Preskočiť na obsah

Redaktor:Slobodka4/pieskovisko

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

SLOBODNA VOLBA

Nitrianska štvorka hrajúca rýchlejší energy drink punk. Pretože PUNK NENI MRKEF

Bio Prvý impulz pre vznik kapely bol niekedy v zime 2002. Banda kamaratov sa rozhodla že chce mať nejakú kapelu. Tak sa pozhanali prvé „nástroje“ a prvá „skúšobňa“. Kedže nikto nevedel na nič hrať okrem QX–a tak sa viacej chlastalo ako hralo. Na začiatku kapely bolo 5 členov : Juro Majorovič – QX–o, Matej Mikla – Šumi, Adam Pauer – Angelo, Ivo Matejovič – Ivo a samozrejme Andrej Rakovský – Proktor. Chalani postupne vedia zahrat aspom niečo ale hlavne sa bavia. Kapela má skušobňu v garáži s jednou dnes už neexistujúcou kapelou „Okraj Spoločnosti“. Neskôr z neznámych dôvodou odchádza prvý člen Šumi. Kapela nedobrovolňe opúšťa svoju skúšobňu a na pár mesiacov jej činnosť končí. Na čas odchádza aj Proktor, ktorý išiel skúsiť šťastie do skurvenej Ameriky. Kapela sa po dlhej dobe preberá potom ako ju prichiluje kapela D.N.A. ( velká vďaka ). Prichádzajú do kapely nový ľudia a to Juro Laca a Juro Svrček – CiCi. Kapela konečne začína hrávať prvé prebraté pesničky v podobe:

Juro Laca – spev QX – solo gitara Ivo – bicie Angelo – basa CiCi – gitara

Dlho ale kapela v tejto zostave nehrá pretože Juro Laca prestáva chodiť na skúšky a tak kapelu musel opustiť. S CiCi–m to bolo podobné, a preto Angelo prechádza na gitaru a kapela hladá speváka a basáka. Potom ako zázrakom prichádza náš kamarát Matej Oravec – všade známy ako Majka z Gurunu ( N.P.K. a Diagnóza Punk ) aby chytil mikrofón a chopil sa aj textárskej práce. Po krátkom čase však odchádza aj Angelo a ako sa dalo čakať aj CiCi. Kapela ostáva v troj člennej formácii a dostáva konečne názov – Slobodna Volba. Kapela prepúšťa skúšobňu kapele „Zhoda Náhod“ a sťahuje sa na ich bývalé miesto kde ich volá kapela „The Experiments“ ( velká vďaka ). Prichádza starí člen Proktor a berie miesto basgitaristu a Majka sa stáva spevák a gitarista. Kapela teda hrá v zostave:

Majka z Gurunu – spev, gitara QX – solo gitara Proktor – basa Ivo – bicie

Kapela sa pohýňa radikálne dopredu a potom ako skladá dostatočné množstvo vlastných skladieb odohráva prvý koncert v „naOZZaY“ klube. Personálne zmeny však ani po tomto v podstate úspešnom koncerte nenechali na seba dlho čakať a kapelu opúšťa solo gitara QX , kôli školským povinostiam ( alebo frajerke ). Kapela s ním ešte niekedy okolo vianoc nahráva Demo nahrávku u kapely D.N.A. ( ešte raz diki ). Kapela po prvý krát dobrovolne mení skúšobnu aby prešla ku kapele S.P.B.. Prázdne miesto po QX-ovi na 200 % vypĺňa Michal Držík – Drďo. Kapela odohráva ďalších pár koncertov  a začína byť zúfala pretože odchádza basa Proktor. Kapela teda dlhé mesiace skúša v zostave bez Proktora. Potom však prichádza nová posila Milan Janči – Miňo ( D.N.A., Sugar and Spikes ), ktorý sa svojej úlohy chopil nad očakávania, a je nenahraditelnou súčasťou Slobodnej Volby. Kapela teda skúša pripravuje koncerty v snáď konečnej zostave:

Majka z Gurunu –gitara ,spev Drďo – solo gitara, vokály Miňo – basa, vokály Ivo - bicie

Po neskoršej dohode Majka Z Gurunu zanechava hry na gitare a plne sa venuje spevu a show na koncertoch. Kapela teda hrava v upravenej zostave:

Majka z Gurunu – spev Drďo – solo gitara Miňo – basa, vokály Ivo - bicie