Redaktor:SaichiZhuo/pieskovisko

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Šablóna:AFC submission

Šablóna:Short description Šablóna:Draft topics Šablóna:AfC topic

Juhovýchodná univerzita (SEU, {{{1}}}) je verejná výskumná univerzita nachádza v Nanjing, Jiangsuv Číne. Bola vytvorená z jednej z najstarších univerzít a z prvej koedukačnej univerzity v Číne,[1] a bola označená ako člen Dvojnásobná Univerzita Prvej triedy Plan, Project 985 a Project 211, ktorý sponzoruje ministerstvo školstva Číny Rozvíjajte sa na svetovú univerzitu.[1][2]

Jej predchodca, Sanjiang Normálna vysoká škola, bol založený v roku 1902 ako moderná univerzita v areáli akadémie, ktorá sa datuje do roku 258. V roku 1921 škola zmenila svoj názov na Národná juhovýchodná univerzita a stala sa druhou národnou univerzitou v Číne a v 1928 bol premenovaný na Národná ústredná univerzita, vlajkovú univerzitu v krajine.[3] Potom, čo vláda KMT prehrala Nanjing v prospech Komunistickej strany Číny, bola univerzita v auguste 1949 premenovaná na Národnú nankingskú univerzitu. V máji 1988 bola premenovaná na Juhovýchodnú univerzitu.

Juhovýchodná univerzita bola zaradená medzi 20 najlepších výskumných univerzít v Číne[4][5] a medzi 300 na celom svete.[6] V oficiálnom rebríčku predmetov z roku 2012, ktorý vypracovalo Ministerstvo školstva Čínskej ľudovej republiky|Ministerstvo školstva Číny, sa umiestnilo medzi 3 najlepšími národne v 8 oblastiach vrátane architektúra, krajina] architektúra, urbanistické plánovanie, dejiny umenia, stavebné inžinierstvo, elektronické inžinierstvo, dopravné inžinierstvo a biomedicínske inžinierstvo.[7] SEU je vysoko selektívna univerzita, ktorá zvyčajne prijíma 2 % najlepších študentov na National College Entrance Examination v Číne.

História[upraviť | upraviť zdroj]

Imperiálna Nanjingová škola, najvyššia vzdelávacia inštitúcia kráľovstva, ako predchodca, bola založená v CE 258 v období troch kráľovstiev. Imperial School sa tešila rovnakému kampusu so súčasnou Juhovýchodnou univerzitou od 14. roku Hongwu Reign (CE 1381) v Dynastia Ming.

Sanjiang Normálna vysoká škola (三江师范学堂) (1902–1905)[upraviť | upraviť zdroj]

Na konci 19. storočia bola čínska spoločnosť pod dominanciou dynastie Qing v situácii domácich problémov a zahraničnej invázie. 1901 sa vláda Qingu začala reformovať v tejto situácii av roku 1902 vydala „cisárske pravidlá pre vysoké školy“ a prispôsobila nový moderný vzdelávací systém. 30. mája toho istého roku guvernér Liangjiang Liu Kunyi predložil dokument o príprave vysokých škôl vláde Qing a navrhol otvoriť normálnu vysokú školu v Jiangning (Nanjing). Vo februári 1903 guvernér Liangjiang Zhang Zhidong predložil vládu návrh na otvorenie Sanjiang Normálna vysoká škola a povolenie Miao Quansun ako zástupcu Japonska na vyšetrovanie, ktorý bol neskôr nominovaný ako inšpektor Normálna vysoká škola Sanjiang a zodpovedný za prípravu projektu. V septembri 1903 sa oficiálne otvorila Sanjiang Normálna vysoká škola.

Liangjiang Normálna vysoká škola (两江师范学堂) (1905–1911)[upraviť | upraviť zdroj]

Kvôli nejednoznačnému významu názvu vysokej školy, ktorý viedol k niekoľkým sporom, bola v roku 1905 vymenovaná za Liangjiang Normálna vysoká škola. Verejné predmety, profesionálne predmety a tiež vytvorili v Číne predmet prvého ruka. Až do roku 1907 už existovalo oddelenie geografie history, oddelenie jazykového čínskeho a predchádzajúceho, matematicko-fyzikálnu oddelenie a oddelenie poľnohospodárstva. Na konci roku 1911 bola kvôli prepuknutiu revolúcie v Xinhai takmer zatvorená Liangjiang Normálna vysoká škola.

