Ted Lindsay Award: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Legobot (diskusia | príspevky)
d Bot: Odstránenie 18 odkazov interwiki, ktoré sú teraz dostupné na Wikiúdajoch (d:q832447)
d gramatika
Riadok 7: Riadok 7:
}}
}}


'''Lester B. Pearson Award''' je trofej udeľovaná [[NHL]] od roku [[1971]] pre najužitočnejšieho hráča podľa hlasovania hráčov v základnej časti. Po [[Hart Memorial Trophy]] je druhá najcennejšia trofej pre hráča. Doposiaľ ju získalo 23 hráčov a aktuálny víťaz je [[Daniel Sedin]] z [[Vancouver Canucks]]. Najviac krát ju získal [[Wayne Gretzky]] a to päť krát.
'''Lester B. Pearson Award''' je trofej udeľovaná [[NHL]] od roku [[1971]] pre najužitočnejšieho hráča podľa hlasovania hráčov v základnej časti. Po [[Hart Memorial Trophy]] je druhá najcennejšia trofej pre hráča. Doposiaľ ju získalo 23 hráčov a aktuálny víťaz je [[Daniel Sedin]] z [[Vancouver Canucks]]. Najviackrát ju získal [[Wayne Gretzky]] a to päťkrát.


== Víťazi ==
== Víťazi ==

Verzia z 15:44, 10. január 2014

Lester B. Pearson Award
Uvedená 1971
Aktuálny držiteľ Evgeni Malkin
Udeľuje sa pre najužitočnejšieho hráča podľa hlasovania hráčov v základnej časti NHL

Lester B. Pearson Award je trofej udeľovaná NHL od roku 1971 pre najužitočnejšieho hráča podľa hlasovania hráčov v základnej časti. Po Hart Memorial Trophy je druhá najcennejšia trofej pre hráča. Doposiaľ ju získalo 23 hráčov a aktuálny víťaz je Daniel Sedin z Vancouver Canucks. Najviackrát ju získal Wayne Gretzky a to päťkrát.

Víťazi

Mario Lemieux, štvornásobný víťaz.