Zoznam biskupov z Cádizu

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Jump to navigation Jump to search
Juan de Torquemada
Benedetto Accolti
Juan Acisclo Vera Delgado
Domingo de Silos Moreno

Toto je zoznam osôb, ktoré na území dnešného Cádizu zastávali funkciu miestneho biskupa:

Biskupi Asidonie[upraviť | upraviť zdroj]

  • Rufino (610–619)
  • Pimenio (629–649)
  • Teoderacio (681–688)
  • Geroncio (690–693)
  • Miro (862)
  • Esteban (10. storočie)
  • Innominado (okolo 1145)

Biskupi Cádizu[upraviť | upraviť zdroj]

  • Juan Martínez (1266–1278)
  • Suero (1281–1291)
  • Rodrigo (1292–1294)
  • Martin (1294–1295)
  • Pedro (1297–1329)
  • Bartolome (1329–1349)
  • Sancho (1349–1364)
  • Gonzalo González (1364–1379)
  • Juan (1380–1383)
  • Rodrigo de Alcalá (1384–1395)
  • Juan de Ezcaray (1395–1408)
  • Santiago Puche (1403–1408)
  • Alonso de Solís (1408–1420)
  • Juan González (1426–1440)
  • Juan de Torquemada, O.P. (1440–1442) (tiež biskup v Orense)
  • Gonzalo Venegas (1442–1472)
  • Pedro Fernández Solís (1472–1495)
  • Oliviero Carafa (1495–1511)
  • Luigi d’Aragona (1511)
  • Pietro de Accolti de Aretio (1511–1521)
  • Benedetto de Accolti (1521–1523) (tiež biskup v Cremone)
  • Juan Rufo Teodoli (1523-1525)
  • Jerónimo Teodoli (1525–1564)
  • Luis García Haro de Sotomayor (1564–1587) (tiež biskup v Malage)
  • Antonio Zapata y Cisneros (1587–1596) (tiež biskup v Pamplone)
  • Maximiliano de Austria (1596–1601) (tiež biskup v Segovii)
  • Gómez Suárez Figueroa (1602–1612)
  • Juan Cuenca (1612–1623)
  • Plácido Pacheco de Haro, O.S.B. (1623–1623) (tiež biskup v Plasencii)
  • Domingo Cano de Haro, O.P. (1623–1639)
  • Juan Dionisio Fernández Portocarrero (1640–1641)
  • Francisco Guerra, O.F.M. (1642–1656) (tiež biskup v Palencii)
  • Fernando de Quesada (1656–1662)
  • Mateo Burgueiro (1662)
  • Alfonso Pérez de Humanes (1663)
  • Alfonso Vázquez de Toledo (1663–1672)
  • Diego de Castrillo (1673–1676)
  • Juan de Isla (1677–1680)
  • Antonio Ibarra (1680–1691)
  • José de Barcia y Zambrana (1691–1695)
  • Alonso de Talavera (1696–1714)
  • Lorenzo Armengual del Pino de la Mota (1715–1730)
  • Tomás del Valle, O.P. (1731–1776)
  • Juan Bautista Cervera, O.F.M. (1777–1781)
  • José Escalzo Miguel, O.S.B. (1783–1790)
  • Antonio Martínez de la Plaza (1790–1800)
  • Francisco Javier Utrera (1801–1808)
  • Juan Acisclo Vera Delgado (1815–1818)
  • Francisco Javier Cienfuegos Jovellanos (1819–1824) (tiež arcibiskup v Seville)
  • Domingo de Silos Moreno, O.S.B. (1824–1853)

Bisupi Cádizu a Ceuty[upraviť | upraviť zdroj]

  • Juan José Arbolí Acaso (1853–1863)
  • Félix María Arrieta y Llano, O.F.M. Cap. (1863–1879)
  • Jaime Catalá y Albosa (1879–1883) (tiež biskup v Barcelone)
  • Vicente Calvo y Valero (1884–1898)
  • José María Rancés y Villanueva (1898–1917)
  • Marcial López y Criado (1918–1932)
  • Ramón Pérez y Rodríguez (1933–1937)
  • Tomás Gutiérrez Diez (1943–1964)
  • Antonio Añoveros Ataún (1964–1971) (tiež biskup v Bilbao)
  • Antonio Dorado Soto (1973–1993) (tiež biskup v Malage)
  • Antonio Ceballos Atienza (1993–2011)
  • Rafael Zornoza Boy (od 2011)

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Liste der Bischöfe von Cádiz na nemeckej Wikipédii.