola postúpili Fernando Verdasco a Janko Tipsarević, ktorý vyhral svoj druhý päťsetový zápas na šampionáte. Svoj zápas dobre rozohral aj Roger Federer, ktorý pred prerušením viedol 6:2, 7:5, 2:0.

Deň 4: 28. jún[upraviť | upraviť zdroj]

Štvrtý hrací deň sa začalo hrať o hodinu skôr, aby sa stihli odohrať zápasy z predchádzajúceho dňa. Svetová a turnajová jednotka Roger Federer podľa predpokladu dotiahol svoj zápas do víťazného konca, keď vyhral tretí set 6:1. V boji o štvrťfinále sa stretne s Rusom Maratom Safinom, ktorý si v troch setoch poradil s Pakistancom Kuréším. Do tretieho kola postúpili aj dvaja nenasadení Francúzi Jo-Wilfried Tsonga a Edouard Roger-Vasselin, ktorý vyradil turnajovú 24 Juana Ignacia Chelu. O zatiaľ najväčšie prekvapenie sa postaral veterán Wayne Arthurs, ktorý v troch setoch zdolal nasadenú 11., Španiela Tommyho Robreda. Z nasadených vypadol ešte Španiel David Ferrer, ktorý podľahol Francúzovi Mathieuovi a Argentínčan Agustín Calleri, ktorý prehral s Kórejčanom I Hjung-tchäk. Ostatní favoriti už svoje zápasy vyhrali, aj keď Rusi Michail Južnyj a Nikolaj Davydenko na to potrebovali až päť setov. Najmä Davydenko sa spamätal v poslednej chvíli, keď otočil vývoj zápasu z 0:2 v tiebreaku tretieho setu. Posledný domáci tenista Tim Henman vypadol po päťsetovom boji s Felicianom Lópezom.

Deň 5: 29. jún[upraviť | upraviť zdroj]

Piaty hrací deň priniesol tri prekvapenia. Nečakal sa postup Janka Tipsarevića cez Fernanda Gonzáleza, Mathieua cez Ivana Ljubičića a Juana Carlosa Ferrera cez Jamesa Blakea. Naopak svoj zápas tretieho kola ľahko zvládli Roger Federer, Andy Roddick a Tommy Haas, ktorý však na úvod svojho zápasu stratil set, no vývoj otočil a zvíťazil v štyroch setoch. Do štvrtého kola ešte postúpili dvaja Francúzi, turnajová dvanástka Richard Gasquet a držiteľ divokej karty Jo-Wilfried Tsonga.

Deň 6: 30. jún[upraviť | upraviť zdroj]

V sobotu na Wimbledone skoro celý deň pršalo. Z celého programu sa stihol rozohrať iba zápas Berdycha s I Hjung-tchäk, ktorý bol prerušený za stavu 6:4, 2:3. Všetky zápasy boli preložené na pondelok 2. júna.

Deň 7: 2. júl[upraviť | upraviť zdroj]

V pondelok sa dohrávali stretnutia tretieho kola. V súboji veteránov Jonas Björkman porazil Arthursa 6:2, 6:1, 6:4. Do štvrtého kola ďalej postúpili Marcos Baghdatis, Michail Južnyj a Tomáš Berdych. Ostatné zápasy 3. kola museli byť prerušené pre dážď.

Deň 8: 3. júl[upraviť | upraviť zdroj]

V troch zápasoch, ktoré sa stihli opäť kvôli dažďu dohrať, zvíťazili a do štvrtého kola sa prebojovali Lleyton Hewitt a Nikolaj Davydenko. V jedinom dohratom zápase štvrtého kola si Juan Carlos Ferrero poradil s Tipsarevićom v troch setoch 7:5, 6:3, 7:6.

Deň 9: 4. júl[upraviť | upraviť zdroj]

V stredu sa konečne dohrali zápasy tretieho kola. Rafael Nadal zdolal v päťsetovej bitke Robina Söderlinga a Novak Đoković v štyroch setoch Nicolasa Kiefera. Andy Roddick a Richard Gasquet zvládli svoje zápasy štvrtého kola a rozšírili rady štvrťfinalistov.

Deň 10: 5. júl[upraviť | upraviť zdroj]

Vo štvrtok sa dohrali zápasy štvrtého kola. Rafael Nadal obrátil zápas s Michailom Južnym z 0:2 na 3:2 na sety. Cez vyššie nasadeného Davydenka postúpil Marcos Baghdatis. Ostávajúce dva zápasy sa skončili podľa papierových predpokladov a do štvrťfinále postúpili Tomáš Berdych a Novak Đoković. Štvrťfinálový zápas Rogera Federera a Juana Carlosa Ferrera musel byť za stavu 5:5 v prvom sete kvôli dažďu prerušený.

Deň 11: 6. júl[upraviť | upraviť zdroj]

V piatok boli na programe štvrťfinálové zápasy. Roger Federer a Rafael Nadal svoje zápasy bez problémov zvládli, keď iba Federer prehral jeden set. Päťsetové drámy videli diváci na kurte č. 1. Najprv sa nasadená štvorka Novak Đoković potrápila s desiatkou Marcos Baghdatis, aby napokon postúpila po výhre 7:6, 7:6, 6:7, 4:6, 7:5. Vyvrcholením dňa bol súboj Richarda Gasqueta a Andyho Roddicka. Francúz dokázal otočiť zo stavu 0:2 na sety a vynikajúcou hrou, keď zahral viac ako 80 víťazných úderov (najmä z bekhendu) nakoniec vyhral 4:6, 4:6, 7:6, 7:6, 8:6.

Deň 12: 7. júl[upraviť | upraviť zdroj]

Podobne ako French Open 2007 sa aj do finále Wimbledonu prebojovali dvaja najvyššie nasadení hráči. Roger Federer v troch setoch porazil Richarda Gasqueta a Novak Đoković vzdal Rafaelovi Nadalovi za stavu 6:3, 1:6, 1:4.

Deň 12: 8. júl[upraviť | upraviť zdroj]

Finálový zápas medzi Federerom a Nadalom bol veľmi vyrovnaný. Hneď na začiatku prvého setu Federer získal Nadalovo podanie a viedol 3:0. Hneď na to však podanie stratil a Nadal vyrovnal na 3:3. Odvtedy obaja hráči už svoje podanie nepustili a tak prvý set skončil tie-breakom, v ktorom dominoval Federer. V druhom sete si hráči držali svoje podanie až do stavu 4:5 pre Nadala, keď Federer prehral svoje podanie a tým aj druhý set 4:6. V treťom sete sa ani jednému hráčovi nepodarilo prelomiť súperove podanie a podobne ako v prvom sete rozhodoval tie-break, ktorý opäť vyhral Federer. Tretí set bol jasnou záležitosťou Rafaela Nadala, ktorý ho vyhral 6:2. V rozhodujúcom piatom sete sa zápas lámal za stavu 2:2. Pri podaní Federera Nadal nevyužil dve brejkové príležitosti za stavu 15:40. Federer si podanie udržal. Vzápätí sa v podobnej situácii ocitol Rafael Nadal, ktorý ale svoje podanie stratil. Do konca setu už Nadal neuhral ani jednu hru a tak prehral 6:2. Roger Federer tak získal piaty wimbledonský titul za sebou čím vyrovnal rekordný zápis Björna Borga z rokov 1976-1980. Zároveň drží sériu 54 víťazných zápasov na tráve za sebou.

Výsledky[upraviť | upraviť zdroj]

Finále[upraviť | upraviť zdroj]

  Štvrťfinále Semifinále Final
                                                   
  1  Švajčiarsko Roger Federer 77 3 6 6  
20  Španielsko Juan Carlos Ferrero 62 6 1 3  
  1  Švajčiarsko Roger Federer 7 6 6  
  12  Francúzsko Richard Gasquet 5 3 4  
3  USA Andy Roddick 6 6 62 63 6
  12  Francúzsko Richard Gasquet 4 4 77 77 8  
       Švajčiarsko Roger Federer 79 4 77 2 6
  2  Španielsko Rafael Nadal 67 6 63 6 2
  10  Cyprus Marcos Baghdatis 64 69 77 6 5  
4  Srbsko Novak Đoković 77 711 63 4 7  
4  Srbsko Novak Đoković 6 1 1 r
  2  Španielsko Rafael Nadal 3 6 4  
7  Česko Tomáš Berdych 61 4 2
  2  Španielsko Rafael Nadal 77 6 6  

Horná polovica[upraviť | upraviť zdroj]

Sekcia 1[upraviť | upraviť zdroj]

1. kolo   2. kolo   3. kolo   4. kolo
1  Švajčiarsko Roger Federer 6 6 6  
 Rusko Tejmuraz Gabašvili 3 2 4     1  Švajčiarsko Roger Federer 6 7 6  
 Argentína Juan del Potro 3 6 6 6    Argentína Juan del Potro 2 5 1  
 Taliansko Davide Sanguinetti 6 3 4 4       1  Švajčiarsko Roger Federer 6 6 77  
Q  Pakistan A'isám ul-Hak Kuréší 6 6 78       26  Rusko Marat Safin 1 4 64  
Q  Spojené kráľovstvo Lee Childs 3 4 66     Q  Pakistan A'isám ul-Hak Kuréší 4 2 64
Q  Južná Afrika Rik De Voest 65 4 5   26  Rusko Marat Safin 6 6 77  
26  Rusko Marat Safin 77 6 7       1  Švajčiarsko Roger Federer
21  Rusko Dmitrij Tursunov 77 6 67 6       13  Nemecko Tommy Haas[1]
 Španielsko Nicolás Almagro 62 4 79 3     21  Rusko Dmitrij Tursunov 4 6 6 6  
 Nemecko Michael Berrer 6 6 6    Nemecko Michael Berrer 6 4 4 4  
 Španielsko Albert Montañés 3 3 2       21  Rusko Dmitrij Tursunov 6 4 65 4
Q  Česko Tomáš Zíb 4 77 3 6 6       13  Nemecko Tommy Haas 1 6 77 '6  
 Argentína Diego Hartfield 6 64 6 3 4     Q  Česko Tomáš Zíb 3 65 4
Q  USA Zack Fleishman 3 4 2   13  Nemecko Tommy Haas 6 77 6  
13  Nemecko Tommy Haas 6 6 6  

Sekcia 2[upraviť | upraviť zdroj]

1. kolo   2. kolo   3. kolo   4. kolo
9  USA James Blake 6 6 6  
 Rusko Igor Andrejev 3 4 4     9  USA James Blake 6 6 6  
 Argentína Juan-Pablo Guzmán 4 4 1    Rumunsko Andrei Pavel 4 3 3  
 Rumunsko Andrei Pavel 6 6 6       9  USA James Blake 6 3 3 64  
Q  Luxembursko Gilles Müller 6 66 4       20  Španielsko Juan Carlos Ferrero 3 6 6 77  
 Španielsko Óscar Hernández 2 78 3 r     Q  Luxembursko Gilles Müller 4 4 77 68
 Česko Jan Hájek 77 6 3 2 5   20  Španielsko Juan Carlos Ferrero 6 6 62 710  
20  Španielsko Juan Carlos Ferrero 65 4 6 6 7       20  Španielsko Juan Carlos Ferrero 7 6 77
27  Nemecko Philipp Kohlschreiber 64 4 4        Srbsko Janko Tipsarević 5 3 65
 Francúzsko Florent Serra 77 6 6      Francúzsko Florent Serra 3 2 77 6 2  
 Rakúsko Alexander Peya 6 6 3 4 3    Srbsko Janko Tipsarević 6 6 63 3 6  
 Srbsko Janko Tipsarević 4 3 6 6 6        Srbsko Janko Tipsarević 6 3 6 4 8
Q  Kolumbia Alejandro Falla 77 6 6       5  Čile Fernando González 3 6 3 6 6  
 USA Sam Querrey 65 1 4     Q  Kolumbia Alejandro Falla 6 3 4 61
 USA Robby Ginepri 6 6 2 2   5  Čile Fernando González 4 6 6 77  
5  Čile Fernando González 3 7 6 6  

Sekcia 3[upraviť | upraviť zdroj]

1. kolo   2. kolo   3. kolo   4. kolo
3  USA Andy Roddick 6 7 77  
 USA Justin Gimelstob 1 5 63     3  USA Andy Roddick 6 6 77  
 Thajsko Danai Udomchoke 6 7 6    Thajsko Danai Udomchoke 3 4 63  
 Argentína Carlos Berlocq 4 5 3       3  USA Andy Roddick 6 6 77  
 Španielsko Fernando Verdasco 6 6 6        Španielsko Fernando Verdasco 3 4 62  
Q  USA Bobby Reynolds 4 4 3      Španielsko Fernando Verdasco 6 6 6
 Taliansko Andreas Seppi 710 6 6    Taliansko Andreas Seppi 3 2 4  
31  Slovensko Dominik Hrbatý 68 1 2       3  USA Andy Roddick 6 7 78
17  Španielsko David Ferrer 6 6 6        Francúzsko Paul-Henri Mathieu 2 5 66
 Argentína Sergio Roitman 3 3 1     17  Španielsko David Ferrer 3 4 3  
 Francúzsko Paul-Henri Mathieu 77 6 6    Francúzsko Paul-Henri Mathieu 6 6 6  
 Česko Radek Štěpánek 64 2 2        Francúzsko Paul-Henri Mathieu 4 7 6 6
 Francúzsko Marc Gicquel 6 4 4 4       15  Chorvátsko Ivan Ljubičić 6 5 2 3  
 Česko Jan Hernych 0 6 6 6      Česko Jan Hernych 4 3 4
 USA Vince Spadea 4 4 6 64   15  Chorvátsko Ivan Ljubičić 6 6 6  
15  Chorvátsko Ivan Ljubičić 6 6 4 77  

Sekcia 4[upraviť | upraviť zdroj]

1. kolo   2. kolo   3. kolo   4. kolo
12  Francúzsko Richard Gasquet 6 6 6  
Q  Česko Bohdan Ulihrach 3 4 4     12  Francúzsko Richard Gasquet 6 6 6  
 Francúzsko Arnaud Clément 3 6 65 4   Q  Francúzsko Nicolas Mahut 4 3 4  
Q  Francúzsko Nicolas Mahut 6 3 77 6       12  Francúzsko Richard Gasquet 6 6 6  
WC  Spojené kráľovstvo Jamie Baker 62 2 3        Francúzsko Edouard Roger-Vasselin 3 4 2  
Q  Francúzsko Edouard Roger-Vasselin 77 6 6      Francúzsko Edouard Roger-Vasselin 77 6 7
 Nemecko Benjamin Becker 6 6 4 4 8   24  Argentína Juan Ignacio Chela 63 4 5  
24  Argentína Juan Ignacio Chela 3 4 6 6 10       12  Francúzsko Richard Gasquet 6 6 6
25  Španielsko Carlos Moyà 3 6 7 2 11       WC  Francúzsko Jo-Wilfried Tsonga 4 3 4
WC  Spojené kráľovstvo Tim Henman 6 1 5 6 13     WC  Spojené kráľovstvo Tim Henman 63 65 6 6 1  
WC  Spojené kráľovstvo Joshua Goodall 1 4 4    Španielsko Feliciano López 77 77 3 2 6  
 Španielsko Feliciano López 6 6 6        Španielsko Feliciano López 3 64 3
WC  Francúzsko Jo-Wilfried Tsonga 77 7 6       WC  Francúzsko Jo-Wilfried Tsonga 6 77 6  
 Francúzsko Julien Benneteau 65 5 4     WC  Francúzsko Jo-Wilfried Tsonga 6 6 6
 Ekvádor Nicolás Lapentti 2 6 4 6 6    Ekvádor Nicolás Lapentti 4 2 3  
LL  USA Kevin Kim 6 2 6 3 4  

Dolná polovica[upraviť | upraviť zdroj]

Sekcia 5[upraviť | upraviť zdroj]

1. kolo   2. kolo   3. kolo   4. kolo
6  Rusko Nikolaj Davydenko 714 6 77  
 RuskoJevgenij Koroľov 612 4 65     6  Rusko Nikolaj Davydenko 3 5 77 6 6  
WC  Spojené kráľovstvo Alex Bogdanovic 62 4 4    Austrália Chris Guccione 6 7 65 4 2  
 Austrália Chris Guccione 77 6 6       6  Rusko Nikolaj Davydenko 6 7 6  
 Francúzsko Gaël Monfils 6 77 6        Francúzsko Gaël Monfils 3 5 3  
 ŠvédskoThomas Johansson 4 65 2      Francúzsko Gaël Monfils 7 77 77
 Belgicko Kristof Vliegen 6 6 77    Belgicko Kristof Vliegen 5 64 61  
32  ArgentínaJuan Mónaco 4 3 63       6  Rusko Nikolaj Davydenko 65 65 3
23  Argentína David Nalbandian 6 6 6       10  Cyprus Marcos Baghdatis 77 77 6
Q  Nemecko Mischa Zverev 3 4 2     23  Argentína David Nalbandian 6 6 5 6  
LL  Kanada Frank Dancevic 6 6 6   LL  Kanada Frank Dancevic 2 3 7 3  
 Rakúsko Stefan Koubek 2 4 2       23  Argentína David Nalbandian 2 5 0
 Francúzsko Nicolas Devilder 63 6 7 6       10  Cyprus Marcos Baghdatis 6 7 6  
 Argentína Mariano Zabaleta 77 4 5 4      Francúzsko Nicolas Devilder 0 65 77 2
 Lotyšsko Ernests Gulbis 6 4 3 2   10  Cyprus Marcos Baghdatis 6 77 64 6  
10  Cyprus Marcos Baghdatis 3 6 6 6  

Sekcia 6[upraviť | upraviť zdroj]

1. kolo   2. kolo   3. kolo   4. kolo
16  Austrália Lleyton Hewitt 7 6 7  
WC  Spojené kráľovstvo Richard Bloomfield 5 4 5     16  Austrália Lleyton Hewitt 6 6 6  
 Španielsko Guillermo García López 6 65 4 4    Taliansko Simone Bolelli 2 2 1  
 Taliansko Simone Bolelli 4 77 6 6       16  Austrália Lleyton Hewitt 6 3 6 6  
 Bielorusko Max Mirnyj 6 6 2       22  Argentína Guillermo Cañas 4 6 3 4  
 Čínsky Tchaj-pejLu Jen-sün 3 4 1 r      Bielorusko Max Mirnyj 77 1 64 64
 Španielsko Iván Pastor 63 3 1   22  Argentína Guillermo Cañas 64 6 77 77  
22  Argentína Guillermo Cañas 77 6 6       16  Austrália Lleyton Hewitt 68 62 6 65
30  Taliansko Filippo Volandri 2 66 1       4  Srbsko Novak Đoković 710 77 4 77
 Nemecko Nicolas Kiefer 6 78 6      Nemecko Nicolas Kiefer 6 6 6  
 Francúzsko Fabrice Santoro 4 77 77 3 6    Francúzsko Fabrice Santoro 4 3 4  
 Chorvátsko Ivo Karlović 6 64 63 6 4        Nemecko Nicolas Kiefer 64 78 2 65
 USA Amer Delic 6 '6 5 6       4  Srbsko Novak Đoković 77 66 6 77  
 ČeskoLukáš Dlouhý 3 4 7 4      USA Amer Delic 3 6 3 64
 Taliansko Potito Starace 0 3 4   4  Srbsko Novak Đoković 6 3 6 77  
4  Srbsko Novak Đoković 6 6 6  

Sekcia 7[upraviť | upraviť zdroj]

1. kolo   2. kolo   3. kolo   4. kolo
7  Česko Tomáš Berdych 77 6 6  
 ČileNicolás Massú 65 4 2     7  Česko Tomáš Berdych 77 77 3 77  
 Švajčiarsko Stanislas Wawrinka 4 4 1    Francúzsko Michaël Llodra 64 62 6 64  
 Francúzsko Michaël Llodra 6 6 6       7  Česko Tomáš Berdych 6 77 77  
 Kórejská republika I Hjung-tchäk 6 6 6        Kórejská republika I Hjung-tchäk 4 62 63  
 Argentína Martín Argüello 4 2 3      Kórejská republika I Hjung-tchäk 78 6 63 6
 PeruLuis Horna 2 64 5   29  Argentína Agustín Calleri 66 4 77 3  
29  Argentína Agustín Calleri 6 77 7       7  Česko Tomáš Berdych 6 6 66 6
19  Švédsko Jonas Björkman 6 6 6       19  Švédsko Jonas Björkman 4 0 78 0
Q  ŠpanielskoFernando Vicente 3 1 2     19  Švédsko Jonas Björkman 6 6 68 6  
 Rusko Igor Kunicyn 3 4 77 710 2   Q  Čínsky Tchaj-pej Wang Jü-cuo 0 3 710 4  
Q  Čínsky Tchaj-pej Wang Jü-cuo 6 6 65 68 6       19  Švédsko Jonas Björkman 6 6 6
Q  Austrália Wayne Arthurs 67 67 77 6 6       Q  Austrália Wayne Arthurs 2 1 4  
WC  Holandsko Thiemo de Bakker 79 79 65 4 4     Q  Austrália Wayne Arthurs 6 77 6
 USA Robert Kendrick 2 6 3 77 3   11  Španielsko Tommy Robredo 3 65 3  
11  Španielsko Tommy Robredo 6 3 6 65 6  

Sekcia 8[upraviť | upraviť zdroj]

1. kolo   2. kolo   3. kolo   4. kolo
14  Rusko Michail Južnyj 6 6 6  
 Dánsko Kristian Pless 4 2 4     14  Rusko Michail Južnyj 6 4 3 7 6  
WC  ChorvátskoMarin Čilić 6 5 4 6 3    Francúzsko Gilles Simon 4 6 6 5 4  
 Francúzsko Gilles Simon 3 7 6 4 6       14  Rusko Michail Južnyj 7 77 6  
 Nemecko Florian Mayer 6 6 6       18  Fínsko Jarkko Nieminen 5 65 3  
Q  USA Sam Warburg 4 2 2      Nemecko Florian Mayer 6 3 62 6 3
 USA Michael Russell 3 2 5   18  Fínsko Jarkko Nieminen 3 6 77 2 6  
18  Fínsko Jarkko Nieminen 6 6 7       14  Rusko Michail Južnyj 6 6 1 2 2
28  Švédsko Robin Söderling 6 6 6       2  Španielsko Rafael Nadal 4 3 6 6 6
 Belgicko Olivier Rochus 3 2 2     28  Švédsko Robin Söderling 6 3 6 6  
WC  Spojené kráľovstvo Jonathan Marray 2 60 5    Francúzsko Sébastien Grosjean 3 6 3 2  
 Francúzsko Sébastien Grosjean 6 77 7       28  Švédsko Robin Söderling 4 4 79 6 5
 Rakúsko Werner Eschauer 6 3 6 6       2  Španielsko Rafael Nadal 6 6 67 4 7  
 ŠpanielskoRubén Hidalgo 2 6 4 3      Rakúsko Werner Eschauer 2 4 1
 USA Mardy Fish 3 64 3   2  Španielsko Rafael Nadal 6 6 6  
2  Španielsko Rafael Nadal '6 77 6  

Poznámky:

  1. Tommy Haas vzdal zápas štvrtého kola proti Rogerovi Federerovi pre zranenie brušného svalu, ktoré utrpel v zápase s Dmitrijom Tursunovom

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]