Súbor:Alexander Luczy 1955, 2020.jpg

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Pôvodný súbor(2 249 × 1 450 pixelov, veľkosť súboru: 2,44 MB, MIME typ: image/jpeg)

Tento zdieľaný súbor je z Wikimedia Commons a je možné ho používať na iných projektoch. Nižšie sú zobrazené informácie z popisnej stránky súboru.

Zhrnutie

Popis
Slovenčina: Slovenský horolezec Alexander Luczy. Žil so svojou rodinou v Poprade. Jeho otec Gustáv Alexander Luczy bol obchodníkom s potravinami. Po emigrácii sa usadil vo Švajčiarsku, kde pracoval ako stavebný inžinier hlavne na výstavbe diaľnic, tunelov, mostov, ale aj priemyselných konštrukcii a regulácii dopravy. Pôsobil Zürichu, Baseli, Neuchâteli a Biel/Bienne. Oženil sa zo švajčiarkou Monique, s ktorou má dve deti. Nebol extrémnym horolezcom. Známe a ocenené boli jeho zjazdy na lyžiach tatranských vrcholov, lyžiarsky prechod Vysokými Tatrami zo Zeleného plesa na Popradské pleso v roku 1967. Absolvoval viac ako 400 náročných výstupov na tatranské štíty. V jeho horolezeckom denníku je okolo 1400 alpských výstupov a z nich viac ako 600 na lyžiach.
English: Slovak climber Alexander Luczy. He lived with his family in Poprad. His father Gustav Alexander Luczy was a grocer. After emigrating, he settled in Switzerland, where he worked as a civil engineer mainly on the construction of highways, tunnels, bridges, but also industrial structures and traffic regulation. He worked in Zurich, Basel, Neuchâteli and Biel / Bienne. He married Swiss Switzerland, with whom he has two children. He was not an extreme climber. His downhill skiing on the Tatra peaks, the ski pass through the High Tatras from Zelený ples to Popradské pleso in 1967 were well known and appreciated. He completed more than 400 challenging ascents to the Tatra peaks. In his climbing diary there are about 1400 alpine ascents and more than 600 of them on skis.
Dátum
Zdroj Vlastné dielo
Autor Pavol Svetoň

Licencovanie

Ja, držiteľ autorských práv k tomuto dielu ho týmto zverejňujem za podmienok nasledovnej licencie:
w:sk:Creative Commons
uvedenie autorov meniť za rovnakých podmienok
Môžete slobodne:
  • zdieľať – kopírovať, šíriť a prenášať dielo
  • meniť ho – upravovať dielo
Za nasledovných podmienok:
  • uvedenie autorov – Musíte spomenúť autorov (jednotlivo alebo kolektívne), poskytnúť odkaz na licenciu a uviesť, či ste niečo zmenili. Môžete to urobiť ľubovoľným primeraným spôsobom, ale nie spôsobom naznačujúcim, že poskytovateľ licencie podporuje vás alebo vaše použitie diela.
  • meniť za rovnakých podmienok – Ak toto dielo zmeníte, prevediete do inej formy alebo použijete ako základ iného diela, musíte výsledok šíriť pod rovnakou alebo kompatibilnou licenciou ako originál.

Štítky

Slovenský horolezec Alexander Luczy

Položky prezentované týmto súborom

motív

30. september 2014

0,002 sekunda

image/jpeg

2d91ce4431ab2b846f37d275caedc7a74a7abe8d

metoda určení čeština: SHA-1 čeština

objem dat čeština

2 558 460 bajt

1 450 obrazový prvok

šířka čeština

2 249 obrazový prvok

História súboru

Po kliknutí na dátum/čas uvidíte ako súbor vyzeral vtedy.

Dátum/ČasNáhľadRozmeryPoužívateľKomentár
aktuálna15:26, 31. marec 2021Náhľad verzie z 15:26, 31. marec 20212 249 × 1 450 (2,44 MB)TatranskyUploaded own work with UploadWizard

Na tento súbor odkazuje nasledujúca stránka:

Metadáta