Zoznam najvyšších predstaviteľov mesta Spišská Nová Ves

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Zoznam najvyšších predstaviteľov mesta Spišská Nová Ves (richtári, predsedovia MsNV, primátori):

  • 1384 - 1389 Ján Knol
  • 1394 - 1396 Ján Uungeroten
  • 1396 - 1399 Andrej
  • 1400 - 1405 Ján Knol
  • 1405 - 1408 Peter Gaaz
  • 1408 - 1412 Juraj Besteller
  • 1412 - 1416 Žigmund Reuber
  • 1416 - 1417 Gašpar Hulboch
  • 1417 - 1419 Žigmund Reuber
  • 1419 - 1426 Juraj Besteller
  • 1426 - 1428 Ambrosius
  • 1428 - 1430 Mikuláš Haberman
  • 1430 - 1431 Arnold
  • 1431 - 1435 Mikuláš Haberman
  • 1435 - 1436 Filip Stockel
  • 1436 - 1437 Vavrinec Weprocht
  • 1437 - 1444 Ladislav Nikondey
  • 1444 - 1445 Peter Messerschmitt
  • 1445 - 1449 Ján Stojan
  • 1449 - 1454 Valent Rump
  • 1454 - 1469 Mikuláš Stremchin
  • 1469 - 1484 Kristian Rab
  • 1484 - 1488 Juraj Sneyder
  • 1488 - 1497 Ján Schaler
  • 1497 - 1500 Michal Klugel
  • 1500 - 1508 Andrej Grauman
  • 1508 - 1511 Koloman Sartor
  • 1511 - 1516 Andrej Grauman
  • 1516 - 1519 Klement Schuler
  • 1519 - 1522 Bartolomej Schelpfenig
  • 1522 - 1524 Andrej Grauman
  • 1524 - 1527 Michal Schuster
  • 1527 - 1528 Tobiáš Grussel
  • 1528 - 1530 Klement Schneider
  • 1530 - 1531 Michal Schuster
  • 1531 - 1533 Klement Schneider
  • 1533 - 1535 Martin Pauczt
  • 1535 - 1536 Klement Schneider
  • 1536 - 1538 Achacius
  • 1538 - 1540 Valent Grauman
  • 1540 - 1542 Klement Sartor
  • 1542 - 1543 Gašpar Marianmuc
  • 1543 - 1544 Benedik Schuler
  • 1544 - 1547 Valent Grauman
  • 1547 - 1548 Gregor Hecht
  • 1548 - 1549 Benedik Grussel
  • 1549 - 1550 Valent Grauman
  • 1550 - 1551 Štefan Kopperschmitt
  • 1551 - 1552 Benedik Salamon
  • 1552 - 1553 Valent Grauman
  • 1553 - 1554 Michal Totschman
  • 1554 - 1555 Benedik Grussel
  • 1555 - 1556 Štefan Kopperschmitt
  • 1556 - 1557 Gašpar Marianmuc
  • 1557 - 1558 Michal Totschman
  • 1558 - 1559 Benedik Grussel
  • 1559 - 1560 Štefan Kopperschmitt
  • 1560 - 1561 Benedik Grussel
  • 1561 - 1562 Anton Omes
  • 1562 - 1565 Benedik Grussel
  • 1565 - 1568 Anton Omes
  • 1568 - 1569 Štefan Kopperschmitt
  • 1569 - 1570 Anton Omes
  • 1570 - 1571 Benedik Grussel
  • 1571 - 1572 Anton Omes
  • 1572 - 1574 Benedik Grussel
  • 1574 - 1575 Anton Omes
  • 1575 - 1576 Jakub Polák
  • 1576 - 1577 Peter Dirner
  • 1578 - 1579 Benedik Grussel
  • 1579 - 1581 Peter Dirner
  • 1581 - 1584 Anton Omes
  • 1584 - 1587 Peter Dirner
  • 1587 - 1589 Gregor Kilian
  • 1589 - 1591 Anton Omes
  • 1591 - 1592 Ján Dirner
  • 1592 - 1593 Gregor Kilian
  • 1593 - 1594 Ján Mileter
  • 1594 - 1595 Gregor Kilian
  • 1595 - 1596 Valent Lepesch
  • 1596 - 1597 Ján Mileter
  • 1597 - 1598 Ján Salamon
  • 1598 - 1599 Anton Omes
  • 1599 - 1600 Michal Lecel
  • 1600 - 1601 Ján Dirner
  • 1601 - 1602 Ján Salamon
  • 1602 - 1605 Wolfgang Feuchter
  • 1605 - 1606 Ján Mileter
  • 1606 - 1607 Wolfgang Feuchter
  • 1607 - 1610 Ján Mileter
  • 1610 - 1612 Šimon Omes
  • 1612 - 1614 Wolfgang Feuchter
  • 1614 - 1616 Ján Dirner
  • 1616 - 1617 Wolfgang Feuchter
  • 1617 - 1618 Ján Mileter
