Redaktor:Maros/odkazy

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Obrázky[upraviť | upraviť zdroj]

Ahoj, ak pridávaš obrázky, musíš im pridať pôvodný zdroj a uviesť licenciu, pod ktorou je obrázok uvoľnený. Viac informácii je na Pomoc:Obrázok. Ak tieto informácie chýbajú, tak bude musieť byť obrázok zmazaný. Najlepšie je používať (a nahrávať) obrázky priamo z/do Commons (úložisko pre všetky Wikipédie). Obrázky z Commons je možné priamo používať vo všetkých Wikipédiách. --Maros 10:35, 6 august 2005 (UTC)

Ahoj. K obrázkom označeným atribútom thumb podľa možnosti nedávame atribút šírky v px, a to minimálne z dvoch dôvodov. 1. Veľkosť náhľadu (thumbnail) si každý zaregistrovaný redaktor nastavuje vo vlastných nastaveniach (Special:Preferences → Súbory → Veľkosť náhľadu). 2. Vďaka dynamickému zalamovaniu HTML zdroja sa obsah článku zobrazuje každému čitateľovi rôzne, v závislosti od fyzickej veľkosti obrazovky a jej bodového rozlíšenia. Dynamický atribút thumb bez uvedenia rozlíšenia (napr. 300px ) preto umožňuje správne zalomenie a zobrazenie obrázka na obrazovkách rôznej veľkosti (XGA, SVGA, VGA) ale napr. aj na displejoch mobilných či iných zariadení (PDA, set-top box, mobilný telefón, atď.). Čo sa týka licencií obrázkov, prečítaj si prosím Pomoc:Obrázok a Pomoc:Prípustné licencie.

Podpisovanie[upraviť | upraviť zdroj]

Ahoj, najjednoduchsie sa podpisuje kliknutim na ikonu „vas podpis s datumom“, ktora je umiestnena na liste hned nad editovacim oknom (druha ikona sprava). Podpis s datumom mozes vlozit aj manualne vpisanim ~~~~. --Maros 17:42, 28 november 2005 (UTC)