Redaktor:Antifajny

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Čo je paranoidná schizofrénia?

Je to velikášsky blud sprevadzaný manifestačními halucináciami,čo znamená psychózy a nekvalitný spánok!

V mojom prípade zdvihnutá stolička nad hlavami ľudi teda určitej skupiny ludí.

Mnohý ľudia si mýlia schizofréniu F20.0 - F29.9 s diagnózou F44.0.+,čo znamená poruchy osobnosti,ako rozdvojenie ci mnohonáasbna identita.

Čo je psychóza?

sú to psychotickéalebo psychózne stavy ktore ovplyvňuju psychický stav chorého.

Ak chorý vie rozlišovat nepravú halucináciu od pravej ide o pseudohalucináciu ,teda pcient sa cíti ako keby bol zdravý.ale aj tak má čo robit so sebov,totiž ide o človeka ktorého osobnost v socialnej sfére je neznášaná,nenávidena,nepopulárna,ludia ho nemajú radi...

Čo je moja hormonová teoéria?

Serotoninová a dopaminová teoéria vzniku paranoidnej schizofrénie.

Serotonin-ľudsky nazvaný ako horomón štastia,jeho nedostatok je sklesnutá nálada,depresia,poruchy spánku,nachádza sa v traviacej sustave,v nervovej centrálnej sústave a v krvných doštičkach,pomáha pri prenose ako neurotransmiter pri prenose signálov.

Dopamin-je to systém príjemnych vnemou + motivuje k aktivite,ovplyvňuje proces spánku,uvolňuje sa pri prirodzených príjemnych aktivitách ako príjem potravy,sex,alebo ako fyzická aktivita a termoregulácia, pri drogách vedú priamo a nepriamo k zvýšenej hladine dopaminu v suvisiacich častiach mozgu,je spájaný s túžbou ako s potešením,motivijúca je chemická látka-chemikália.

Čo ztohoto plynie?

Totiž po nejakom pobyte mimo domova (odpykával som si trest za moju sprostost v tich rokoch vo vezení.) som sa ukázal opet doma a znejakého dôvodu som sa nevenoval naplno samému seba,zanedbal,vynehal,ci hodil kosom zdravý zivotný štyl,psychohygienu,prácu,poprípadne iné aktivity ako konícky,i život naokolo atd.Zaujímal ma len svet v televízi,radiu poprípadne nové filmy,takejto cinosti hovorim nic nerobenie teda zombie.

Po niekolkích týždnoch po vypuknutí tejto choroby som sa velmo tažko z toho spamätaval a prešiel niekolkíma psychózami ktoré vznikali popri nie kvalitnom spánku.V súčasnej dobe som od roku 2010 v vo velmi dobrom stave a naplno sa venujem 1.Samému seba,2.Svetu okolo seba.

Čo bolo a je dnes nič nerobenie?

V prvom rade je to nechut k činnosti (koniíčky,aktivity,program,práca a mnoho dalsie.) teda lenosenie ci polivyhovanie,patrí sem i sedenie a státie,ale i tak sa dá za pomoci elektrotechniky,ci eKniham a kniham,ludi naokolo atd..popri tom zabávat a žit.Toto nič nerobenie by nemalo presiahnut najviac ako 20% v týzdni.Treba vyvažovat nič nerobenie s reálom.

Čo bola zombie?

Bola to lahnutá ozivlá mŕtvola v posteli s ovládačom v ruke.Sám dnes už televíziu nepozerám,počúvam s mierou rádio a filmy pozerám zriedka.Zombie v tomto prípade je už ta oná zombie o ktorích sa točia filmy ci píšu knihy,teda spomeniem napr.film o návrate oživlích mŕtvol zombie ,ktoré sa predierajú na svet z hrobiek.