Redaktor:Jana Augustinová

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie


Ark: Prežitie sa vyvinulo[upraviť | upraviť zdroj]

Z Wikipédie, voľnej encyklopédie

Súbor:ARK SURVIVAL EVOLVED.jpg
Vývojári Štúdiový zástupný znakšou Dodatočné práce od:
Vydavatelia Štúdiový zástupný znak
Riaditeľ (riaditelia) * Jesse Rapczak * Jeremy Stieglitz
Výrobca (y) * Navin Supphapholsiri * Dave Loyd
Návrhári * Craig Brown * Kayd Hendricks
Skladatelia Gareth Coker
Motor Unreal Engine 4
Platformy * Linux * Microsoft Windows * macOS * Playstation 4 * Xbox One * Android * iOS * Nintendo Switch * Štadióny
Uvoľnite * Linux , Windows , macOS , PS4 , Xbox One * 29. augusta 2017 * Android , iOS * 14. júna 2018 * Nintendo Switch * 30. novembra 2018 * Štadióny * Začiatkom roku 2021
Žáner (y) Akčné dobrodružstvo , prežitie
Režimy Hra jedného hráča , hra viacerých hráčov

Ark: Survival Evolved (štylizovaná ako ΛRK ) je videohra na prežitie akčných adventúr z roku 2017vyvinutá spoločnosťou Studio Wildcard v spolupráci s Instinct Games, Efecto Studios a Virtual Basement. V hre musia hráči prežiť uviaznutie na ostrove plnom potulných dinosaurov a iných prehistorických zvierat, prírodných rizík a potenciálne nepriateľských ľudských hráčov.

Hra sa hrá buď z pohľadu tretej osoby, alebo z pohľadu prvej osoby a v jej otvorenom svete sa pohybujete pešo alebo jazdou na prehistorickom zvierati. Hráči môžu na streľbu pred nepriateľskými ľuďmi a stvoreniami používať strelné zbrane a improvizované zbrane so schopnosťou budovať základne ako obranu na zemi a na niektorých stvoreniach. Hra má možnosti pre jedného hráča aj pre viacerých hráčov . Multiplayer umožňuje voľbu vytvárania kmeňov členov na serveri. Maximálny počet kmeňových partnerov sa líši od každého servera. V tomto režime sú všetci skrotení dinosaury a stavebné štruktúry obvykle zdieľané medzi členmi. K dispozícii je režim PvE, kde hráči nemôžu bojovať proti sebe.

Vývoj sa začal v októbri 2014, kedy bol prvýkrát vydaný pre počítače ako titul pre včasný prístup v polovici roku 2015. Vývojový tím uskutočnil výskum fyzického vzhľadu zvierat, avšak pre účely hry získal kreatívnu licenciu. Na uľahčenie vývoja hry bol prijatý egyptský vývojár Instinct Games. Hra bola vydaná v auguste 2017 pre PlayStation 4 , Xbox One , Microsoft Windows , OS X a Linux , s verziami pre Android , iOS a Nintendo Switch v roku 2018; verzia pre StadiaVydanie je naplánované na začiatok roku 2021. Dostalo všeobecne zmiešané recenzie s kritikou za „trestajúce“ ťažkosti, spoliehanie sa na brúsenie a problémy s výkonom, najmä pokiaľ ide o verziu Nintendo Switch.  Niekoľko rozšírení do hry bolo vydaných ako obsah na stiahnutie . Hra splodil dva spin-off hier v marci 2018- virtuálna realita hra Ark parku a pieskovisko prežitie herné PixArk -A dvoma sprievodnými aplikáciami: A-Calc v októbri 2015, a Dododex v auguste 2017.

