Preskočiť na obsah

Redaktor:Mikejla/pieskovisko

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Superpoistenie.sk je prvý slovenský internetový portál, ktorý slúži na vyhľadávanie, porovnávanie a uzatváranie povinných zmluvných, cestovných a havarijných poistení. Portál vznikol v roku 2007 a od doby svojho spustenia uzavrel 150 000 poistných zmlúv2. Vlastníkom a prevádzkovateľom portálu je spoločnosť Superpoistenie s.r.o., ktorú vlastní česká firma NetBrokers Holding (v roce 2018 100% podíl odkoupila mediální skupina Bauer Media3).

Základné údaje Superpoistenie.sk
Právna forma spoločnosť s ručením obmedzeným
Dátum založenia piatok, 15. októbra 1993 (AUREUS), 2007 (Superpoistenie s.r.o.)1
Sídlo Bratislava, Slovenská republika
Činnosť podnikania poisťovacie služby
Materská spoločnosť NetBrokers Holding, a.s.
Oficiálny web Superpoistenie.sk

História spoločnosti[upraviť | upraviť zdroj]

Spoločnosť Superpoistenie s.r.o. založili vo februári 2007 Viktor Habura, Marek Dudáš a Peter Beň premenovaním a zmenou činnosti firmy AUREUS. Nápad na vytvorenie prvého internetového portálu na Slovensku s kompletnou ponukou PZP vznikol v hlave Viktora Haburu v Anglicku, kde od roku 2004 pracoval4. Po návrate na Slovensko oslovil bývalého spolužiaka Mareka Dudáša a rodáka Petra Beňa so zámerom vytvoriť Superpoistenie.sk.

V roku 2015 sa väčšinovým vlastníkom Superpoistenie.sk stala spoločnosť NetBrokers Holding, ktorá je 100 % vlastníkom najväčšieho českého porovnávača poistení ePojisteni.cz. V roku 2017 NetBrokers Holding získal 100 % podiel aj v spoločnosti Superpoistenie s.r.o.5 V súčasnosti spoločnosť sídli na Einsteinovej ulici v Bratislave, mestskej časti Petržalka.

Činnosť[upraviť | upraviť zdroj]

Od začiatku svojho fungovania sa internetový portál Superpoistenie.sk zameriava na povinné zmluvné poistenie. V súčasnosti zobrazuje a porovnáva ponuky od všetkých desiatich spoločností poskytujúcich PZP na slovenskom trhu. Neskôr Superpoistenie.sk rozšírilo svoju oblasť pôsobenia aj na cestovné a havarijné poistenie.

Superpoistenie.sk je prvým internetovým portálom, ktorý na slovenský trh priniesol možnosť uzatvoriť poistenie online, bez nutnosti podpisovať poistnú zmluvu. Poistná zmluva vzniká už zaplatením poistného, pričom túto platbu je možné realizovať online, poštovou poukážkou alebo bankovým príkazom.6

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

1. Superpoistenie s.r.o.: Prehľad o firme, FinStat.sk

2. Tlačová správa - Bauer Media dokupuje český NetBrokers Holding [cit. 2018-11-09]

3. Bauer Media dokupuje český NetBrokers Holding [cit. 2018-11-05].

4. PIKO, M.: Viktor Habura (superpoistenie.sk): Ujasnite si vašu pridanú hodnotu [cit. 2013-11-13]

5. Superpoistenie s.r.o.: Prehľad o firme, FinStat.sk

6. Superpoistenie.sk: O nás