Antonio Puerta: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Mracik (diskusia | príspevky)
obrázok
Mracik (diskusia | príspevky)
obrázok
Riadok 1: Riadok 1:
'''Antonio Puerta''' image = [[Image:Antonio Puerta2.jpg|200px]]([[26. november]]u [[1984]], [[Sevilla]], [[Španielsko]] – [[28. august|28. augusta]] [[2007]], [[Sevilla]], [[Španielsko]]) bol španielský [[futbalista]], ktorý nastupoval predovšetkým v obranných radách futbalového týmu.
'''Antonio Puerta''' ([[26. november]]u [[1984]], [[Sevilla]], [[Španielsko]] – [[28. august|28. augusta]] [[2007]], [[Sevilla]], [[Španielsko]]) bol španielský [[futbalista]], ktorý nastupoval predovšetkým v obranných radách futbalového týmu.
image = [[Image:Antonio Puerta2.jpg|200px]]

== Kariéra ==
== Kariéra ==



Verzia z 21:19, 31. august 2007

Antonio Puerta (26. novemberu 1984, Sevilla, Španielsko28. augusta 2007, Sevilla, Španielsko) bol španielský futbalista, ktorý nastupoval predovšetkým v obranných radách futbalového týmu. image = Súbor:Antonio Puerta2.jpg

Kariéra

Ľavonohý futbalista, ktorý nastupoval na ľavej strane futbalového ihriska. Jeho futbalové umenie ho priviedlo do reprezentácie a vzbudilo záujem takých klubov, ako Real Madrid, Arsenal alebo Manchester United.

Smrt

Počas ligového stretnutia FC Sevilla s Getafe skolaboval v dôsledku infarktu uprostred zápasu. Spoluhráč Ivica Dragutinovič a lekársky tým pomohli Puertovi dostať sa na nohy a nechať ho vystriedať. V kabíne týmu skolaboval opäť, počom musel byť prevezený do nemocnice. Jeho stav bol po resuscitácii vážny a orgány nakoniec záťaž nevydržali. Puerta zomrel 28.augusta 2007 na ich zlyhanie. Puertova smrt pripomína podobné tragédie, keď priamo počas zápasu zomreli Marc Vivien-Foé a Miklós Fehér.

Pozostalí, následky

Puerta po sebe zanechal manželku, ktorá čaká dieťa.

Reprezentácia

Puerta v španielskej reprezentácii odohral 1 stretnutie, v ktorom gól nestrelil. Bol takisto členom kádru reprezentácie do 21 rokov.