  • 1Hrateľnosť
  • 1.1Pravidlá
  • 2Rozvoj
    • 2.1Herné módy
    • 2.2Expanzie
  • 3Recepcia
    • 3.1Predaj
  • 4Pokračovanie a vedľajšie produkty
  • 5Animovaná séria
  • 6vonkajšie odkazy

Hrateľnosť [ upraviť zdroj ][upraviť | upraviť zdroj]

Ark: Survival Evolved je akčno -dobrodružná hra na prežitie zasadená do prostredia otvoreného sveta s dynamickým cyklom deň-noc a hraná buď z pohľadu tretej osoby, alebo z pohľadu prvej osoby . Aby hráči prežili, musia si založiť základňu s ohňom a zbraňami; ďalšie činnosti, ako je krotenie a kŕmenie dinosaurov, si vyžadujú viac zdrojov.  Svet hry, známy ako „archa“, má rozlohu približne 48  km 2 (6  štvorcových míľ ):  tu približne 36 km 2 (14 štvorcových míľ) krajiny s 12 km 2 (4,6 štvorcových mi) oceánu.

V súčasnej dobe existuje 176 bytosti, ktoré obývajú svet archy. V raných verzií hry, takmer všetci tvorovia boli skutoční dinosaurov a ďalších pravekých tvorov, však, ako dej postupoval, mýtické bytosti, ako sú Wyvern , Griffin a Phoenix boli doplnené. Po vydaní rozšírení sa do hry dostali aj úplne originálne bytosti, ako napríklad Karkinos a Velonasaur, ako aj originálne robotické bytosti ako Enforcer a Scout.

Jednou z hlavných herných mechanizmov hry je skrotenie tvorov. Väčšina tvorov môže byť skrotený hráčom, aj keď niektoré, ako je meganeura monyi alebo Titanomyrma , nemôže. Metóda skrotenia sa u jednotlivých tvorov líši. Väčšina tvorov je „násilných“ krotiteľov, čo znamená, že hráči musia tohto tvora vyraziť pomocou tranquilizerových projektilov, ako sú tranq šípky.alebo použitím tupých zbraní, napríklad palice. Hráči budú musieť často skrotiť dinosaura pod sedatívom. Skrotenie niektorých dinosaurov trvá dlhšie ako iným, a preto vyžaduje viac omamných látok. Hráči môžu používať narcoberry alebo vyrábať omamné látky z narcoberry a pokazeného mäsa. Po vyradení musí hráč nakŕmiť tvora ich preferovaným jedlom, ako sú bobule pre bylinožravce alebo surové mäso pre mäsožravce. Rôzne jedlá pomáhajú krotiť zvieratá rôznymi rýchlosťami. Väčšina tvorov sa najefektívnejšie - a najrýchlejšie - krotí jedlom zvaným Kibble, čo je položka vyrobená z vajec od iného tvora. Niektoré tvory sa dajú skrotiť aj pasívnetým, že sa k nim priblížime a opatrne im dáme jedlo. Akonáhle je tvor skrotený, bude nasledovať príkazy hráča, ktorý ho skrotil. Rovnako je možné jazdiť na väčšine tvorov, a preto hráčovi umožňujú využívať jeho schopnosti, napríklad let alebo rýchly pohyb pod vodou.  Pri jazde na vrchole určitých tvorov môžu byť hráči stále schopní používať zbrane. Môžu byť tiež použité na prenášanie predmetov a hráči im môžu vydávať útočné a obranné príkazy; napríklad môže byť pridelený balíček Utahraptorov na obranu základne, alebo skupina Triceratopsov môže napadnúť nepriateľskú základňu.  Niektoré z väčších tvorov, napríklad Brontosaurus alebo Mosasaurus, môžu mať na svojom chrbte umiestnenú stavebnú plošinu, ktorá hráčom poskytuje mobilnú, hoci malú, základňu.  Hra má tiež rôzne iné živočíchy, ako je dodo , tiger , mamuta , meganeura monyi , Titanomyrma a Doedicurus .  Každý tvor v hre má živé ekosystémy a hierarchie predátorov.