Nanjingová vyššia normálna škola (南京高等师范学校) (1915–1923)[upraviť | upraviť zdroj]

Dňa 15. júla 1914 guvernér Han Guojun vymenoval Jiang Qian za riaditeľa, ktorý bol zodpovedný za založenie Nanjingovej vyššej normálnej školy na rovnakom mieste Liangjiang Normálna vysoká škola. Jiang zamestnával amerického vzdelaného učenca Guo Bingwena ako dekana výučby, Chen Rong ako poradca, a poslal obidve Európu, aby preskúmal vzdelávací systém a prijal učiteľov. Dňa 10. septembra 1915 sa oficiálne začala Nanjingova vyššia normálna škola. V decembri 1919 Nanjing vyššia normálna škola formálne prijal 8 študentov a 50 ďalších študentov, ktorí navštevovali študentov, čo je prvá škola v Číne, ktorá umožnila ženám aj mužom študovať spolu. Polytechnická fakulta založila škola v roku 1916.

Národná juhovýchodná univerzita (国立东南大学) (1921–1924)[upraviť | upraviť zdroj]

V septembri 1918 bol Guo Bingwen prezidentom v južnej divízii. Dňa 7. apríla 1920 Guo navrhol nadáciu „prípravného výboru pre Juhovýchodnú univerzitu“. V septembri Guo navrhol Štátnu radu a ministerstvo školstva, aby požiadal o založenie Juhovýchodnej univerzity av decembri bol schválený. 6. júna 1921 bola založená rada na Juhovýchodnej univerzite, Guo ako prezident a univerzita sa oficiálne otvorila v septembri. V decembri sa školská rada rozhodla, že Nanjingová vyššia normálna škola bude začlenená do Juhovýchodnej univerzity. Juhovýchodná univerzita, založená na založení Nanjingová vyššia normálna škola, až do roku 1923, mala umenia a vedy, vzdelávanie, inžinierstvo, poľnohospodárstvo, podnikanie v celkovej hodnote viac ako 20 riadkov v 5 predmetoch. Na základe polytechnickej fakulty Nanjingová vyššia normálna škola bola inžinierska škola národnej Juhovýchodnej univerzity založená v roku 1921.

Národná technologická univerzita Hohai (河海工程专门学校) (1924–1927)[upraviť | upraviť zdroj]

V roku 1924 sa strojárska škola Národná juhovýchodná univerzita zlúčila s inžinierskou školou Hohai School Hohai, aby vytvorila Národnú technologickú univerzitu Hohai, s prezidentom Mao Yisheng.

Národná ústredná univerzita (国立中央大学) (1927–1949)[upraviť | upraviť zdroj]

V roku 1927 sa Národná technologická univerzita Hohai spolu s niekoľkými ďalšími školami zlúčila s Národná juhovýchodná univerzita, aby vytvorila Národná ústredná univerzita.

Národná nanjingská univerzita (国立南京大学) (1949–1952)[upraviť | upraviť zdroj]

V apríli 1949 obsadila Nanjingová armáda ľudovej oslobodenia Nanjing a Nanjingský vojenský výbor prevzal Národná ústredná univerzita. 8. augusta 1949 bola Národná centrálna univerzita premenovaná na Národná nanjingská univerzita a potom v Nanjingovej univerzite v októbri 1950.

Technologický inštitút Nanjing (南京工学院) (NIT, 1952–1988)[upraviť | upraviť zdroj]

V roku 1952 začala Čínska ľudová republika národná úprava svojich vysokých škôl. V Nanjingu bola úprava hlavne na Nanjingská univerzita. Technologický inštitút Nanjing bol založený na pôvodnom mieste Národná ústredná univerzita z inžinierskej školy (v tom čase, najväčšej škole) Nanjingovej univerzity a inžinierskych oddelení University of Nanking, vrátane oddelenia chémie a oddelenia elektrických strojov. Neskôr existovali aj niektoré relevantné predmety z Univerzity Jiaotong, Univerzita v Zhejiang, Univerzita v Shandong, Univerzita v Xiamen, Fudanská univerzita a Súkromná univerzita Jiangnan, ktorá sa zlúčila do technologického inštitútu Nanjing.

