Diskusia s redaktorom:212.5.210.202

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Ahoj, 212.5.210.202. Vítame Ťa v slovenskej Wikipédii! / Welcome to the Slovak Wikipedia!
Slovenská Wikipédia je slovenská jazyková verzia Wikipédie, ktorá vznikla v októbri 2003 a k dnešnému dňu má 248 651 článkov.

Začal(a) si dobre a si na najlepšej ceste začať prispievať a pridávať množstvo dobrých článkov. Ďakujeme za Tvoj prínos k tvorbe encyklopédie a tešíme sa na spoluprácu. Veríme, že sa nám bude dobre spolu pracovať a že sa tu budeš medzi ostatnými cítiť príjemne. Ak si si ešte nezaregistroval/a svoje meno, odporúčame Ti to, aj keď upravovať a prispievať anonymne je fajn. Anonymní redaktori niekedy nezažijú radosť zo spoločného úspechu Wikipédie. Po registrácii používateľského mena získaš identitu na Wikipédii, tá Ti umožní robiť veci, ktoré anonymným prispievateľom nie sú umožnené, napríklad hlasovať, meniť nastavenia a pridávať obrázky.

Odporúčame Ti, aby si si prečítal/a nasledujúce stránky, ktoré Ti uľahčia prácu pri Tvojom upravovaní:

Príručka Pieskovisko
(miesto pre experimenty)

Obsah Pomocníka Kaviareň
(diskusia redaktorov)
Často kladené otázky Päť pilierov Wikipédie
Wikitext Čo Wikipédia nie je

Na diskusných stránkach sa vždy podpisuj: stačí napísať 4 vlnovky ~~~~ alebo ich vložiť kliknutím na ikonu lište nad oknom na úpravu.

Naopak články sa nikdy nepodpisujú.

Tak ešte raz vitaj a ďakujeme za Tvoje príspevky. Dúfame, že sa tu uvidíme často.
Za uvítací výbor: Prskavka


If you have questions, comments, or something is not clear to you, or if you would like to know something about the Slovak Wikipedia, look at the Slovak Wikiembassy, where someone might even help you in your language :).

Oznam
Zistili sme, že experimentuješ s Wikipédiou. Tvoj experiment fungoval a následne bol odstránený. Ak chceš ďalej experimentovať, použi, prosím, svoje, alebo verejné pieskovisko a riaď sa pokynmi na ňom, pretože pokusy v článkoch sú zvyčajne rýchlo zmazané. Ak sa chceš dozvedieť o prispievaní do Wikipédie, pozri sa na stránku Vitajte vo Wikipédii.

Pearsonov systém[upraviť zdroj]

Ahoj, skús prosim ťa upraviť tento článok do prijatelnej podoby. To znamená začať definíciou a potom to troška upratať. Ak ti niečo nie je jasné, pýtaj sa. Ak tu budem, rád pomôžem. --matЯos+talk 10:33, 2. august 2007 (UTC)[odpovedať]

No chcem pomoct s nieci inym , premenovat stranku Perlit (strojárstvo) na Perlit (metalurgia), vytvoril ju niekto iny ale jej obsah nezapada do strojarstva ale do metalurgie. Aj som vedel premenovat strankz ale som zabudol (ked sa ma jeden admin raz pokusal presvedcit o niecom co nie je pravda a nezhodli sme sa niekolkokrat na nayve stranky|

už som to prehodil. Rios 20:52, 2. august 2007 (UTC)[odpovedať]

Štruktúrne zložky ocele a liatiny[upraviť zdroj]

Nemohol by si prejsť všetky články Kategória:Štruktúrne zložky ocele a liatiny ? Napr. pre sorbit a troostit je toho málo aj na cudzích wiki, ak niečo vieš doplniť, bolo by dobre, vďaka. A bolo by dobre, keby si sa zaregistroval keď si sa už pustil do práce. Rios 20:52, 2. august 2007 (UTC)[odpovedať]

-- problem je ze nikto presne nevie co to je. je to stale ferit a cementit, takze je to stale to iste. Nik nemoze povedat presnu definiciu aspon nie morfologicku, iba ak na zaklade sposobu vzniku co ovsem nie je velmi zmyslplne. Take pojmy sa pozivaju skor vo vychodnom bloku. Kde velmi casto aspon u nas ich prednasajuci prednasaju bez toho aby vedeli o com hovoria

V kontinentalnej Europe sa vyucuju pojmy a nie to co znamenaju, je teda nechutne ked niekto dostane na skuske otazku co je to sorbit a caka sa zopakovanie nejakej poucky, ktora vlastne ani nie je pouckou. 

TEDA SPOMINANE pojmy kedze su neexaktne ja osobne neuznavam (nie je krajsie povedat ferit + karbidy) Obidva pojmy proste znamenaju Ferit + Karbidy Fe3C a nic viac povedat o sebe si ani nezasluzia Necudo ze v prvej 100 univerzit nie je ani jedna.

