Zoznam častí seriálu Dexter

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Logo seriálu Dexter

Toto je zoznam častí amerického dramatického televízneho seriálu Dexter. Seriál vysielala stanica Showtime od 1. októbra 2006 do 22. septembra 2013. Dohromady bolo odvysielaných 96 častí.[1] Seriál je založený na postavách z kníh "Dexter" od Jeffa Lindsaya. Jeho hlavným hrdinom je Dexter Morgan, ktorý vedie dvojitý život, ako analytik na krv pre Miami Metro Police Dept. a sériový vrah.

Seriál získal viacero ocenení, napr. Primetime Emmy Awards, Golden Globe Awards, Satellite Awards a iné, a pozitívne hodnotenia od kritikov.

Na Slovensku seriál vysiela televízna stanica JOJ, neskôr sa presunul na Plus.

Série[upraviť | upraviť zdroj]

Séria Časti Pôvodne vysielané
Premiéra série USA Finále série USA Premiéra série Slovensko Finále série Slovensko Stanica USA Stanica Slovensko
1 12 1. október 2006 17. december 2006 3. marec 2009 20. máj 2009 Showtime JOJ
2 12 30. september 2007 16. december 2007 27. máj 2009 12. august 2009
3 12 28. september 2008 14. december 2008 3. marec 2010 19. máj 2010
4 12 27. september 2009 13. december 2009 11. jún 2012 27. august 2012 Plus
5 12 26. september 2010 12. december 2010 3. september 2012 19. november 2012
6 12 2. október 2011 18. december 2011 6. január 2014 27. marec 2014
7 12 30. september 2012 16. december 2012 3. apríl 2014 19. jún 2014
8 12 30. jún 2013 22. september 2013 12. jún 2015 21. august 2015

Časti[upraviť | upraviť zdroj]

1. séria (2006)[upraviť | upraviť zdroj]

# Názov
USA
Názov
Slovensko
Réžia Scenár Premiéra
USA
Premiéra
Slovensko
1
1
DexterDexter
Michael Cuesta
James Manos, Jr.
1. október 2006
3. marec 2009
2
2
CrocodileKrokodílie slzy
Michael Cuesta
Clyde Phillips
8. október 2006
10. marec 2009
3
3
Popping CherryNevinné detstvo
Michael Cuesta
Daniel Cerone
15. október 2006
17. marec 2009
4
4
Let's Give the Boy a HandPomocná ruka
Robert Lieberman
Drew Z. Greenberg
22. október 2006
24. marec 2009
5
5
Love American StyleAmerický sen
Robert Lieberman
Melissa Rosenberg
29. október 2006
31. marec 2009
6
6
Return to SenderVrátené odosielateľovi
Tony Goldwyn
Tim Schlattmann
5. november 2006
7. apríl 2009
7
7
Circle of FriendsOkruh priateľov
Steve Shill
Daniel Cerone
12. november 2006
14. apríl 2009
8
8
Shrink WrapCvokár na večeru
Tony Goldwyn
Lauren Gussis
19. november 2006
22. apríl 2009
9
9
Father Knows BestOtec to vie najlepšie
Adam Davidson
Melissa Rosenberg
26. november 2006
29. apríl 2009
10
10
Seeing RedVidieť červeno
Michael Cuesta
Kevin Maynard
3. december 2006
6. máj 2009
11
11
Truth Be ToldS pravdou von
Keith Gordon
Drew Z. Greenberg & Tim Schlattmann
10. december 2006
13. máj 2009
12
12
Born FreeVolanie krvi
Michael Cuesta
Daniel Cerone & Melissa Rosenberg
17. december 2006
20. máj 2009

2. séria (2007)[upraviť | upraviť zdroj]