Hráči musia sledovať rôzne metre, napríklad zdravie, vytrvalosť, kyslík, hlad, smäd a „váhu“ alebo koľko unesú. Ak hráči utrpia škodu, ich zdravotný stav sa postupne zregeneruje, ak skonzumujú potrebné jedlo alebo ak si vyrobia predmety, ktoré regenerujú zdravotný stav rýchlejším tempom. V opačnom prípade sa zdravotný stav hráča časom postupne pomaly regeneruje. Hráči môžu získať skúsenosti prostredníctvom zberu materiálov, remeselného spracovania, zabíjania alebo objavovania poznámok od prieskumníkov. Akonáhle hráč získa dostatok skúseností, získa bod úrovne, ktorý môže minúť vylepšením jednej z hráčových štatistík, ktoré zahŕňajú maximálne zdravie, maximálnu výdrž, maximálny kyslík, maximálny vodomer, maximálny vodomer, maximálnu nosnosť, melee poškodenie, rýchlosť pohybu a rýchlosť výroby. Od júna 2020 je maximálna úroveň hráča 105, ďalších 45 úrovní sa dá získať porazením bossov v koncovej hre a 5 sa získa vylepšením chibi (kozmetický maznáčik získaný prostredníctvom udalosti v hre). Skrotené tvory môžu tiež získavať skúsenosti a body na úrovni, ktoré sa dajú minúť za podobné štatistiky. Bytosti sa do hry dostávajú na úrovniach od 1 do 150 a pri skrotení môžu získaním skúseností získať až 75 ďalších úrovní. Existujú aj dinosaury, ktoré je možné skrotiť na vyššej úrovni, teda tek dinosaurov. Tieto sa rodia na maximálnej úrovni 180. Existujú určité odrody tvorov, napríklad Rock Drake alebo varianty Wyvern, ktoré sú schopné plodiť až na úroveň 190, sú však vo voľnej prírode nekrotné a musia byť vyliahli z ich príslušného vajíčka.

Hráči môžu budovať štruktúry po celom svete. Aby si hráči mohli vybudovať základňu, musia získať konštrukčné prvky - ako sú podlahy, dvere a okná vyrobené zo zdrojov posiatych po celom svete -, ktoré sa získavajú postupom a získavaním úrovní, a potom zhromažďujú potrebný materiál na ich výrobu. Tieto komponenty potom môžu byť vyrobené a umiestnené do sveta. Hráči si môžu vytvoriť ľubovoľnú štruktúru, pokiaľ majú logistiku a zdroje; štrukturálna integrita budovy je narušená, keď sú stĺpy a základy zničené. Štruktúry môžu byť postavené z rôznych úrovní materiálov, pričom lepšie úrovne poskytujú väčšiu ochranu, ale ich vytvorenie stojí viac zdrojov. Hráči najskôr vytvoria doškové štruktúry, potom prejdú na drevo, kameň, kov a nakoniec tek, futuristický materiál a materiál neskorej hry. Existujú aj sklenené štruktúry, ktoré možno použiť na získanie skleníkového efektu na rastliny pestované vo vnútri. Štruktúry Adobe blokujú teplo zvonka pre ideálnu teplotu v budove. Hráči môžu tiež v hre vyrábať predmety, ako sú zbrane, zbieraním zdrojov a technológií potrebných na výrobu.  Hráči si navyše môžu k zbraniam vyrobiť a pripevniť doplnky, ako napríklad ďalekohľad alebo baterku pre pištoľ alebo útočnú pušku.

Pravidlá [ upraviť zdroj ][upraviť | upraviť zdroj]

  • Pravidlá ohľadne počítača
  • OS: Windows 7/8.1/10 (64-bit versions)
  • Procesor: Intel Core i5-2400/AMD FX-8320 or better
  • Pamäť: 8 GB RAM
  • Grafická karta: NVIDIA GTX 670 2GB/AMD Radeon HD 7870 2GB or better
  • DirectX: Verze 10
  • Pevný disk: 60 GB voľného miesta
  • Dodatočne poznámky: Requires broadband internet connection for multiplayer


Pravidla ohľadne hrania a mládeže


Túto survival hru nemôžu hrať deti ktoré nemajú viac ako trinásť rokov. Táto hra je od trinásť až šestnásť rokov.

