Redaktor:Ľudomil/pieskovisko

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

HĽADÁ SA ĽUDO[upraviť | upraviť zdroj]

Výzva realizovaná od 14.februára 2018 do 14.septembra 2018 na zvýšenie povedomia o nedostatku krvi v transfúznych staniciach a tiež je jej úlohou nájsť opäť dobro v ľuďoch, ktorí za neho nebudú očakávať žiadne osobné benefity.

Príbeh, ktorý stojí za tým:[upraviť | upraviť zdroj]

Som ľudomil. Aj môj otec bol a tak to naučil mňa a mojich bratov. To, že máte radi ľudí sa môže prejavovať rôzne. U môjho otca to bolo darovaním krvi, ktorú daroval 41-krát. Vždy som si ako malý hovoril, keď sa oco vrátil z darovania s prelepenou rukou a sladkosťou pre mňa, že keď budem veľkým, budem ako on – ľudomil. Dnes som už dlho „veľkým“, oca som v darovaní prekonal pred rokom a s bratmi máme dokopy viac ako 110 odberov. Napriek tomu sa ku mne v poslednej dobe dostávajú informácie, že je to málo a tu a tam majú akútny nedostatok krvi, alebo urgentne zháňajú pre nejakú osôbku špecifickú krvnú skupinu. Preto! Chcem priniesť pre všetkých výzvu, ktorá bude mať zmysel. Je vytvorená s tým najlepším úmyslom a nikomu neprikazuje jej šírenie pod žiadnym nátlakom. V ikonický deň sv. Valentína, chcem odštartovať hľadanie ďalších ľudomilov, ľudomíl, či ľudmíl! :) Výzva má jasne stanovené pravidlá a skončí 14.9.2018. Prečo ten čas? Lebo 14.9. je piatok a meniny má vtedy hádajte kto! Teším sa, ako budeme potom všetci ľudu milí spolu oslavovať až do nedele 16.9., kedy má meniny a to už naozaj neuveríte kto! :) Od 14. februára, spolu s o.z. Svetielko nádeje, rozbiehame výzvu: HĽADÁ SA ĽUDO! Máte ho v sebe aj vy?

Pravidlá:[upraviť | upraviť zdroj]

Sú 3 možnosti uskutočnenia výzvy:

A) Darovaním krvi

B) Darovaním financií pre neziskovú organizáciu podľa vlastného výberu

C) Darovaním krvi aj financií pre neziskovku podľa vlastného výberu

Text pre jednotlivé možnosti:[upraviť | upraviť zdroj]

A) Hľadá sa ĽUDO! Aj ja ho mám v sebe! A ako dôkaz prikladám fotku z darovania krvi. Verím, že rovnakým ľudomilom je aj „meno nominovaného“ (minimálne 1, maximálne 3), ktorý príjme túto výzvu a daruje krv v stanovenom limite pre darovanie, prípadne daruje min. 10 EUR na účet neziskovej organizácie, s ktorej prácou sa stotožňuje.

B) Hľadá sa ĽUDO! Aj ja ho mám v sebe! Krv som síce darovať nemohol, no prispel som sumou 10 EUR pre o.z. Svetielko nádeje (www.svetielkonadeje.sk), ktoré už viac ako 15 rokov svojimi aktivitami zlepšuje život detí s onkologickými a život limitujúcimi ochoreniami. Verím, že rovnakým ľudomilom je aj „meno nominovaného“(minimálne 1, maximálne 3), ktorý príjme túto výzvu a daruje krv alebo daruje 10 EUR na účet neziskovej organizácie, s ktorej prácou sa stotožňuje.

C) Hľadá sa ĽUDO! Aj ja ho mám v sebe! A ako dôkaz prikladám fotku z darovania krvi. Prispel som tiež sumou 10 EUR pre o.z. Svetielko nádeje, ktoré už viac ako 15 rokov svojimi aktivitami zlepšuje život detí s onkologickými a život limitujúcimi ochoreniami. Verím, že rovnakým ľudomilom je aj „meno nominovaného“(minimálne 1, maximálne 3), ktorý príjme túto výzvu a daruje krv v stanovenom limite pre darovanie, alebo daruje min. 10 EUR na účet neziskovej organizácie, s ktorej prácou sa stotožňuje.

Príklad fotografie na výzvu HĽADÁ SA ĽUDO
Príklad fotografie na výzvu HĽADÁ SA ĽUDO