Sami Yaffa

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Sami Yaffa
Sami Yaffa
Sami Yaffa
Základné informácie
Rodné meno Sami Takamäki
Narodenie 4. september 1963 (60 rokov)
Espoo, Fínsko
Žáner Glam punk, glam rock, blues
Hrá na nástrojoch Basgitara
Roky pôsob. Od 1979
Súvisiace
články
Hanoi Rocks, Jetboy, Demolition 23, New York Dolls
Webstránka samiyaffa.com

Sami Yaffa, rodným menom Sami Takamäki (* 4. september 1963, Espoo, Fínsko) je fínsky basgitarista, známy ako člen skupín Hanoi Rocks a New York Dolls.

Kariéra[upraviť | upraviť zdroj]

Svoju kariéru začal v roku 1977 v skupine Babblers a o dva roky neskôr hral v kapelách Suopo a Pohjanoteeraus. V roku 1980 sa stal členom skupiny Pelle Miljoona Oy a toho roku tiež nastúpil k skupine Hanoi Rocks, s ktorou vystupoval až do roku 1985. Neskôr hral s niekoľkými ďalšími kapelami, medzi ktorými bola napríklad sprievodná skupina Johnnyho Thundersa alebo americká skupina Jetboy.

So spevákom Michaelom Monroom, bývalým spoluhráčom z kapely Hanoi Rocks, spolupracoval na jeho sólových koncertoch a v deväťdesiatych rokoch spolu založili krátko existujúce skupiny Jerusalem Slim a Demolition 23. V rokoch 2005 až 2010 bol členom skupiny New York Dolls. V roku 2011 vystupoval s kapelou Compulsions, v ktorej s ním hrali ešte Richard Fortus a Frank Ferrer zo skupiny Guns N’ Roses. Taktiež je členom skupiny Mad Juana.[1]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. SELZER, Hal B.. Local Noise: Mad Juana [online]. The Aquarian, 2012-02-20, [cit. 2014-04-27]. Dostupné online. (anglicky)

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Sami Yaffa na českej Wikipédii.