# Názov
USA
Názov
Slovensko
Réžia Scenár Premiéra
USA
Premiéra
Slovensko
13
1
It's Alive!Je to živé!
Tony Goldwyn
Daniel Cerone
30. september 2007
27. máj 2009
14
2
Waiting to ExhaleKeď si vydýchnem
Marcos Siega
Clyde Phillips
7. október 2007
3. jún 2009
15
3
An Inconvenient LieNepríjemná lož
Tony Goldwyn
Melissa Rosenberg
14. október 2007
10. jún 2009
16
4
See-ThroughPriehľadný
Nick Gomez
Scott Buck
21. október 2007
17. jún 2009
17
5
The Dark DefenderTemný ochranca
Keith Gordon
Tim Schlattmann
28. október 2007
24. jún 2009
18
6
Dex, Lies, and VideotapeDex, lži a video
Nick Gomez
Lauren Gussis
4. november 2007
1. júl 2009
19
7
That Night, a Forest GrewNoc, kedy sa mi rozsvietilo
Jeremy Podeswa
Daniel Cerone
11. november 2007
8. júl 2009
20
8
Morning ComesSvitanie
Keith Gordon
Scott Buck
18. november 2007
15. júl 2009
21
9
Resistance is FutileOdpor je márny
Marcos Siega
Melissa Rosenberg
25. november 2007
22. júl 2009
22
10
There's Something About HarryTajomstvo domu Morganovcov
Steve Shill
Scott Reynolds
2. december 2007
29. júl 2009
23
11
Left Turn AheadNa najbližšej odbočke zahnite vľavo
Marcos Siega
Scott Buck & Tim Schlattmann
9. december 2007
5. august 2009
24
12
The British InvasionBritská invázia
Steve Shill
Storyline: Daniel Cerone
& Melissa Rosenberg
Scenár: Daniel Cerone
16. december 2007
12. august 2009

3. séria (2008)[upraviť | upraviť zdroj]

# Názov
USA
Názov
Slovensko
Réžia Scenár Premiéra
USA
Premiéra
Slovensko
25
1
Our FatherNáš otec
Keith Gordon
Clyde Phillips
28. september 2008
3. marec 2010
26
2
Finding FreeboHľadá sa Freebo
Marcos Siega
Melissa Rosenberg
5. október 2008
10. marec 2010
27
3
The Lion Sleeps TonightLev dnes v noci spí
John Dahl
Scott Buck
12. október 2008
17. marec 2010
28
4
All in the FamilyVšetko v rodine
Keith Gordon
Adam Fierro
19. október 2008
24. marec 2010
29
5
Turning BimineseVýlet do Bimini
Marcos Siega
Tim Schlattmann
26. október 2008
31. marec 2010
30
6
Sí Se PuedeÁno, ide to
Ernest Dickerson
Charles H. Eglee
2. november 2008
7. apríl 2010
31
7
Easy as PieJednoduché ako facka
Steve Shill
Lauren Gussis
9. november 2008
14. apríl 2010
32
8
The Damage a Man Can DoČlovek môže urobiť škodu
Marcos Siega
Scott Buck
16. november 2008
21. apríl 2010
33
9
About Last NightČo sa stalo včera v noci
Tim Hunter
Storyline: Scott Reynolds
Scenár: Melissa Rosenberg
23. november 2008
28. apríl 2010
34
10
Go Your Own WayÍsť svojou vlastnou cestou
John Dahl
Tim Schlattmann
30. november 2008
5. máj 2010
35
11
I Had a DreamMal som sen
Marcos Siega
Charles H. Eglee & Lauren Gussis
7. december 2008
12. máj 2010
36
12
Do You Take Dexter Morgan?Berieš si Dextera Morgana?
Keith Gordon
Scott Buck
14. december 2008
19. máj 2010

4. séria (2009)[upraviť | upraviť zdroj]

