Zoznam častí seriálu Mad Men

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Nasledujúci článok zobrazuje zoznam častí amerického dramatického seriálu Mad Men. Seriál mal premiéru 19. júla 2007 na americkej káblovej stanici AMC.[1] Seriál je zasadený do 60-tych rokov 19. storočia a zameriava sa na súkromný a profesionálny život Dona Drapera (Jon Hamm).

Série[upraviť | upraviť zdroj]

Séria Časti Pôvodne vysielané
Premiéra série Finále série
1 13 19. júl 2007 18. október 2007
2 13 27. júl 2008 26. október 2008
3 13 16. august 2009 8. november 2009
4 13 25. júl 2010 17. október 2010
5 13 25. marec 2012 10. jún 2012
6 13 7. apríl 2013 23. jún 2013
7A 7 13. apríl 2014 25. máj 2014
7B 7 5. apríl 2015 17. máj 2015

Časti[upraviť | upraviť zdroj]

1. séria (2007)[upraviť | upraviť zdroj]

No. # Názov Réžia Scenár Premiéra
USA
1
1
Smoke Gets in Your Eyes
Alan Taylor
Matthew Weiner
19. júl 2007
2
2
Ladies Room
Alan Taylor
Matthew Weiner
26. júl 2007
3
3
Marriage of Figaro
Ed Bianchi
Tom Palmer
2. august 2007
4
4
New Amsterdam
Tim Hunter
Lisa Albert
9. august 2007
5
5
5G
Lesli Linka Glatter
Matthew Weiner
16. august 2007
6
6
Babylon
Andrew Bernstein
Andre Jacquemetton & Maria Jacquemetton
23. august 2007
7
7
Red in the Face
Tim Hunter
Bridget Bedard
30. august 2007
8
8
The Hobo Code
Phil Abraham
Chris Provenzano
6. september 2007
9
9
Shoot
Paul Feig
Chris Provenzano & Matthew Weiner
13. september 2007
10
10
Long Weekend
Tim Hunter
Bridget Bedard & Andre Jacquemetton & Maria Jacquemetton & Matthew Weiner
27. september 2007
11
11
Indian Summer
Tim Hunter
Tom Palmer & Matthew Weiner
4. október 2007
12
12
Nixon vs. Kennedy
Alan Taylor
Lisa Albert & Andre Jacquemetton & Maria Jacquemetton
11. október 2007
13
13
The Wheel
Matthew Weiner
Matthew Weiner & Robin Veith
18. október 2007

2. séria (2008)[upraviť | upraviť zdroj]

No. # Názov Réžia Scenár Premiéra
USA
14
1
For Those Who Think Young
Tim Hunter
Matthew Weiner
27. júl 2008
15
2
Flight 1
Andrew Bernstein
Lisa Albert & Matthew Weiner
3. august 2008
16
3
The Benefactor
Lesli Linka Glatter
Matthew Weiner & Rick Cleveland
10. august 2008
17
4
Three Sundays
Tim Hunter
Andre Jacquemetton & Maria Jacquemetton
27. august 2008
18
5
The New Girl
Jennifer Getzinger
Robin Veith
24. august 2008
19
6
Maidenform
Phil Abraham
Matthew Weiner
31. august 2008
20
7
The Gold Violin
Andrew Bernstein
Jane Anderson & Andre Jacquemetton & Maria Jacquemetton & Matthew Weiner
7. september 2008
21
8
A Night to Remember
Lesli Linka Glatter
Robin Veith & Matthew Weiner
14. september 2008
22
9
Six Month Leave
Michael Uppendahl
Andre Jacquemetton & Maria Jacquemetton & Matthew Weiner
28. september 2008
23
10
The Inheritance
Andrew Bernstein
Lisa Albert & Marti Noxon & Matthew Weiner
5. október 2008
24
11
The Jet Set
Phil Abraham
Matthew Weiner
12. október 2008
25
12
The Mountain King
Alan Taylor
Matthew Weiner & Robin Veith
19. október 2008
26
13
Meditations in an Emergency
Matthew Weiner
Matthew Weiner & Kater Gordon
26. október 2008

