Wikipédia:Najlepšie články (kandidáti)/Isaac Asimov

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Isaac Asimov[upraviť | upraviť zdroj]

Dávam za kandidáta môjho obľubeného autora. Bol to jeden z prvých článkov, ktoré som doplnil z anglického originálu. Adrian@diskprís 22:24, 15 apr 2005 (UTC)

  • Článok je dobrý, len obsahuje niekoľko (aspoň mne) čudne znejúcich viet, napríklad:

    Asimov raz vysvetlil, že jeho váhanie nad písaním o mimozemšťanoch pramení z incidentu zo začiatku jeho kariéry, keď jedna z jeho prvých poviedok bola odmietnutá, pretože mimozemšťania boli vykreslení ako nadradené bytosti nad ľuďmi.“
    čo je takmer strojový preklad:
    „Asimov once explained that his reluctance to write about aliens came from an incident early in his career when Astounding's editor John Campbell rejected one of his early science fiction stories because the alien characters were portrayed as superior to the humans.“

    Možno to časom prebehnem ja, aj keď znova čítať sa mi to už moc nechce:-). Potom s nomináciou budem súhlasiť. --Ondrejk 09:51, 28 august 2005 (UTC)
  • Zatiaľ Proti. Na to, že sa jedná o jedného z najvýznamnejších spisovateľov 20.storočia je to príliš krátke, mnoho červených odkazov. Rozhodne to treba doplniť a rozšíriť, na perfektný článok to zatiaľ podľa mňa nie je. --Rádiológ 08:09, 13 apríl 2006 (UTC)
  • Za Naopak si myslím, že v článku o mojom obľúbenom autorovi sú zachytené všetkz podstatné body. K Rádiológovmu hodnoteniu - červené odkazy nie sú kazom článku, ktorý ich obsahuje. helix84 09:23, 13 apríl 2006 (UTC)
No, ja ich za kaz považujem, boli by vhodné aspoň nejaké stuby, najmä čo sa týka bibliografie. Takto to nie je "perfektný", ale len "dobrý" Asimov. Prísny som preto, lebo som si všimol, že za perfektné články sa tu berú len skutočne superkvalitné a komplexné texty, nie ako vo väčšine ostatných wikipédii. Nie je to zlý trend, doporučujem zachovať :-) --Rádiológ 09:28, 13 apríl 2006 (UTC)
  • Proti - v prvej vete je uvedené, že bol aj biochemikom, lež v článku som nenašiel nijakú zmienku o jeho praci v tejto oblasti.--stefi 02:44, 14 apríl 2006 (UTC)
    • Veru, to ma nenapadlo. Napísal aj tucet kníh z tejto oblasti, ale nečítal som. A aj k iným vedám. helix84 12:07, 14 apríl 2006 (UTC)

Proti Za: článok je obšírny len ho treba poriadne rozíriť aby získal na kvalite ale myslím, že ako článok v ktorom sa môžete niečo o tom dozvedieť tak je to dobré a zaujímavé z hľadiska dozvedieť sa o osobe veľa nového a kto by chcel ešte viac nech sa pustí do čítania diel... ? nie ?:)--Zkiller 19:14, 5 máj 2006 (UTC)

viac Za --Elora de Berry 20:24, 9 júl 2006 (UTC)
  • Za - ale troško prehľadnosti by nazaškodilo. I keď, podľa wikirules ani nemám právo hlasovať ...