Preskočiť na obsah

Redaktor:Bosorak

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Dostal som sa na tieto stránky dosť zvláštnym spôsobom ale od chvíle ako som ich našiel som vedel, že je to úplne skvelá myšlienka a vec ktorá dúfam bude pokračovať a naberať na sile. A určite tu prispejem s pár myšlienkami, ktorých mám viacero ale najprv si musím upratať vo svojich veciach ako každý človek a tiež si chcem pozrieť wikipédiu.... Na začiatok by som chcel povedať asi toto:

Všetky nápady, myšlienky, predstavy sú akoby výsledkom básnických múz. Je na básnikovi či je schopný ich počúvať a potom opísať prípadne realizovať. Určite sú na svete básnici ktorí svoje múzy opísali, ospievali, zrealizovali alebo ich nechali zastrčené v šuflíku. Niektoré sa stratili v čase, Iné sa vytiahli a sám autor alebo niekto ich zdokonalil. Asi toto je to čomu sa dá povedať vývoj a závod o prežitie. Toto je vec na jazyku ktorú má každý človek ale len pár ľudí ochutná konečný produkt - a to je pôžitok zo stvorenia niečoho významného a prospešného ľudom. A ja osobne som rád, že žijem v tejto dobe keď všetko začína naberať druhý dych a novú rýchlosť. Je fajn, že ľudia si nemusia vymienať svoje poznatky a cestovať za sebou pešo, konskými povozmi, automobilmi atď....v dnešnej dobe to už potrebné nie je chvala bohu už aj na Slovensku sa začína ten internet používať - hoci by sa v ňom malo poupratovať a spôsob ako táto encyklopédia je geniálny... Hoci netreba zabúdať na osobný kontakt....ten nenahradí nič.... Osobne si myslím, že každá profesia, každé odvetvie má svojich básnikov a básnikov, ktorí sú schopní ukázať verše z iného pohľadu. Niektoré prerobené originály sú lepšie iné nie. To podstatné je aby si človek vybral z vecí to najlepšie.

Neviem či to už niekto napísal alebo povedal ale ja osobne si myslím, že človek sa odlišuje od zvierat iba jediným: je stále nespokojný so sebou a svojim okolím a vďaka tomu má v sebe neustálu potrebu niečo zlepšovať a vďaka tomu sa ľudstvo dostalo tam kde je a je na konaní jednotlivcov ktorí presvedčujú masy kam sa dostane. A iba rozsiahla výmena informácií a ich skúmanie môže zabrániť zlému koncu. (samozrejme ak nenastane nejaká katastrofa :-) )

A kedže je 1 januára tak by som chcel zaželať všetkým

Šťastný a úspešný NOVÝ ROK 2006! Nech sa všetkým splnia všetky dobré predsavzatia ktoré si dali


Bc. Cuninka Pavol