3. séria (2009)[upraviť | upraviť zdroj]

No. # Názov Réžia Scenár Premiéra
USA
27
1
Out of Town
Phil Abraham
Matthew Weiner
16. august 2009
28
2
Love Among the Ruins
Lesli Linka Glatter
Cathryn Humphris & Matthew Weiner
23. august 2009
29
3
My Old Kentucky Home
Jennifer Getzinger
Dahvi Waller & Matthew Weiner
30. august 2009
30
4
The Arrangements
Michael Uppendahl
Andrew Colville & Matthew Weiner
6. september 2009
31
5
The Fog
Phil Abraham
Kater Gordon
13. september 2009
32
6
Guy Walks Into an Advertising Agency
Lesli Linka Glatter
Robin Veith & Matthew Weiner
20. september 2009
33
7
Seven Twenty Three
Daisy von Scherler Mayer
Andre Jacquemetton & Maria Jacquemetton & Matthew Weiner
27. september 2009
34
8
Souvenir
Phil Abraham
Lisa Albert & Matthew Weiner
4. október 2009
35
9
Wee Small Hours
Scott Hornbacher
Dahvi Waller & Matthew Weiner
11. október 2009
36
10
The Color Blue
Michael Uppendahl
Kater Gordon & Matthew Weiner
18. október 2009
37
11
The Gypsy and the Hobo
Jennifer Getzinger
Marti Noxon & Cathryn Humphris & Matthew Weiner
25. október 2009
38
12
The Grown-Ups
Barbet Schroeder
Brett Johnson & Matthew Weiner
1. november 2009
39
13
Shut the Door. Have a Seat.
Matthew Weiner
Matthew Weiner & Erin Levy
8. november 2009

4. séria (2010)[upraviť | upraviť zdroj]

No. # Názov Réžia Scenár Premiéra
USA
40
1
Public Relations
Phil Abraham
Matthew Weiner
25. júl 2010
41
2
Christmas Comes But Once a Year
Michael Uppendahl
Tracy McMillan & Matthew Weiner
1. august 2010
42
3
The Rejected
Jennifer Getzinger
Jonathan Abrahams & Matthew Weiner
8. august 2010
43
4
The Good News
John Slattery
Keith Huff & Matthew Weiner
15. august 2010
44
5
The Chrysanthemum and the Sword
Lesli Linka Glatter
Erin Levy
22. august 2010
45
6
The Waldorf Stories
Scott Hornbacher
Brett Johnson & Matthew Weiner
29. august 2010
46
7
The Suitcase
Jennifer Getzinger
Matthew Weiner
5. september 2010
47
8
The Summer Man
Phil Abraham
Lisa Albert & Janet Leahy & Matthew Weiner
12. september 2010
48
9
The Beautiful Girls
Michael Uppendahl
Dahvi Waller & Matthew Weiner
19. september 2010
49
10
Hands and Knees
Lynn Shelton
Jonathan Abrahams & Matthew Weiner
26. september 2010
50
11
Chinese Wall
Phil Abraham
Erin Levy
3. október 2010
51
12
Blowing Smoke
John Slattery
Andre Jacquemetton & Maria Jacquemetton
10. október 2010
52
13
Tomorrowland
Matthew Weiner
Jonathan Igla & Matthew Weiner
17. október 2010

5. séria (2012)[upraviť | upraviť zdroj]