Je dobrodružná a krvavá a veľmi zaujímavá. Ale mládeži ktorá má menej ako trinásť rokov nedoporučujeme túto survival videohru.

Vývoj [ upraviť zdroj ][upraviť | upraviť zdroj]

Prípravné práce na hre Ark: Survival Evolve sa začali v októbri 2014.  Studio Wildcard , tím, ktorý za touto hrou stojí v Seattli , spolupracoval s egyptským vývojárom Instinct Games na uľahčení vývoja.  Pri výskume informácií o prehistorických druhoch hry vývojový tím čítal „knihy pre všeobecné publikum“ a online články a hľadal pomoc od priateľov, ktorí študovali v odboroch biologické vedy.  Pri vytváraní druhov a sveta si tím vzal tvorivú licenciu na účely hrania, aj keď existuje herný dôvod, prečo sa druh odlišoval od svojich historických náprotivkov. Mnoho členov vývojového tímu sa inšpirovalo filmami o dinosauroch, ako napríklad Jurský park alebo Krajina predtým .

Tím do hry pridal funkcie, ktoré by sa páčili všetkým hráčom, na rozdiel od konkrétnych hráčov žánru prežitia , napríklad schopnosť jednoducho preskúmať ostrov a súťažiť s veľkými bossmi, ako odmenu za odhalenie tajomstiev ostrova.  Taktiež pridali koncovku, o ktorú sa hráči majú usilovať, pretože mali pocit, že väčšine hier o prežitie chýba konečný cieľ. Chceli „poskytnúť hĺbku a rozsah, vďaka ktorým svet nebude len prostriedkom na dosiahnutie cieľa [...], ale aj miestom na objavovanie,“ uviedol kreatívny riaditeľ Jesse Rapczak.

Hra poháňaná Unreal Engine 4 obsahuje podľa Rapczaka „desaťtisíce“ entít umelej inteligencie .  Obsahuje tiež podporu pre hranie vo virtuálnej realite (VR); Rapczak, ktorý má takmer tri roky skúseností s displejmi umiestnenými na hlave, od začiatku označil hru za navrhnutú s ohľadom na VR.

Táto hra bola pôvodne vydaná prostredníctvom služby Steam Early Access pre systém Microsoft Windows 2. júna 2015  krátko pred uvedením filmu Jurský svet do kín neskôr v tom mesiaci. Rapczak uviedol, že pri uvedení hry sa plánovalo využiť „dino horúčka“, ktorá bola prítomná pri najbližšom uvedení filmu.  Hra bola následne 1. júla 2015 vydaná v rámci Early Access pre systémy Linux a OS X  a prostredníctvom programu Xbox Game Preview pre Xbox One 16. decembra 2015;  PlayStation 4 verzia bola prepustená 6. decembra 2016. Posledná hra uvedená na trh 29. augusta 2017 pre systémy Microsoft Windows, PlayStation 4 a Xbox One;  pôvodne mal byť vydaný v júni 2016 v apríli sa však oneskoril.  Hra začala s podporou Oculus Rift a PlayStation VR , a verzie Xbox Jeden bol prepustený cez ID @ Xbox programu. Štandardná verzia bola vydaná spolu s „Explorer's Edition“, ktorá obsahovala sezónny lístok s tromi rozšíreniami, a „Collector's Edition“, ktorý obsahoval aj sezónny lístok, náhrdelník, mapu, notebook, plagát vývojového tímu, drevený obal na hrudi a oficiálny soundtrack k hre.  Android a iOS verzie bol prepustený 14. júna 2018  a spínač Nintendo verzia bola vydaná 30. novembra 2018.  Štádiá verzie bolo oznámené spoločnosti Google v októbri 2020, naplánovaný na vydanie na začiatku roka 2021.  Vylepšená verzia hry bude prístupná dňaXbox Series X a Series S so zvýšenými detailami, rozlíšením a dĺžkou vykreslenia.

