Preskočiť na obsah

Redaktor:Filip.furek/pieskovisko

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Vladimír Zlatoš
Profesiapodnikateľ
Odkazy
Webstránkavladozlatos.com

PaedDr. Vladimír Zlatoš, PhD (*1981) je slovenským expertom na funkčné stravovanie a výživný pohyb. Je dlhoročným blogerom, trénerom parkouru, freerunu či výživného cvičenia, odborníkom v oblasti výživy a metabolizmu, hlavou viacerých inovatívnych projektov ako SKILL LAB, METFLEX, SOMATON či NESEDA. Vlado je človek otvorený zmenám, kladie dôraz na lásku, rodinu a priateľstvo, zdravie, spoluprácu, dôveru, superúprimnosť, flexibilitu, kvalitu práce i vytrvalosť. Spolu s manželkou Tinou Zlatoš Turnerovou majú dcérku Ameliu Zoe.

V oblasti výživy preferuje vysokokvalitné potraviny aj živočíšneho pôvodu a nízkosacharidový až ketogenický štýl stravovania. Zároveň je zástancom čiastočného hladovania a jedenia max. 2-3 jedál za deň. Otužovanie taktiež vníma ako dôležitú súčasť trvalo udržateľného zdravého životného štýlu. Zásadné však je, že zdravé telo nevníma ako cieľ, ale nástroj, ktorý mu umožní sebarealizovať sa v plnej miere.

V oblasti fyzickej aktivity uprednostňuje pred celodenným sedením a následným cvičením radšej celodenný pohyb a tiež okolie, ktoré výživný pohyb podnecuje. Pri cvičení uprednostňuje hlavne cvičenie s vlastnou hmotnosťou a tiež využívanie funkčných pomôcok ako hrazda, kruhy, bradlá, olympijské tyče, kettlebelly, atď. „Sterilné“ cvičenie v posilňovni na strojoch nepovažuje za dostatočne výživné a teda ani zdravé či efektívne.

V oblasti práce preferuje spoluprácu pred konkurenciou. V živote celkovo sa snaží skôr hľadať, čo má s ostatnými ľuďmi spoločné a následne analyzovať, čo je rozdielne, čo lepšie a prečo. Rád sa vzdeláva, číta množstvo kníh či diskutuje a kladie (si) provokačné otázky. V každej oblasti života sa riadi mottom „Staň sa lepšou verziou samého seba“.