Preskočiť na obsah

Redaktor:Jakub Valachovič/pieskovisko

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

O kapele[upraviť | upraviť zdroj]

Skupina bola založená v roku 2009. Hraje moderný rock s výraznými prvkami elektronickej hudby. Po výrazných personálných zmenách a obsadeniach kapela od roku 2013 funguje pod názvom SANCHEZ AMSTERDAM v zostave:

Dávid Maniaček ( spev, basa

Jakub Valachovič ( klávesy, vokál)

Braňo Kocák ( gitara)

Ivan Javorčík (bicie)

Odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

http://www.sanchezamsterdam.sk/

https://www.instagram.com/sanchez_amsterdam

https://www.facebook.com/sanchezamsterdam1

História[upraviť | upraviť zdroj]

Producentom ich 1. albumu sa stal uznávaný gitarista a hudobník Jimi Cimbala. Na albume hosťuje spevák Juraj Hnilica. Kapela vydala debutový album pod vydavateľstvom Randal Records s názvom NEZASTAVÍŠ. Ich ďaľší singel niesol názov Aneta. Cez leto sa predstavujú na mnohých CZ/SK festivaloch. Ich klip na pieseň Uletení Anjeli na youtube za menej ako mesiac dosiahol stotisíc zhliadnutí, aktuálne už presiahol hranicu pol milióna zhliadnutí.

Piesne kapely sú hrávané okrem slovenských rádií aj v tých českých. Pieseň V oblakoch sa držala 8 týždňov na čele Rádia Jih (CZ). V roku 2016 sa kapela predstavila ako support na koncertoch skupiny The Paranoid.

V roku 2017 kapela spolupracuje so značkou Tullamore D.E.W. a koncertuje na ich promo tour ako oficiálna buskerská kapela na jarnom a zimnom turné. V januári 2018 kapela vydáva nový album s názvom TANEC V OHNI, na ktorom pracovali vyše rok a pol z dieľne PULP STUDIO. Ako prvý singel z albumu vydali skladbu Stratený, na ktorý natočili špeciálny videoklip, pri ktorom sa inšpirovali zahraničnou produkciou, čo je na výslednom vizuále aj viditeľne vidieť.

Kapela v apríli 2018 koncertuje už spoločné turné so skupinou The Paranoid. Taktiež majú potvrdenú účasť na väčšine CZ/SK letných festivalov a slávností.

Diskografia[upraviť | upraviť zdroj]

Nezastavíš ( 2015 ) Tanec v Ohni ( 2018 )