Z vykladoveho slovnika

Sorbite – (obsolete) A fine mixture of ferrite and cementite produced either by regulating the rate of cooling of steel or by tempering steel after hardening. The first type is very fine pearlite difficult to resolve under the microscope; the second type is tempered martensite.

Troostite – (obsolete) A previously unresolved rapidly etching fine aggregate of carbide and ferrite produced either by tempering martensite at low temperature or by quenching a steel at a rate slower than the critical cooling rate. Preferred terminology for the first product is tempered martensite; for the latter, fine pearlite.

Kde je tu rozdiel je to inak povedane to iste, podla mna nikto nikdy nevedel rozdiel medzi sorbit a troostit

Ahoj, skús, prosím ťa, tie názvy sérií prekladať, dobre. Bude s tým potom menej roboty. --peko 11:19, 21. august 2007 (UTC)[odpovedať]

Skusam nazvy minaralov overovat na mineral.cz , samozrejme vecsinov su tie iste az na tie co su pomenovane po Rusoch, tie maju mekcene

Vrátenie názvu Bøggildit[upraviť zdroj]

Podľa slovenského mineralogického názvoslovia je to s preškrtntým ø. Preto revert. --peko 12:58, 23. august 2007 (UTC)[odpovedať]

Tip!

Ďakujeme za Tvoj návrh! Ak máš pocit, že článok potrebuje vylepšenie, pokojne vykonaj potrebné zmeny. Wikipédia je wiki, takže „každý“ môže ihneď upravovať takmer každý článok. Stačí kliknúť na odkaz Upraviť v hornej časti obrazovky. Nemusíš sa ani registrovať a prihlasovať (hoci je viacero dôvodov, pre ktoré by si to mal zvážiť). Komunita Wikipédie Ťa povzbudzuje k tomu, aby si bol smelý pri úprave stránok. Nemaj strach, že urobíš hlúpe chyby – určite sa nájde niekto, kto ich po Tebe opraví. Ak si nie si istý ako článok správne upravovať, pozri si najprv prehľad editácie stránok, alebo si vyskúšaj upravovanie článku nanečisto na našom pieskovisku. Noví prispievatelia sú vždy vítaní!

--Wizzard 06:55, 31. august 2007 (UTC)[odpovedať]


Tip!
Ďakujeme za Tvoje príspevky do Wikipédie. Chceme Ťa poprosiť, aby si neprispieval anonymne, ale zaregistroval sa ako jeden z redaktorov. Uľahčí to Tebe aj nám vzájomnú komunikáciu a spoluprácu na rozvoji Wikipédie a vyhneš sa tak prípadnému neželanému zablokovaniu alebo zneužitiu Tvojej identity.
Môžeš tak urobiť po kliknutí na tento odkaz. Ďakujeme.

--Wizzard 07:15, 31. august 2007 (UTC)[odpovedať]

Vážne sa nechceš zaregistrovať? Myslím že by z teba bol dobrý redaktor. --Wizzard 09:38, 31. august 2007 (UTC)[odpovedať]

Autorské práva[upraviť zdroj]

Ahoj, prečítaj si prosím Wikipédia:Overiteľnosť a Wikipédia:Spoľahlivé zdroje. --AtonX 11:00, 23. máj 2008 (UTC)[odpovedať]

Wikipédia nie je experiment[upraviť zdroj]

Viac v článku František Zvarík - http://sk.wikipedia.org/w/index.php?title=Franti%C5%A1ek_Zvar%C3%ADk&diff=next&oldid=1914477 Vo co go?

Oznam
Zistili sme, že experimentuješ s Wikipédiou. Tvoj experiment fungoval a následne bol odstránený. Ak chceš ďalej experimentovať, použi, prosím, svoje, alebo verejné pieskovisko a riaď sa pokynmi na ňom, pretože pokusy v článkoch sú zvyčajne rýchlo zmazané. Ak sa chceš dozvedieť o prispievaní do Wikipédie, pozri sa na stránku Vitajte vo Wikipédii.

--Tom78 00:34, 4. november 2008 (UTC)[odpovedať]


Tip!

Ďakujeme za Tvoje príspevky do Wikipédie. Ak prispievaš pomocou záložky Upraviť zdroj, chceme Ťa poprosiť, aby si skôr než článok uložíš, používal/a tlačidlo Zobraziť náhľad, ktoré je umiestnené hneď vedľa tlačidla Publikovať zmeny. Umožní Ti vidieť výsledok Tvojich úprav a korigovať ich ešte pred tým, než sa uložia do systému.

Ak prispievaš pomocou vizuálneho editora (záložka Upraviť), nepoužívaj tlačidlo Zverejniť zmeny po každej drobnej úprave – výslednú podobu článku vidíš v editore priebežne.

Opakovaným drobným opravovaním a ukladaním článku totiž vytváraš veľké množstvo verzií, ktoré zaťažujú servery Wikipédie a zneprehľadňujú nám kontrolu posledných úprav. Ďakujeme.

--Pe3kZA (diskusia) 13:45, 22. október 2013 (UTC)[odpovedať]