# Názov
USA
Názov
Slovensko
Réžia Scenár Premiéra
USA
Premiéra
Slovensko
37
1
Living the DreamŽivot ako v sne
Marcos Siega
Clyde Phillips
27. september 2009
11. jún 2012
38
2
Remains to Be SeenPozostatky
Brian Kirk
Charles H. Eglee
4. október 2009
18. jún 2012
39
3
Blinded by the LightOslepení
Marcos Siega
Scott Buck
11. október 2009
25. jún 2012
40
4
Dex Takes a HolidayDexter má dovolenku
John Dahl
Melissa Rosenberg & Wendy West
18. október 2009
2. júl 2012
41
5
Dirty HarryDrsný Harry
Keith Gordon
Tim Schlattmann
25. október 2009
9. júl 2012
42
6
If I Had a HammerKeby som mal kladivo
Romeo Tirone
Lauren Gussis
1. november 2009
16. júl 2012
43
7
Slack TideStagnujúci príliv
Tim Hunter
Scott Buck
8. november 2009
23. júl 2012
44
8
Road KillSmrteľná nehoda
Ernest Dickerson
Melissa Rosenberg & Scott Reynolds
15. november 2009
30. júl 2012
45
9
Hungry ManHladoš
John Dahl
Wendy West
22. november 2009
6. august 2012
46
10
Lost BoysStratení chlapci
Keith Gordon
Charles H. Eglee & Tim Schlattmann
29. november 2009
13. august 2012
47
11
Hello, Dexter MorganAhoj, Dexter Morgan
SJ Clarkson
Scott Buck & Lauren Gussis
6. december 2009
20. august 2012
48
12
The GetawayÚtek
Steve Shill
Storyline: Scott Reynolds & Melissa Rosenberg
Scenár: Wendy West & Melissa Rosenberg
13. december 2009
27. august 2012

5. séria (2010)[upraviť | upraviť zdroj]

# Názov
USA
Názov
Slovensko
Réžia Scenár Premiéra
USA
Premiéra
Slovensko
49
1
My BadPardon
Steve Shill
Chip Johannessen
26. september 2010
3. september 2012
50
2
Hello, BanditAhoj, bandita
John Dahl
Scott Buck
3. október 2010
10. september 2012
51
3
Practically PerfectPrakticky dokonalá
Ernest Dickerson
Manny Coto
10. október 2010
17. september 2012
52
4
Beauty and the BeastKráska a zviera
Milan Cheylov
Jim Leonard
17. október 2010
24. september 2012
53
5
First BloodPrvá krv
Romeo Tirone
Tim Schlattmann
24. október 2010
1. október 2012
54
6
Everything Is IllumenatedE-Lumen nejasnosti
Steve Shill
Wendy West
31. október 2010
8. október 2012
55
7
Circle UsZasvieť nám
John Dahl
Scott Buck
7. november 2010
15. október 2012
56
8
Take It!Ber to!
Romeo Tirone
Manny Coto & Wendy West
14. november 2010
22. október 2012
57
9
Teenage WastelandMladosť pochabosť
Ernest Dickerson
Lauren Gussis
21. november 2010
29. október 2012
58
10
In the BeginningNa začiatku
Keith Gordon
Scott Reynolds
28. november 2010
5. november 2012
59
11
Hop a FreighterA potom zdrhneme
John Dahl
Storyline: Karen Campbell
Scenár: Scott Buck & Tim Schlattmann
5. december 2010
12. november 2012
60
12
The Big OneVeľká chyba
Steve Shill
Chip Johannessen & Manny Coto
12. december 2010
19. november 2012

6. séria (2011)[upraviť | upraviť zdroj]

# Názov
USA
Názov
Slovensko
Réžia Scenár Premiéra
USA
Premiéra
Slovensko
61
1
Those Kinds of ThingsVerte-neverte
John Dahl
Scott Buck
2. október 2011
6. január 2014
62
2
Once Upon a Time...Kde bolo, tam bolo
SJ Clarkson
Tim Schlattmann
9. október 2011
13. január 2014
63
3
Smokey and the BanditPolicajt a bandita
Stefan Schwartz
Manny Coto
16. október 2011
20. január 2014
64
4
A Horse of a Different ColorŠtyria jazdci Apokalypsy
John Dahl
Lauren Gussis
23. október 2011
30. január 2014
65
5
The Angel of DeathAnjel smrti
SJ Clarkson
Scott Reynolds
30. október 2011
6. február 2014
66
6
Just Let GoTemné zbohom
John Dahl
Jace Richdale
6. november 2011
13. február 2014
67
7
NebraskaVýlet do Nebrasky
Romeo Tirone
Wendy West
13. november 2011
20. február 2014
68
8
Sin of OmissionHriešni ľudia miamskí
Ernest Dickerson
Arika Lisanne Mittman
20. november 2011
27. február 2014
69
9
Get GellarMrazivé odhalenie
Seith Mann
Karen Campbell
27. november 2011
6. marec 2014
70
10
Ricochet RabbitSvedkov učeň
Michael Lehmann
Jace Richdale, Lauren Gussis & Scott Reynolds
4. december 2011
13. marec 2014
71
11
Talk to the HandPovedz to mojej ruke
Ernest Dickerson
Manny Coto & Tim Schlattmann
11. december 2011
20. marec 2014
72
12
This Is the Way the World EndsKoniec sveta
John Dahl
Scott Buck & Wendy West
18. december 2011
27. marec 2014

