Zoznam ostrovov Estónska

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Toto je abecedný zoznam významnejších estónskych ostrovov. Oficiálne sa udáva, že v Estónsku je 1521 ostrovov, v tomto zoznamu je ich zahrnuto 192.

A[upraviť | upraviť zdroj]

Abruka - Adralaid - Aegna - Ahelaid - Aherahu (Atla)Aherahu (Väinameri) - Ahessäär - Aksi - Allirahu (Kõiguste) - Allirahu (Pihtla) - Alumine Vaika saar - AnekäbrudAnkrurahu - AnnilaidAntsulaiudAnulaid

E[upraviť | upraviť zdroj]

Eerikukivi - Eerikulaid - Elmrahu - Esirahu

G[upraviť | upraviť zdroj]

Gretagrund

H[upraviť | upraviť zdroj]

Hanemaa - Hanerahu - Hanikatsi laid - Hara saar - Harilaid - Heinlaid (Kõiguste laht) - Heinlaid (Väinameri) - Hellamaa rahu - Hiiumaa - Hobulaid - Hõralaid - Härjakare - Härjamaa - HülgelaidHülgerahu

I[upraviť | upraviť zdroj]

Imutilaid - Innarahu

J[upraviť | upraviť zdroj]

Juksirahu

K[upraviť | upraviť zdroj]

Kadakalaid - Kaevatsi laid - Kahtla laid - Kajakarahu - Kakralaid - Kakrarahu - Kassari - Kasselaid - Keri - Keskmine Vaika saar - Kesselaid - Kihnu - KitselaidKoerakuivKoipsiKreenholm - Kriimi laid - Kräsuli - Kuivarahu - Kulkna - Kullilaid - Kumari laid - Kumbli - Kungli laid - Kunnati laid - KuradisäärKurgurahu - Kõinastu laid - Kõrgelaid - Kõverlaid - KäkimaaKäkirahuKülalaid

L[upraviť | upraviť zdroj]

Laasirahu - LaiduLäkumätas - Langekare - Leemetikare - Liia (Liialaid) - Liisi laid - Liivakari - Linnusitamaa - Loonalaid - Lõuna-Malusi - Luigerahu

M[upraviť | upraviť zdroj]

Maakrirahu - Manilaid - Mardirahu - MaturahuMihklirahuMohni - Mondelaid - Muhu - Munaderahu - Munasaar - Mustarahu

N[upraviť | upraviť zdroj]

NabralaidNaissaar - Naistekivi maa - Ninalaid - NoogimaaNootamaaNosurahu

O/Ö[upraviť | upraviť zdroj]

Öakse - Oitma laidOjurahuOrikalaid - Osmussaar

P[upraviť | upraviť zdroj]

Paelaid - Pakulaid - Papilaid - Papirahu - Pasilaid - PihanasuPihlakare - Pihlalaid - Piirissaar - Pikknasv - PiskumadalPõdvalaid - Põhja-Malusi - PõiksäärPrangli - Puhtulaid - PuningalaidPühadekare

R[upraviť | upraviť zdroj]

Rammu saar - RannasitikRiinurahuRistlaid - Rohurahu - Rohusi saar - Rooglaid - Ruhnu - RukkirahuRusulaid

S[upraviť | upraviť zdroj]

Saare ots - Saaremaa - Saarnaki laid - Salava - Sangelaid - Seasaar - Selglaid - SepasitikSillalaid - Sipelgarahu - SitakareSokulaidSorgu - Suuregi laidSuurepoldi laiud – Suurlaid - Suur-Pakri - Suurrahu - Sõmeri

T[upraviť | upraviť zdroj]

Taguküla laid - TarjaTauksiTelve - Tiirloo - Tondirahu - Tondisaar - TäkulaidTäkunasv

U/Ü[upraviť | upraviť zdroj]

UdrikulaidUhtjuÜlemine Vaika saar - Umalakotid - UmbluUrverahuUus-Nootamaa

V[upraviť | upraviť zdroj]

Vahase - Vahekari - VahelmisrahuVaika saared - Vaindloo - Valgerahu - Vareslaid (Käina laht) - Vareslaid (Väinameri) - Varesrahu - VasikalaidVesiloo - Vesitükimaa - Viirelaid - Vilsandi - Vissulaid - Vohilaid - Vormsi - Võilaid - Võrgukare - Väike-Pakri - Väike-Tulpe