Herné režimy [ upraviť zdroj ][upraviť | upraviť zdroj]

16. marca 2016 bol v rámci prednostného prístupu vydaný herný režim Survival of the Fittest ako samostatná bezplatná hra bez mikrotransakcií ; jeho úplné uvedenie na trh bolo naplánované na polovicu roka 2016  ale nakoniec bolo zlúčené späť do hlavnej hry, pretože vývojový tím nechcel pri svojom vydaní speňažiť a chcel zabezpečiť, aby vývojári mohli vývojársku sadu Survival Evolved použiť na vytvárať mody pre prežitie najsilnejších .  V hernom režime sa uskutočnia rôzne turnaje eSports s prize poolom 50 000 USD.  Hráči, ktorí hrali Survival of the Fittestpred tým, ako bude zlúčené späť do hlavnej hry, môže pokračovať v hraní hry bez zaplatenia ďalších nákladov, zatiaľ čo noví hráči musia zaplatiť skôr, ako k nej získajú prístup. Bude k dispozícii pre každého hráča, ktorý si zakúpi hlavnú hru.

25. marca 2019 herní vývojári ohlásili nový režim hry: Classic PVP. Nový herný režim bol k dispozícii na PC 2. apríla 2019. Cieľom aktualizácie je vrátiť meta PVP späť do mladších čias Arku prostredníctvom zoskupených serverov s obmedzeniami ako: žiadne oficiálne kmeňové aliancie, obmedzenia veľkosti kmeňa, chýbajúca evolúcia udalosti, neskrotné tek dinosaury, žiadny prístup k obsahu Aberration and Extinction, žiadne Tek Engramy a znížená škálovateľnosť poškodenia zbraní.

Expanzie [ upraviť zdroj ][upraviť | upraviť zdroj]

1. septembra 2016 vydala Studio Wildcard platený obsah na stiahnutie (DLC) Scorched Earth . Expanzia obsahuje novú mapu púšte, ako aj niekoľko zdrojov a predmetov s púšťou. Predstavujú sa v ňom aj nové bytosti, niektoré sú fiktívne, napríklad Wyvern a Rock Elemental (založené na Golemovi ). Niektoré z nových tvorov nie sú skrotiteľné, napríklad Jug Bug, fiktívny hmyz podobný kobylkám, ktorý má na chrbte vrecko na uchovávanie tekutín, ktoré uchováva vodu alebo olej. Scorched Earth má tri jedinečné modely počasia: piesočné búrky radikálne znižujú viditeľnosťa odčerpá výdrž, Superheat bude odvádzať vašu vodu oveľa rýchlejším tempom ako bežné teplo a pomerne rýchlo vyvolá úpal , zatiaľ čo búrky spôsobia dočasné vypnutie elektrických zariadení a zabránia streľbe zo strelných zbraní (a Tek Saddles).

Vydanie plateného DLC pre hru, ktorá je stále v ranom prístupe, spôsobilo medzi hráčmi hry negatívnu reakciu, čo vyústilo do mnohých negatívnych recenzií na Steame hneď po spustení expanzie.

