Redaktor:Natty O´Brien/pieskovisko

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Bob Morley[upraviť | upraviť zdroj]

Bob Morley (celým menom Robert Alfred Morley) je Austrálsky herec. Narodil sa 20. Decembra 1984 (vek 31) v Austrálskom meste Kyneton v štáte Victoria.

Bob Morley

Seriál The 100[upraviť | upraviť zdroj]

The 100 (v slovenskom preklade Prvých 100 [1]) je americký post-apokalyptický televízny seriál, ktorý vysiela stanica The CW od 19. marca 2014. Seriál vysiela na Slovensku televízia Dajto od 22. apríla 2016. Seriál je založený na rovnomennej knihe od Kassa Morgana.

Seriál sleduje skupinu teenagerov (Clarke, Bellamy, Octavia, Jasper, Monty, Raven, Finn a Wells), ktorí sa ako prví ľudia vrátia na Zem po devastujúcej nukleárnej katastrofe. Ich úlohou je zistiť či je Zem po takmer sto rokoch od výbuchu atómových bômb opäť obývateľná. Taktiež sa seriál sústreďuje aj na Clarkinu matku Abby Griffinovú, Wellsovho otca - kancelára Theloniousa Jahu a Marcusa Kanea - člena rady na Arche.

Práve v tomto seriály účinkuje aj herec Bob Morley stvárňujúci teenagera Bellamyho Blakea, jedného z hlavných postáv. Bellamy prišiel na radiáciou nasiaknutú Zem aby chránil svoju sestru Octaviu. Do lode smerujúcej na Zem sa však nedostal bez komplikácii. Ak chcel bojovať o svoj a o sestrin život musel postreliť kancelára Jahu.

Hlavným režisérom a scenáristom je Američan Jason Rothenbergktorého veľkým talentom je udržiavať dej, hercov, aj fanúšikov vo veľkom napätí. Seriál ma zatiaľ tri série a na rok 2017 sa pripravuje štvrtá.