Spotrebná daň (selektívna)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Vstup Slovenskej republiky do EÚ v roku 2004 priniesol, okrem iných dôležitých skutočností, aj zásadné zmeny dotýkajúce sa slovenských podnikateľských subjektov podnikajúcich s tovarmi podliehajúcimi spotrebným daniam (minerálne oleje, lieh, pivo, víno, tabakové výrobky), ako aj zmeny ovplyvňujúce zmenu postavenia štátnych orgánov a celej hospodárskej politiky štátu zahŕňajúcej aj samotný daňový systém SR.

V rámci daňového systému došlo k najväčším zmenám práve v oblasti nepriamych daní (DPH a spotrebných daní), pretože práve táto oblasť patrí k najviac harmonizovaným v rámci EÚ a jednotne sa na ňu aplikuje európsky právny rámec prijatý kompetentnými európskymi orgánmi, ktorý bolo treba prevziať do slovenskej legislatívy. V praxi to znamená, že novovytvorený slovenský právny rámec regulujúci oblasť spotrebných daní, vychádzajúci z európskej legislatívy, spoluvytvára jednotný daňový systém uplatňovaný v rámci celého Spoločenstva.

Harmonizácia legislatívy spotrebných daní bola docielená prijatím nasledujúcich základných slovenských zákonov upravujúcich oblasť spotrebných daní: - zákon č. 98/2004 Z. z. o spotrebnej dani z minerálneho oleja; - zákon č. 104/2004 Z. z. o spotrebnej dani z vína; - zákon č. 105/2004 Z. z. o spotrebnej dani z liehu a o zmene a doplnení zákona č. 467/2002 Z. z. o výrobe a uvádzaní liehu na trh v znení zákona č. 211/2003; - zákon č. 106/2004 Z. z. o spotrebnej dani z tabakových výrobkov; - zákon č. 107/2004 Z. z. o spotrebnej dani z piva.

V tejto slovenskej právnej úprave boli viac, či menej úspešne transponované jednotlivé ustanovenia smernice Rady č. 92/12/EHS o všeobecnom systéme, držbe, preprave a kontrole tovarov podliehajúcich spotrebným daniam ako aj ostatných smerníc a iných právnych predpisov Spoločenstva. Keďže v samotnom Spoločenstve (ako na úrovni Európskej Komisie, tak aj na úrovni jednotlivých členských štátov) dochádza k neustálej snahe o zmenu aktuálne platného daňového právneho rámca, je potrebné a užitočné sledovať aj tieto trendy, ktoré následne prispievajú jednak k lepšej aplikácii slovenských právnych predpisov, ako aj k následnej zmene slovenskej daňovej legislatívy upravujúcej oblasť spotrebných daní.

Na Slovensku v roku 2007 existujú tieto:

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]