7. séria (2012)[upraviť | upraviť zdroj]

# Názov
USA
Názov
Slovensko
Réžia Scenár Premiéra
USA
Premiéra
Slovensko
73
1
Are You...?Ty si...?
John Dahl
Scott Buck
30. september 2012
3. apríl 2014
74
2
Sunshine and Frosty SwirlNa slnku so zmrzlinou
Steve Shill
Manny Coto
7. október 2012
10. apríl 2014
75
3
Buck the SystemNavzdory systému
Stefan Schwartz
Jace Richdale
14. október 2012
17. apríl 2014
76
4
RunUteč!
John Dahl
Wendy West
21. október 2012
24. apríl 2014
77
5
Swim DeepDo hĺbky
Ernest Dickerson
Scott Reynolds
28. október 2012
1. máj 2014
78
6
Do the Wrong ThingZlé rozhodnutia
Alik Sakharov
Lauren Gussis
4. november 2012
8. máj 2014
79
7
ChemistryChémia
Holly Dale
Manny Coto & Karen Campbell
11. november 2012
15. máj 2014
80
8
ArgentinaArgentína
Romeo Tirone
Arika Lisanne Mittman
18. november 2012
22. máj 2014
81
9
Helter SkelterHlava nehlava
Steve Shill
Tim Schlattmann
25. november 2012
29. máj 2014
82
10
The Dark… WhateverZodpovední dospelí
Michael Lehmann
Lauren Gussis, Jace Richdale & Scott Reynolds
2. december 2012
5. jún 2014
83
11
Do You See What I See?Vidíš to, čo ja?
John Dahl
Manny Coto & Wendy West
9. december 2012
12. jún 2014
84
12
Surprise, Motherfucker!Nový začiatok konca
Steve Shill
Scott Buck & Tim Schlattmann
16. december 2012
19. jún 2014

8. séria (2013)[upraviť | upraviť zdroj]

# Názov
USA
Názov
Slovensko
Réžia Scenár Premiéra
USA
Premiéra
Slovensko
85
1
A Beautiful DayNádherný deň
Keith Gordon
Scott Buck
30. jún 2013
12. jún 2015
86
2
Every Silver Lining...Niet neba bez mráčika
Michael C. Hall
Manny Coto
7. júl 2013
19. jún 2015
87
3
What's Eating Dexter Morgan?Čo žerie Dextera Morgana?
Ernest Dickerson
Lauren Gussis
14. júl 2013
26. jún 2015
88
4
Scar TissueZjazvené tkanivo
Stefan Schwartz
Tim Schlattmann
21. júl 2013
3. júl 2015
89
5
This Little PiggyVarila myšička kašičku
Romeo Tirone
Scott Reynolds
28. júl 2013
10. júl 2015
90
6
A Little ReflectionKúsok seba
John Dahl
Jace Richdale
4. august 2013
17. júl 2015
91
7
Dress CodePredpísaný odev
Alik Sakharov
Arika Lisanne Mittman
11. august 2013
24. júl 2015
92
8
Are We There Yet?Už sme tam?
Holly Dale
Wendy West
18. august 2013
31. júl 2015
93
9
Make Your Own Kind of MusicOhraná pesnička
John Dahl
Karen Campbell
25. august 2013
7. august 2015
94
10
Goodbye MiamiZbohom, Miami
Steve Shill
Jace Richdale & Scott Reynolds
8. september 2013
14. august 2015
95
11
Monkey in a BoxTen starý Dexter
Ernest Dickerson
Tim Schlattmann & Wendy West
15. september 2013
14. august 2015
96
12
Remember the Monsters?Pamätáš si tie monštrá?
Steve Shill
Scott Buck & Manny Coto
22. september 2013
21. august 2015

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. http://www.tvmaze.com/shows/161/dexter/episodes