Pracovný pomer: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bez shrnutí editace
Bez shrnutí editace
Riadok 1: Riadok 1:
'''Pracovný pomer''' je základný typ [[pracovnoprávny vzťah|pracovnoprávneho vzťahu]] založeného podľa slovenského Zákonníka práce. Je to pracovnoprávny vzťah (v zmysle slovenského Zákonníka práce) založený na základe [[pracovná zmluva|pracovnej zmluvy]]. Upravený je v §41 a nasl. Zákonníka práce.Je zmluvný a zaäzkový vzťah, v ktorom sa zamestnanec zaväzuje vykonávať prácu pre zamestnávateľa na dohodnutom mieste a podľa jeho pokynov.Zamestnávateľ sa zaväzuje vyplácať zamestnancovi mzdu,utvárať mu vhodné pracovné podmienky a podmienky na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci.
'''Pracovný pomer''' je základný typ pracovnoprávny vzťahu pracovnoprávneho vzťahu založeného podľa slovenského Zákonníka práce. Je to pracovnoprávny vzťah (v zmysle slovenského Zákonníka práce) založený na základe [[pracovná zmluva pracovnej zmluvy]]. Upravený je v §41 a nasl. Zákonníka práce.Je zmluvný a záväzkový vzťah, v ktorom sa zamestnanec zaväzuje vykonávať prácu pre zamestnávateľa na dohodnutom mieste a podľa jeho pokynov.Zamestnávateľ sa zaväzuje vyplácať zamestnancovi mzdu,utvárať mu vhodné pracovné podmienky a podmienky na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci.


{{výhonok}}
{{výhonok}}

Verzia z 09:12, 25. marec 2009

Pracovný pomer je základný typ pracovnoprávny vzťahu pracovnoprávneho vzťahu založeného podľa slovenského Zákonníka práce. Je to pracovnoprávny vzťah (v zmysle slovenského Zákonníka práce) založený na základe pracovná zmluva pracovnej zmluvy. Upravený je v §41 a nasl. Zákonníka práce.Je zmluvný a záväzkový vzťah, v ktorom sa zamestnanec zaväzuje vykonávať prácu pre zamestnávateľa na dohodnutom mieste a podľa jeho pokynov.Zamestnávateľ sa zaväzuje vyplácať zamestnancovi mzdu,utvárať mu vhodné pracovné podmienky a podmienky na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci.