PlayStation Vita

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
(Presmerované z PS Vita)
PlayStation Vita
Základné informácie
VýrobcaSony
TypPrenosná herná konzola
Generáciaôsma generácia
Procesor4 core ARM Cortex-A9 MPCore
Pamäťové médiaPS Vita karta
PredchodcaPlayStation Portable

Pozri aj Videoherný portál

PlayStation Vita (tiež ako PSVita alebo PSV) je herná konzola spoločnosti Sony Computer Entertainment. Je nasledovníkom hernej konzoly PlayStation Portable. Dátum vydania bol v Japonsku a v častiach Ázie na koniec roku 2011, v Európe a Severnej Amerike na začiatok roku 2012.

PS Vita podporuje Bluetooth, Wi-Fi a drahší model aj 3G. Obsahuje 4 core ARM Cortex-A9 MPCore procesor a 4 core SGX543MP4+. Obsahuje aj nové menu – LiveArea, ktoré je nástupcom XMB (Xross Media Bar). Konzola je plne kompatibilná so všetkými PSP hrami stiahnuteľnými z PlayStation Network cez PlayStation Store.

PS Vita obsahuje dve analógové páčky, 5-palcový (130 mm) OLED multi-touch dotykový displej, D-pad klávesnicu, známe tlačidla Kocka, Krúžok, Trojuholník a Krížik, tlačidla L a R a horné tlačidla Start a Select. Ešte obsahuje predný dotykový displej, zadnú dotykovú plochu, dve kamery (a prednú a zadnú), stereo reproduktory, mikrofón, akcelerometer, elektronický kompas, GPS (len pre 3G verziu), Wi-Fi, 3G, a Bluetooth 2.1. Kamery vedia rozpoznať tváre a úsmevy.

PlayStation Vita bol predstavený v dvoch verziách: jeden s podporou 3G, a druhý bez 3G. Batéria vydrží 3 – 5 hodín hrania, 5 hodín prezerania videa a viac ako 9 hodín počúvania hudby pri vypnutej obrazovke. PS Vita je vybavený slotom pre pamäťovú kartu a slotom pre NVG karty. Na NVG kartách sú uložené hry (obdoba Cartridge), kde sa dajú uložiť aj pozície z hier.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]