DORKA (nezisková organizácia)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Logo neziskovej organizácie

DORKA, n. o., je slovenská nezisková organizácia, ktorá vznikla 26. mája 2006 za účelom poskytovania verejnoprospešnej činnosti, sociálnych služieb, sociálneho poradenstva, sanácie rodiny ako celku, spájania cieľových skupín, starostlivosti mladým dospelým po ukončení ústavnej starostlivosti a deťom v krízovom stredisku.[1]

História[upraviť | upraviť zdroj]

Analýza každodennej situácie na východnom Slovensku poukazovala na aktuálnu potrebu poskytovania sociálnych služieb osamelým rodičom s deťmi a mladým dospelým po ukončení ústavnej starostlivosti. Nadácia DeDo a Spoločnosť priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar sa preto rozhodli vybudovať v Košiciach prvé centrum, ktoré bude poskytovať služby vyššie uvedeným skupinám občanov.

Slávnostné požehnanie prvého centra DORKA v Košiciach prebehlo 26. októbra 2007 o 10.00 hod. košickým arcibiskupom Mons. Alojzom Tkáčom.[2]

Súčasnosť[upraviť | upraviť zdroj]

Centrá v súčasnosti poskytujú sociálne služby v rámci jednotlivých zariadení v Košiciach, Prešove, vo Zvolene a v Ružomberku.

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Výpis z registra neziskových organizácií [online]. Bratislava: Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky, [2006?], [cit. 2016-06-22]. Dostupné online.
  2. Program biskupov košickej diecézy [online]. Košice: Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska, [2007], [cit. 2016-06-22]. Dostupné online.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]