No. # Názov Réžia Scenár Premiéra
USA
53-54
1–2
A Little Kiss
Jennifer Getzinger
Matthew Weiner
25. marec 2012
55
3
Tea Leaves
Jon Hamm
Erin Levy & Matthew Weiner
1. apríl 2012
56
4
Mystery Date
Matt Shakman
Victor Levin & Matthew Weiner
8. apríl 2012
57
5
Signal 30
John Slattery
Frank Pierson & Matthew Weiner
15. apríl 2012
58
6
Far Away Places
Scott Hornbacher
Semi Chellas & Matthew Weiner
22. apríl 2012
59
7
At the Codfish Ball
Michael Uppendahl
Jonathan Igla
29. apríl 2012
60
8
Lady Lazarus
Phil Abraham
Matthew Weiner
6. máj 2012
61
9
Dark Shadows
Scott Hornbacher
Erin Levy
13. máj 2012
62
10
Christmas Waltz
Michael Uppendahl
Victor Levin & Matthew Weiner
20. máj 2012
63
11
The Other Woman
Phil Abraham
Semi Chellas & Matthew Weiner
27. máj 2012
64
12
Commission and Fees
Christopher Manley
Andre Jacquemetton & Maria Jacquemetton
3. jún 2012
65
13
The Phantom
Matthew Weiner
Jonathan Igla & Matthew Weiner
10. jún 2012

6. séria (2013)[upraviť | upraviť zdroj]

No. # Názov Réžia Scenár Premiéra
USA
66-67
1–2
The Doorway
Scott Hornbacher
Matthew Weiner
7. apríl 2013
68
3
Collaborators
Jon Hamm
Jonathan Igla & Matthew Weiner
14. apríl 2013
69
4
To Have and to Hold
Michael Uppendahl
Erin Levy
21. apríl 2013
70
5
The Flood
Christopher Manley
Tom Smuts & Matthew Weiner
28. apríl 2013
71
6
For Immediate Release
Jennifer Getzinger
Matthew Weiner
5. máj 2013
72
7
Man With a Plan
John Slattery
Semi Chellas & Matthew Weiner
12. máj 2013
73
8
The Crash
Michael Uppendahl
Jason Grote & Matthew Weiner
19. máj 2013
74
9
The Better Half
Phil Abraham
Erin Levy & Matthew Weiner
26. máj 2013
75
10
A Tale of Two Cities
John Slattery
Janet Leahy & Matthew Weiner
2. jún 2013
76
11
Favors
Jennifer Getzinger
Semi Chellas & Matthew Weiner
9. jún 2013
77
12
The Quality of Mercy
Phil Abraham
Andre Jacquemetton & Maria Jacquemetton
16. jún 2013
78
13
In Care Of
Matthew Weiner
Carly Wray & Matthew Weiner
23. jún 2013

7. séria (2014-2015)[upraviť | upraviť zdroj]

No. # Názov Réžia Scenár Premiéra
USA
The Beginning
79
1
Time Zones
Scott Hornbacher
Matthew Weiner
13. apríl 2014
80
2
A Day's Work
Michael Uppendahl
Jonathan Igla & Matthew Weiner
20. apríl 2014
81
3
Field Trip
Christopher Manley
Heather Jeng Bladt & Matthew Weiner
27. apríl 2014
82
4
The Monolith
Scott Hornbacher
Erin Levy
4. máj 2014
83
5
The Runaways
Jennifer Getzinger
David Iserson & Matthew Weiner
11. máj 2014
84
6
The Strategy
Phil Abraham
Semi Chellas
18. máj 2014
85
7
Waterloo
Matthew Weiner
Carly Wray & Matthew Weiner
25. máj 2014
The End of an Era
86
8
Severance
Scott Hornbacher
Matthew Weiner
5. apríl 2015
87
9
New Bussiness
Michael Uppendahl
Tom Smuts & Matthew Weiner
12. apríl 2015
88
10
The Forecast
Jennifer Getzinger
Jonathan Igla & Matthew Weiner
19. apríl 2015
89
11
Time & Life
Jared Harris
Erin Levy & Matthew Weiner
26. apríl 2015
90
12
Lost Horizon
Phil Abraham
Semi Chellas & Matthew Weiner
3. máj 2015
91
13
The Milk and Honey Route
Matthew Weiner
Carly Wray & Matthew Weiner
10. máj 2015
92
14
Person to Person
Matthew Weiner
Matthew Weiner
17. máj 2015

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]