  • 1618 - 1620 Wolfgang Feuchter
  • 1620 - 1621 Ján Mileter
  • 1621 - 1623 Tobiáš Dirner
  • 1623 - 1625 Benedik Roxer
  • 1625 - 1627 Tobiáš Dirner
  • 1627 - 1629 Ján Mileter
  • 1629 - 1631 Pavol Seys
  • 1631 - 1633 Benedik Roxer
  • 1633 - 1637 Pavol Seys
  • 1637 - 1641 Štefan Dirner
  • 1641 - 1643 Jakub Mum
  • 1643 - 1646 Štefan Dirner
  • 1646 - 1648 Ján Mileter
  • 1648 - 1650 Ján Dirner
  • 1650 - 1651 Juraj Mileter
  • 1651 - 1653 Ján Reis
  • 1653 - 1656 Ján Dirner
  • 1656 - 1657 Juraj Mileter
  • 1657 - 1659 Ján Dirner
  • 1659 - 1661 Ján Reis
  • 1661 - 1663 Juraj Mileter
  • 1663 - 1665 Melichar Novák
  • 1665 - 1667 Pavol Sontag
  • 1667 - 1668 Juraj Mileter
  • 1668 - 1669 Melichar Novák
  • 1669 - 1673 Ján Mileter
  • 1673 - 1675 Pavol Sontag
  • 1675 - 1676 Ján Mileter
  • 1676 - 1677 Ján Molnár
  • 1677 - 1678 Ján Mileter
  • 1678 - 1679 Ján Molnár
  • 1679 - 1681 Pavol Reis
  • 1681 - 1682 Klement Tittel
  • 1682 - 1683 Ján Tomáš
  • 1683 - 1685 Pavol Sontag
  • 1685 - 1686 Ľudovít Grunblat
  • 1686 - 1687 Pavol Reis
  • 1687 - 1688 Ján Mileter
  • 1688 - 1689 Ján Marci
  • 1689 - 1691 Pavol Reis
  • 1691 - 1693 Ján Marci
  • 1693 - 1694 Ján Tomáš
  • 1694 - 1695 Pavol Reis
  • 1695 - 1696 Ján Marci
  • 1696 - 1703 Pavol Reis
  • 1703 - 1704 Ján Polc
  • 1704 - 1705 Pavol Reis
  • 1705 - 1710 Martin Holtzschuer
  • 1710 - 1717 Daniel Schmit
  • 1717 - 1718 Samuel Pulsky
  • 1718 - 1722 Ján Sontag
  • 1722 - 1726 Daniel Englbert
  • 1726 - 1728 Juraj Cechner
  • 1728 - 1734 Ľudovít Grunblat
  • 1734 - 1736 Daniel Englbert
  • 1736 - 1741 Gašpar Grunblat
  • 1742 - 1744 Michal Sontag
  • 1744 - 1758 Tobiáš Jony
  • 1759 - 1773 Martin Paltzman
  • 1774 - 1783 Samuel Liedeman
  • 1783 - 1788 Samuel Benigny
  • 1789 - 1793 Andrej Haas
  • 1793 - 1798 Samuel Kohler
  • 1799 - 1804 Ján Michal Trangous
  • 1805 - 1810 Matej Jager
  • 1811 - 1830 Andrej Husko
  • 1831 - 1839 Martin Kohler
  • 1841 - 1846 Ján Soltz
  • 1846 - Andrej Ksensig
  • … chýbajú pramene
  • 1861 - 1862 Albert Máriássy
  • 1862 - 1867 Ede Szontágh
  • 1868 - 1887 Vincent Schertl
  • 1887 - 1889 Ján Bukovinszky
  • 1889 - 1892 Viliam Scholcz
  • 1893 - 1893 Alexander Fabinyi
  • 1893 - 1898 Dr. Július Nosz
  • 1899 - 1919 Kornel Folgens
  • 1920 - 1922 Elemír Vollay
  • 1922 - 1923 Ing. Václav Holý
  • 1923 - 1924 Martin Faith
  • 1924 - 1926 JUDr. Alexander Horka
  • 1926 - 1930 Jozef Bacsányi
  • 1930 - 1938 Rudolf Drahovský
  • 1938 - 1945 Jozef Kuchár
  • 1945 - 1945 Viktor Buček
  • 1945 - 1945 Jozef František Bajtoš
  • 1945 - 1946 Alexander Huba
  • 1946 - 1948 Ladislav Rusnák
  • 1948 - 1948 Pavol Mihalík
  • 1948 - 1950 Ľudovít Tréger
  • 1950 - 1952 Jozef Vytykač
  • 1953 - 1954 Gustáv Kavalec
  • 1954 - 1957 František Bartko
  • 1957 - 1960 Gustáv Švábovský
  • 1960 - 1971 Juraj Mižík
  • 1971 - 1976 František Kočík
  • 1976 - 1989 PaeDr. František Pukluš
  • 1989 - 1990 Ing. Ján Borovský
  • 1990 - 1994 Ing. Rastislav Jacák
  • 1994 - 2002 Ing. Karol Mitrík
  • 2002 - 2006 Mgr. Anna Fedorová
  • 2006 - ? Mgr. Ján Volný