Wikipédia:Najlepšie články (kandidáti)/Hernando Cortés

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Hernando Cortés[upraviť | upraviť zdroj]

Po dlhšom čase pridávam ďalší článok medzi kandidátov aj keď sa obávam, že ste presadením svojich zmien do politiky a následným ignorovaním tejto sekcie znefunkčnili celý proces. Adrian@diskprís 20:28, 5 máj 2005 (UTC)

  • Za Som za, avšak len v prípade, ak bude doplnený zdroj(e), z ktorých článok čerpal. --Rádiológ 15:11, 10 marec 2006 (UTC)
  • Proti chybajuce zdroje. --Maros 17:06, 10 marec 2006 (UTC)
  • Za --Bubamara 19:16, 10 marec 2006 (UTC)
  • Proti. Nejsou akceptovatelné zdroje. Od nejlepšího článku očekávam, že bude založen na reálných zdrojích. I kdyby snad měl být překladem jiného nejlepšího článku, považuji za nezbytné, aby autor podložil hlavní informace solidnějšími zdroji, které by vyloučily chyby vzniklé při překladu nebo pozdějšími úpravami cizího nejlepšího článku. Nepochybuji, že něco o Cortésovi vyšlo i v češtině či slověnštině a že přečíst to, porovnat a doplnit by šlo. Dokud nebude překlad podpořen alespoň jedním seriózním newikipediovým zdrojem, nepovažuji článek za způsobilý. Cinik 06:11, 29 marec 2006 (UTC)

Diskusia[upraviť | upraviť zdroj]

Považujem to síce za už zabudnutú vec, ale patrí sa odpovedať. Zdroj je tu: en:Hernán Cortés.--Jano spoza mláky 19:05, 10 marec 2006 (UTC)

  • Tie odkazy na zdroje sa už nechcelo niekomu prekladať, čo? Chýbajú..., prosím niekoho, kto má chuť, nech preloží a pridá, potom bude môj hlas bez výhrad! --Rádiológ 20:17, 10 marec 2006 (UTC)
    • Toto považujem za zásadnú otázku a vôbec pritom nejde o to, či dostane tento článok ocenenie, alebo nie. Ja som použil ako zdroj pre článok článok z en wiki. Nepoužil som ani jeden zo zdrojov citovaných v pôvodnom článku a preto som tam tie zdroje neuviedol. Takže nešlo o to, že sa mi nechcelo prekladať zdroje, išlo o to, že som tie zdroje nepoužil. (Okrem toho, asi by nebolo dobre zdroje prekladať, pretože ja nemám ani šajnu, či boli preložené do slovenčiny a pod akým názvom). Takéhoto postupu sa pridržiavam vždy, keď vytváram článok na základe prekladu z inej wiki, t.j., neuvádzam zdroje uvedené v pôvodnom článku. Ak mi ušlo, že je to potrebné, tak sorry, budem to tak robiť, len sa mi to zdá nelogické.--Jano spoza mláky 20:44, 10 marec 2006 (UTC)