12. decembra 2017 bolo vydané platené DLC Aberration, do ktorého bola pridaná nová mapa s tematikou podzemia / mimozemšťanov a 15 nových bytostí s tematikou mimozemšťanov / podzemia, napríklad pernatá drakovitá bytosť známa ako Rock Drake, ktorá sa dokáže sama otočiť a jeho jazdec je neviditeľný. Reaper, tvor podobný xenomorfom s kyslými schopnosťami a „hrudník“ ako reprodukčný cyklus. Ravager, bezsrstý psí predátor, ktorý je schopný liezť po šnúrach a viničoch. A Bezmenní , chupacabraako stvorenia, ktoré nie sú skrotiteľné, ale pôsobia ako nepriatelia. Nameless je ťažké zabiť, ale majú určité slabosti, zbraň známu ako „Charge Lantern“, ktorá ich dokáže odraziť, a „Light Pets“ bytosti pripevnené na ramene, ktoré oslabujú Nameless. Pridávajú sa aj nové položky, ako napríklad horolezecké háky a klzáky na navigáciu v nepriateľskom teréne.  Najväčší mapa z hľadiska hrateľné oblasti aberácie tiež dovolil hráčom pokračovať v príbehu rad archy a zistiť viac pravdy o archy svetov.

6. novembra 2018 vyšlo vo vydavateľstve Snail Games USA tretie platené DLC rozšírenie Extinction .  Expanzia sa odohráva na budúcej, dystopickej Zemi, ktorá bola poškodená „Elementom“; týmto Elementom boli infikované rôzne tvory a zaútočia na hráča bez ohľadu na ich bežné správanie. DLC predstavilo novú mechaniku hry: udalosti PVE, pri ktorých musí hráč brániť buď korekčné poklesy zásob z vesmíru, alebo minerálne žily Elementu za korisť a zdroje. Koneční bossovia Extinction sa nazývajú „Titáni“, mocné fiktívne bytosti, ktoré sú o niekoľko veľkostí väčšie ako akékoľvek iné stvorenie v hre a ktoré je možné buď zabiť, alebo dočasne skrotiť.

25. februára 2020, štvrté platené rozšírenie DLC, spoločnosť Genesis vyšla vo vydavateľstve Snail Games USA.  Toto rozšírenie prebieha v simulácii, ktorá umožňuje hráčovi cestovať na 5 mini máp. Každá mini mapa bude iný bióm. Medzi rôzne biómy patria Bog, Arctic, Ocean, Volcanic a Lunar. Nová expanzia pridáva nové zdroje, predmety a dinosaury. Počas hry Ark Genesis hráči objavia príbeh s novou spoločníčkou HLN-A (Helena). Genesis DLC pridáva pre hráčov nové misie.

Piate a posledné platené rozšírenie DLC, Genesis Part 2, bolo zverejnené 7. novembra 2020. Plánované vydanie je na marec 2021.

Príjem [ upraviť zdroj ][upraviť | upraviť zdroj]

Recepcia

Celkové skóre
Agregátor Skóre
Metakritické PC: 70/100

PS4: 69/100 XONE: 69/100 NS: 29/100

Skontrolujte skóre
Publikácia Skóre
Destruktoid 10. 10.
GameSpot 6/10
IGN 7,7 / 10
Hráč na PC (USA) 72/100

Ark: Survival Evolved dostal „zmiešané alebo priemerné“ recenzie pre verzie Windows, PlayStation 4 a Xbox One, zatiaľ čo verzia Switch dostala „všeobecne nepriaznivé“ recenzie, uvádza agregátor recenzií Metacritic .

Recenzia TJ Hafer na serveri IGN 7,7 / 10 uviedla, že „Keď sa v Arche dobre bavím , bavím sa naozaj dobre. Problém je v tom, že tieto okamihy sú zvyčajne jednou z deviatich častí, ktoré sú základným mletím a remeselným spracovaním - najmä na neskorších technologických úrovniach. Musieť opakovať toľko práce po neúspechu v pokuse o šéfa je príliš trestajúce a niektorí skutočne hlúpi dinosaury môžu z mnohých prvotných miest vyťažiť veľa výziev a pocitu nebezpečenstva. po všetkých tých vtipoch som však stále hladný po tom, aby som si zahral viac aj po 60 hodinách, ktoré som doteraz strávil. Nie je veľa hier o prežitie, ktoré ma tak dlho zákonite držali. “

