Zoznam jeruzalemských patriarchov

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Zoznam jeruzalemských patriarchov obsahujúci patriarchov Jeruzalema:

  1. Jakub, brat Pánov (Spravodlivý) (do 62)
  2. Simeon I. (62-107)
  3. Justus I. (107-112)
  4. Zakchaeos (112-116)
  5. Tobiáš (?)
  6. Benjamín I. (?-117)
  7. Ján I. (117-119)
  8. Matúš I. (119-120)
  9. Filip (?-124)
  10. Senekas (?)
  11. Justus II. (?)
  12. Lévi (?)
  13. Efraim I. (?)
  14. Jozef I. (?)
  15. Judáš (?-134)
  16. Marek (134-185)
  17. Kassianos (?)
  18. Pouplios (?)
  19. Maximos I. (?)
  20. Julián I. (?)
  21. Gaius I. (?)
  22. Gaius II. (?)
  23. Symmachos (?)
  24. Julián II. alebo Valens (?)
  25. Kapion (?)
  26. Maximos II. (?)
  27. Antonios (?)
  28. Valens (?)
  29. Dolichianos (?--185)
  30. Narkissos (185-212)
  31. Dios (?)
  32. Germanion (?)
  33. Gordios (?)
  34. Alexander (213-251)
  35. Mozabanos (251-266)
  36. Hymeneos (266-298)
  37. Zambdas (298-300)
  38. Hermon (300-314)
  39. Makarios I. (314-334)
  40. Maximos III. (334-348)
  41. Cyril I. (350-386)
  42. Ján II. (386-417)
  43. Praylios (417-422)
  44. Juvenal (422-458) - odteraz je titul patriarcha
  45. Anastasios I (458-478)
  46. Martyrios (478-486)
  47. Sallust (486-493)
  48. Eliáš I. (494-516)
  49. Ján III. (516-524)
  50. Peter (524-544)
  51. Makarios II. (544-552)
  52. Eustochios (552-564), Makarios II. (564-575) druhýkrát
  53. Ján IV. (575-594)
  54. Amos (594-601)
  55. Izák (601-609)
  56. Zachariáš (609-632)
  57. Modestos (632-634)
  58. Sofronios I. (634-638)
    • stolec uprázdnený (638-?)
  59. Anastasios II. (?-706)
  60. Ján V. (706-735)
  61. Ján VI. (735-760)
  62. Teodor (760-782)
  63. Eliáš II. (782-797)
  64. Juraj (797-807)
  65. Tomáš I. (807-821)
  66. Bazil (821-842)
  67. Sergios I. (842-844)
    • stolec uprázdnený (844-855)
  68. Šalamún (855-860)
    • stolec uprázdnený (860-862)
  69. Theodosios (864-879)
  70. Eliáš III. (879-907)
  71. Sergios II. (908-911)
  72. Leontios I. (911-929)
  73. Athanasios I. (929-937)
  74. Mikuláš (937)
  75. Christodoulos I. (937-950)
  76. Agathon (950-964)
  77. Ján VII. (964-966)
  78. Christodulos II. (966-969)
  79. Tomáš II. (969-978)
    • stolec uprázdnený (978-981)
  80. Jozef II. (981-985)
  81. Orestes (986-1006)
    • stolec uprázdnený (1006-1012)
  82. Theofilos I. (1012-1020)
  83. Nikeforos I. (1020-1048)
  84. Ioannikios (1048-?)
  85. Sophronios II. (?-1059)
  86. Efthimios I. (?-1084)
  87. Simeon II. (1084-1106)
  88. Savvas (1106-?)
  89. Ján VIII. (1106-1156)
  90. Mikuláš (?-1156)
  91. Ján IX. (1156-1166)
  92. Nikiforos II. (1166-1170)
  93. Leontios II. (1170-1190)
  94. Dositheos I. (1191)
  95. Marek II. (1191-?)
    • stolec uprázdnený (?-1223)
  96. Euthemios II. (1223)
  97. Athanasios II. (1224-1236)
  98. Sofronios III. (1236-?)
  99. Gregor I. (?-1298)
  100. Tadeáš (1298)
    • stolec uprázdnený (1298-1313)
  101. Athanasios III. (1313-1334)
  102. Gregor II. (1332)
  103. Lazaros (1334-1368)
  104. Arsenios (1344)
    • stolec uprázdnený (1368-1376)
  105. Dorotheos I. (1376-1417)
  106. Theofilos II. (1417-1424)
  107. Theofanes I. (1424-1431)
  108. Joachim (1431-1450)
  109. Theofanes II. (1450-1452)
  110. Athanasios IV. (1452-1460)
  111. Jakob II. (1460)
    • stolec uprázdnený (1460-1468)
  112. Abrahám I. (1468)
  113. Gregor III. (1468-1493)
    • stolec uprázdnený (1493-1503)
  114. Marek III. (1503)
    • stolec uprázdnený (1503-1505)
  115. Dorotheos II. (1506-1537)
  116. Germanos (1537-1579)
  117. Sofronios IV. (1579-1608)
  118. Theofanes III. (1608-1644)
  119. Paisios (1645-1660)
  120. Nektarios (1660-1669)
  121. Dositheos II. Notarios (1669-1707
  122. Chrysanthos (1707-1731)
  123. Meletios (1731-1737)
  124. Parthenios (1737-1766)
  125. Efraim II. (1766-1771)
  126. Sofronios V. (1771-1775)
  127. Abrahám II. (1775-1787)
  128. Prokopios I. (1787-1788)
  129. Anthimos (1788-1808)
  130. Polykarp I. (1808-1827)
  131. Athanasios V. (1827-1845)
  132. Cyril II. (1845-1872)
  133. Prokopios II. (1872-1875)
  134. Hierotheos (1875-1882)
  135. Nikodemos (1882-1890)
  136. Gerasimos (1891-1897)
  137. Damianos (1897-1931)
  138. Timotheos (1935-1955)
    • stolec uprázdnený (1955-1957)
  139. Benedikt (1957-1980)
  140. Diodoros (1981-2000)
  141. Irenaios (2001-2005)
  142. Theofilos III. (2005-doteraz)

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]