Juhovýchodná univerzita (东南大学) (1988 – present)[upraviť | upraviť zdroj]

V júni 1988 bol technologický inštitút Nanjing premenovaný na “Juhovýchodnú univerzitu”, ktorý začal konvertovať z technologického inštitútu na komplexnú univerzitu v technológii. Od roku 2000 sa názov technologického inštitútu Nanjing používa iná inštitúcia. V roku 2000 sa Železničná lekárska vysoká škola v Nanjing a ďalšie dve školy zlúčili s Juhovýchodnou univerzitou.

Akademický[upraviť | upraviť zdroj]

Šablóna:More citations needed section

Rebríček
Národný rebríček
ARWU[8] 7-13
Wu Shulian[9] 14
Globálne rebríčky
ARWU[10] 101–150
US News[11] 311
QS[12] 493
THE[13] 501–600
Národné podľa predmetu (MOE)[7]
História umenia 1
Biomedické inžinierstvo 1
Dopravné inžinierstvo 1
Architektúra 2
Elektronické inžinierstvo 2
Prírodná architektúra 2
Pozemné stavby 3
Urbanistické plánovanie 3
Mei'an, budova Školy umenia SEU
Knižnica Mengfang, postavená v roku 1923

Juhovýchodná univerzita je jednou z 32 univerzít, ktoré priamo spravuje čínske ministerstvo školstva, ktoré sa považujú za špičkové univerzity v Číne. Univerzita má 16 000 vysokoškolských študentov a 10 000 postgraduálnych študentov na viac ako 30 školách a oddeleniach. Prijatie na SEU je veľmi konkurencieschopné. Univerzita za normálnych okolností zapisuje najlepších 2% študentov stredných škôl od celoštátnej do svojich vysokoškolských programov a 5% vysokoškolských študentov do svojho postgraduálneho programu. Väčšina študentov je prijímaná inžinierstvom alebo niektorými veľkými školami, ako je škola strojárstva, Škola energetického a environmentálneho inžinierstva, Škola informačnej vedy a inžinierstva, Škola stavebného inžinierstva, Škola informatiky a inžinierstva, Škola ekonómie a riadenia, ako rovnako ako škola dopravy. Zvyšok študenti sú zapísaní niektorými menšími školami a oddeleniami, ako je škola automatizácie, škola elektronickej vedy a fyzikálna katedra.

Na juhovýchodnej univerzite je asi 5 600 členov fakulty. Spomedzi všetkých členov fakulty je 8 členov Čínskej akadémie, 25 „vedcov Changjiang“, 1 člen výboru štátneho ministerstva, 9 členov výboru štátneho ministerstva, 31 Významný národný výskum mládeže Vedecs, 7 členov (hodnotenie 2. na celoštátnej úrovni) Z odborného výboru „863 projektov“ a 57 vynikajúcich vedcov v oblasti výskumu v oblasti vzdelávania.

Univerzita má 64 vysokoškolských programov, 206 magisterských programov, 109 doktorandských programov, ako aj 15 postdoktorandských výskumných miest. V najnovšom súhrne oficiálnych rebríčkov je 6 programov Top 5 a ďalších 6 programov je 10 najlepších na celoštátnej úrovni. Najmä škola biomedicínskej vedy a inžinierstva sa radí na prvom mieste. Univerzita má najvyššie výskumné schopnosti. Existuje 10 národných akademických programov prvej triedy, 6 potenciálnych národných akademických programov prvej triedy. 3 Národné výskumné laboratóriá, 1 Národné profesionálne laboratórium, 2 národné inžinierske výskumné strediská a 7 ministerstiev školstva prvotriedne laboratóriá.

V roku 2006 je výskumné fondy pre univerzitu 600 miliónov čínskych juanov, ktoré uvádza 7. miesto v krajine.

Rebríčka[upraviť | upraviť zdroj]

Šablóna:Infobox university rankings Juhovýchodná univerzita je jednou z 100 najlepších univerzít vo vedeckom výskume a vývoji v Číne.[14] Má viac ako 20 národných alebo provinčných výskumných ústavov s mnohými kľúčovými výskumnými základňami. Za posledné desaťročie dokončila viac ako 1 000 výskumných projektov, z ktorých viac ako 500 získalo ceny národných, provinčných alebo komunálnych vied a technológií. Jeho výskumný fond prekročil v roku 2010 1,1 miliardy juanov, ktorý umiestnil 11. miesto na celoštátnej úrovni. Inštitút pre návrh a výskum SEU architektúry, ktorý je jedným z mála národných inštitútov dizajnu prvej triedy, uskutočnil rôzne významné projekty. Nemocnica pridružená k SEU bola založená v roku 1935 a ministerstvo verejného zdravia hodnotela ako „stupeň triedy A 3“.