GameSpot dal tejto hre 6/10 a povedal: „Tento vynikajúci pocit miesta a nálady je vyvážený úplnou obtiažnosťou všetkého, čo musíte urobiť, ohromným množstvom času potrebným na vyskúšanie čo i len desatiny toho, čo hra musí. ponuka a náhodnosť smrti neustále ničí všetko, čo ste postavili. “  Ian Birnbaum z PC Gamer dal tejto hre skóre 72/100 a uviedol, že je „nafúknutou, mrzutou kašou, ale tak nabitou možnosťami, že sa v nej skrýva lepšia hra.“

Verzia Switch bola kritikmi kritizovaná za to, že bola výrazne znížená, aby mohla adekvátne bežať na konzole, kritizovaná za nízke rozlíšenie a rýchlosť snímkovania , minimálnu úroveň detailov , rozmazané textúry , modely s nízkou poly , problémy so stabilitou a časy načítania . Eurogamer prirovnal port k „zle komprimovanej JPEG verzii impresionistického obrazu“.

Predaj [ upraviť zdroj ][upraviť | upraviť zdroj]

Za mesiac od skorého vydania v službe Steam sa z Ark predalo viac ako milión kópií.  Do augusta 2016 mala hra viac ako 5,5 milióna predajov na Windows aj Xbox One, z toho zhruba 1,5 milióna na platforme Xbox One.

Pokračovanie a vedľajšie podniky [ upraviť zdroj ][upraviť | upraviť zdroj]

V marci 2018 vyšli dve vedľajšie hry vyvinuté spoločnosťami Snail Games 'Peacock Studio a Snail Games USA: Ark Park , hra s virtuálnou realitou , a PixARK , hra s prežitím na pieskovisku.

Na The Game Awards 2020 bolo ohlásené pokračovanie, Ark II . V hre bude hrať Vin Diesel .

Animovaný seriál [ upraviť zdroj ][upraviť | upraviť zdroj]

Animovaná séria založená na týchto hrách bola ohlásená na The Game Awards 2020. Zahrnú sa v nej Madeleine Madden , Michelle Yeoh , Gerard Butler , Jeffrey Wright , David Tennant , Zahn McClarnon , Devery Jacobs , Ragga Ragnars , Elliot Page , Karl Urban , Malcolm McDowell , Deborah Mailman , Juliet Mills , Alan Tudyk , Ron Yuan , Russell Crowe a Vin Diesel .

Externé odkazy [ upraviť zdroj ][upraviť | upraviť zdroj]

  • Oficiálna web stránka

Kategórie :

  • 2017 videohier
  • Akčné adventúry
  • Hry pre Android (operačný systém)
  • Dinosaury vo videohrách
  • Včasný prístup k videohrám
  • Hry pre iOS
  • Linuxové hry
  • Videohry pre viac hráčov a jedného hráča
  • Hry Oculus Rift
  • Videohry otvoreného sveta
  • Hry pre MacOS
  • Hry Nintendo Switch
  • Hry PlayStation 4
  • Vylepšené hry pre PlayStation 4 Pro
  • Hry PlayStation VR
  • Vedecké fantasy videohry
  • Hry Stadia
  • Hry Steam Workshop
  • Prežitie videohier
  • Hry Unreal Engine
  • Videohry vyvinuté v Egypte
  • Videohry vyvinuté v Spojených štátoch
  • Videohry s protagonistami voliteľného pohlavia
  • Videohry umiestnené na ostrovoch
  • Videohry s hraním na viacerých platformách
  • Videohry s obsahom na stiahnutie
  • Videohry s rozširujúcimi balíčkami
  • Videohry využívajúce procedurálne generovanie
  • Videohry s užívateľsky generovaným herným obsahom
  • Windows hry
  • Hry pre Xbox One
  • Hry Xbox Play Anywhere
  • Vylepšené hry pre Xbox One X