Umrieť v purpurovej krajine

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Umrieť v purpurovej krajine
A Purple Place for Dying

Autor John D. MacDonald
Pôvodný jazyk angličtina
Krajina vydania USA
Nakladateľstvo originálneho vydania Fawcett Publications
Dátum 1. vydania originálu 1964
Literárny žáner Detektívna literatúra
Séria Travis McGee
Chronológia
Predchádzajúci diel The Nightmare in Pink
Nasledujúci diel The Quick Red Fox
Slovenské vydania knihy

Umrieť v purpurovej krajine (angl. A Purple Place for Dying) je tretí román, zo série detektívnych príbehov o Travisovi McGeem, z pera amerického spisovateľa Johna Danna MacDonalda.

V slovenčine vyšiel po prvýkrát spolu z románmi (Cena vraždy a Dohodnúť sa so žralokom).

Dej[upraviť | upraviť zdroj]

McGeeho odláka z obvyklého bydliska na Floride pracovná ponuka od Mony Yeoman, ktorá má podozrenie, že jej odcudzený manžel ukradol jej značný zverenecký fond. Pred začiatkom vyšetrovania Monu pred očami McGeeho zavraždí neviditeľný strelec. Kým na miesto privolal políciu, jej telo zmizlo. McGee sa potom vydáva vyriešiť jej vraždu.

McGeeovi sa nepáčila Mona Fox Yeoman. Pôsobila umelo a sebecky. Bola skôr provokatívna ako zvodná, bola to skôr odvaha ako túžba. Prinútila by muža, aby ňou chcel zatriasť, odstrániť ten účes za dvadsaťpäť dolárov a vyklepať z nej ten štýl paničky. Ale to už nikto nikdy neurobí. Pretože v jednej minúte z nej bola veľká krémová mrcha, ktorá stála hneď vedľa McGeeho... a zrazu sa z nej stala chladnúca masa, ktorá padla do prachu s dierou veľkou ako jeho päsť v jej hrudi.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

  • MACDONALD, John Dann. Umrieť v purpurovej krajine / Cena vraždy / Dohodnúť sa so žralokom. 1. vyd. Bratislava : Slovenský spisovateľ, 1982. (Zelená knižnica.)
  • Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku A Purple Place for Dying na anglickej Wikipédii.