V roku 2007 bola juhovýchodná univerzita uvedená na zozname 443. medzi svetovými univerzitami.[15] V roku 2010 podľa popredného vedeckého časopisu „Povaha “ (Publikovanie indexu 2010 Čína) sa správa zaradila na juhovýchodnú univerzitu ako 8. medzi všetkými domácimi výskumnými ústavmi.[16]

V roku 2010 Top univerzitné hodnotenie QS bolo zaradené: celkovo 87.[17] medzi ázijskými univerzitami 76. v inžinierstve a I.T.[18] Medzi ázijskými univerzitami 301 - 350. v inžinierstve a I.T na celom svete.[19] V roku 2016 bola Juhovýchodná univerzita umiestnená na rok 201 - 300 v rebríčku Arwu Svetová univerzita a 20. v Arwu Field - inžinierske hodnotenie.[20] V roku 2017 bola čínska národná univerzita editovaná Wu Shulian, juhovýchodná univerzita na 14. mieste v hodnotení Národnej univerzity v Číne spolu s ďalšími 22 univerzitami ako čínsky špičkový národný univerzita.[21]

V roku 2020 Arwu Svetové univerzitné hodnotenie sa globálna hodnosť Juhovýchodnej univerzity zvýšila na 101 - 150 a národná hodnosť 7–13.[22]

Kampus[upraviť | upraviť zdroj]

Šablóna:Unreferenced section

Národná centrálna univerzitná športová hall

K dispozícii sú 3 hlavné areály Juhovýchodnej univerzity, a to areál SIPAILOU, areál Jiuonghu a kampus Dingjiaqiao. SIPAILOU (okres Xuanwu) a kampus Dingjiaqiao (okres Gulou) sa nachádzajú v areáli Nanjing a Jiuonghu na predmestí Nanjingu (okres Jiangning).

Areál SIPAILOU na juhovýchodnej univerzite je vlajkovým areálom, ktorý je zdedený od národnej centrálnej univerzity. Nachádza sa na 2 Sipailou, Nanjing, Čína. V roku 1988 bol areál Puko, ktorý sa nachádza v areáli Puko naprieč riekou Yangtze ako ďalšie miesto hlavne pre vzdelávanie študentov prvého a druhého a druhého ročníka (Freshman a [[Sophomores]). V roku 2008 bol areáli Puko oddelený od Juhovýchodnej univerzity a potom ho získal inštitút Cheng Xian Institute.

V roku 2001 spoločnosť SEU získala v Nanjingu ďalšie tri vysoké školy. Sú to: Železničná lekárska vysoká škola v Nanjing, Vysoká škola Pokročilý prenos v Nanjing, ako aj Nanjing Pokročilá škola geológie. Železničná lekárska vysoká škola v Nanjing sa stala lekárskou fakultou na juhovýchodnej univerzite po zlúčení so SEU. Lekárska fakulta sa nachádza v Dingjiaqiao.

V roku 2005, keď bol založený kampus Jiulonghu, ktorý sa nachádza v okrese Jiangning, bol areál PUKOU prevedený na Chengxian Vysoká škola Juhovýchodnej univerzity. Väčšina vysokoškolských študentov a majstrovských študentov študuje v súčasnosti v areáli Jiuonghu. Po otvorení kampusu Jiulonghu sa v areáli Sipailou v podstate obsahuje niektoré najdôležitejšie výskumné inštitúty a administratíva univerzity. Areál Jiulonghu sa nachádza v juhu okresu Jiangning Rozvoj technológií, na východ od Suyuan Avenue, západne od ulice Shuanglong a južne od ulice Jiyin. Je to asi 20 kilometrov od areálu SIPAILOU s rozlohou 3749MU. Dizajn architektúry areálu Jiuonghu sa riadi základom kultúry Juhovýchodnej univerzity, ktorá sa vyznačuje kombináciou verejného výučby a výskumu, ktorý ohrozuje zásluhy čínskych a západných štýlov a vytvára zelenú a aktívnu univerzitnú komunitu. Celková oblasť výstavby v areáli Jiuonghu je 574 tisíc metrov štvorcových s investíciou 1,6 miliardy juanov.

Školy a oddelenia[upraviť | upraviť zdroj]

Šablóna:More citations needed section

  • Kancelária prezidenta
  • Vzdelávacia nadácia
  • Univerzitná história
  • Pamätná sieň Chien-Shiung Wu
  • Školiace a aplikačné výskumné centrum Galileo
  • Asociácia všeobecných absolventov Juhovýchodnej univerzity
  • Škola architektúry
  • Strojnícka škola
  • Škola energetiky a environmentálneho inžinierstva
  • Škola informačnej vedy a inžinierstva
  • Stavebná škola
  • Škola elektronických vied a inžinierstva
  • Katedra matematiky a aplikovanej mechaniky
  • Škola automatizácie
  • Škola informatiky a inžinierstva
  • Katedra fyziky
  • Škola biologických vied a lekárskeho inžinierstva
  • School of Material Science & Engineering
  • Vysoká škola ekonómie a manažmentu
  • Škola elektroenergetiky
  • Škola cudzích jazykov
  • Škola chémie a chemického inžinierstva
  • Vysoká škola dopravného inžinierstva
  • School of Instrument Science & Engineering
  • Škola umenia
  • Škola humanitných vied
  • Právnická fakulta
  • Lekárska fakulta
  • Škola verejného zdravotníctva
  • Katedra telesnej výchovy
  • Škola ďalšieho vzdelávania
  • Vysoká škola softvérového inžinierstva
  • Vysoká škola Cheng Xian
  • Vysoká škola integrovaného okruhu
  • Wu Jian Xiong (Chien-Shiung Wu) vysoká škola
  • Škola kybernetickej vedy a inžinierstva[23]

Významní ľudia a absolventi[upraviť | upraviť zdroj]

Šablóna:Unreferenced section

Politici[upraviť | upraviť zdroj]

  • Chiang Kai-shek (蔣介石), prezident Čínskej republiky
  • Huang Wei (黄卫), podpredseda Ujgurskej autonómnej oblasti Sin-ťiang, bývalý námestník ministra výstavby (stavebné inžinierstvo)
  • Zhenya Wang, austrálsky senátor

Vedci[upraviť | upraviť zdroj]

Iní[upraviť | upraviť zdroj]

  • Yung Ho Chang (张永和), majiteľ „ceny za architektúru“ udelenej Americkou akadémiou umení, profesor Technologického inštitútu v Massachusetts (MIT), Katedra architektúry (Katedra architektúry, 81)
  • Yuan Chun: Absolvent Juhovýchodnej univerzity, študoval v Nemecku, priekopník propagácie militarizačného vzdelávania v Číne, prvý otvoril kurzy plávania pre vysokoškolské študentky, ktoré zrušili starý čínsky zákaz plávania pre vysokoškoláčky
  • Cheng Dengke: Absolvent Juhovýchodnej univerzity, študoval v Nemecku, priekopník propagácie militarizačného vzdelávania v Číne, priekopník čínskej ženskej gymnastiky
  • Cheng Taining (程泰宁), hlavný architekt v Chinese United Engineering Corporation, hostiteľ čínskeho United Cheng Training Architectural Design Institute(56)
  • Jinjiong Hua, víťaz ceny prezidenta USA, víťaz ceny Národnej vedeckej nadácie USA (strojné inžinierstvo)
  • Ye Mao, riaditeľ Cornell University (spravuje College of Accounting)
  • Hualong Xing, predseda China Electronic Information Industry Group Corporation Sang Fei (Radio Engineering)
  • Wu Haijun, Shenzhen New World Industrial Co., Ltd., predseda predstavenstva Shenzhen Hasee (Master of Power Engineering)
  • Harry Shum (沈向洋), hlavný viceprezident spoločnosti Microsoft a hlavný vedecký pracovník porotcov Národnej nadácie pre prírodné vedy (trieda mládeže)
  • Pán. Xu, Kingdee International Software Group Co., Ltd. Predseda predstavenstva a generálny riaditeľ
  • Lin Jiaxi, generálny riaditeľ investičného poradcu IFC
  • Min Yu, Ideal Group (Asia) Co., Ltd. zakladateľ
  • Meng Jianmin (孟建民), čínska majsterka dizajnu architektúry, prezidentka Shenzhen Construction General Institute
  • ZHANG Gui-ping, predseda Suning Universal Group (Suning Group) ZHANG Gui-ping
  • Chenxing Han, tajomník pobočky a generálny riaditeľ strany spoločnosti South East Qixia Construction (Group), hlavný inžinier
  • Sun Chao, predseda Sun Dairy Co., Ltd. (Electronic Engineering)
  • Li Zhi, hudobný umelec zakázaný v ČĽR pre odkazy na protesty na Námestí nebeského pokoja v roku 1989.

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. a b 东南大学简介 [online]. Southeast University, 10 May 2012. Dostupné online.
  2. 教育部 财政部 国家发展改革委 关于公布世界一流大学和一流学科建设高校及建设 学科名单的通知 (Notice from the Ministry of Education and other national governmental departments announcing the list of double first class universities and disciplines) [online]. . Dostupné online.
  3. 炸弹下壮大的中央大学 王运来 Archivované 15 máj 2013 na Wayback Machine
  4. 武大版中国一流大学榜单出炉 [online]. 网易, 22 February 2012. Dostupné online.
  5. 武书连2012中国一流大学名单 [online]. 搜狐, 21 December 2011. Dostupné online.
  6. ARWU ranking of Southeast University [online]. ARWU, 21 December 2011. Dostupné online.
  7. a b 我校在2012全国学科评估中获得3项第一 [online]. SEU, 29 January 2013. Dostupné online.
  8. 最好大学网. 2017中国最好大学排名_最好大学网 [online]. . Dostupné online.
  9. 武书连2017中国大学排行榜公布 清华蝉联第1 [online]. 26 December 2016. Dostupné online.
  10. . Dostupné online.
  11. Top Universities in China, p2 | US News Best Global Universities [online]. . Dostupné online. Archivované 2014-10-29 z originálu.
  12. QS World University Rankings [online]. . Dostupné online.
  13. World University Rankings [online]. 18 August 2017. Dostupné online.
  14. [08-21] 1996-2005中国大学排行榜前十名更替小结!!!!!! - 【河海水库】 - 河风海韵--河海大学BBS 河海大学,河海BBS,河海论坛,河海大学论坛,河海大学BBS,河风海韵,河海风韵,河大,江河湖海,水利院校 - Powered by Discuz! [online]. . Dostupné online. Archivované 2011-07-11 z originálu.
  15. Southeast University | Top Universities [online]. . Dostupné online. Archivované 2010-10-06 z originálu.
  16. Nature Publishing Index 2010 China :: NPG Nature Asia-Pacific [online]. . Dostupné online. Archivované 2011-08-31 z originálu.
  17. QS University Rankings: Asia [online]. . Dostupné online.
  18. QS World University Rankings - Topuniversities [online]. . Dostupné online. Archivované 2011-01-19 z originálu.
  19. Southeast University - Topuniversities [online]. . Dostupné online. Archivované 2011-06-12 z originálu.
  20. Southeast University - Academic Ranking of World Universities - 2018 - Shanghai Ranking - 2018 [online]. . Dostupné online.
  21. Wu Shulian 2017 China University Ranking [online]. Sina, 26 December 2016. Dostupné online.
  22. Southeast University-Academic Ranking of World Universities 2020 [online]. ARWU, 19 September 2020. Dostupné online.
  23. 网络空间安全学院 [online]. . Dostupné online.

vonkajšie odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Šablóna:Portal

Šablóna:NCUOSU Šablóna:Nanjing Šablóna:Project 985 Šablóna:Project 211 Šablóna:Plan 111 Šablóna:Yangtze Delta Student Exchange Program Šablóna:Universities and colleges in Jiangsu Šablóna:Jiangsu topics Šablóna:Associations of independent college admissions of Chinese universities

Šablóna:Authority control

Category:Universities and colleges in Nanjing Category:Universities in China with English-medium medical schools Category:Major National Historical and Cultural Sites in Jiangsu Category:Universities established in the 20th century Category:Educational institutions established in 1902 Category:Project 211 Category:Project 985 Category:Plan 111 Category:Vice-ministerial universities in China Category:1902 establishments in China