Nathaniel Philip Rothschild

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Nathaniel Rothschild
Rod. menoNathaniel Philip Victor James Rothschild
Narodenie12. júl 1971 (52 rokov)
Londýn, Spojené kráľovstvo
BydliskoKlosters, Švajčiarsko
Štátna príslušnosťBrit
ZamestnanieMedzinárodný finančník
Alma materWadham College, Oxford
RodičiaJacob Rothschild, Serena Dunn Rothschild
ManželkaLoretta Basey (2016-súčasnosť)
Erb rodiny Rothschildovcov

Nathaniel Philip Victor James (Nat) Rothschild (* 12. júl 1971, Londýn, Spojené kráľovstvo) je medzinárodný finančník a najmladšie dieťa lorda Jacoba Rothschilda, 4. baróna Rothschildovcov a Sereny Mary Dunnovej. Vyštudoval na Colet Court, Eton College a Wadham College, Oxfordskej univerzite, kde študoval históriu.

Má veľké spektrum medzinárodných obchodných záujmov. Je predsedom JNR Limited, investičnej a poradenskej spoločnosti zaoberajúcej sa primárne rozvíjajúcimi trhmi v sektore s kovmi, ťažbou a zdrojmi. Bol spolupredsedom Bumi plc, skupiny zaoberajúcej sa prírodnými zdrojmi, ktorú pomohol vytvoriť a je na zozname London Stock Exchange. Bol tiež spolupredsedom hedgového fondu Atticus Capital od roku 1996 do roku 2009. Je bývalý predseda Vivarte, Paneurópskeho maloobchodu a Kookai odevnej značky.

V marci 2000 sa stal zástupcom riaditeľa (po anglicky alternate director) RIT Capital Partners a v roku 2004 nevýkonným riaditeľom (po anglicky non-executive director) do roku 2010 kedy sa začal sústrediť na iné aktivity.

Nathaniel Rothschild je členom medzinárodnej rady Belferovho centra na Harvardovej škole vlády Johna F. Kennedyho (Harvard´s John. F Kennedy School of Government) a Medzinárodnej poradnej rady Inštitúcie Brookings (Brookings Institution). Je tiež členom medzinárodnej poradnej rady spoločnosti Barrick Gold Corporation.[1][2]


Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Nathaniel Philip Victor James (Nat) Rothschild (1971-) | Rothschild Family [online]. family.rothschildarchive.org, [cit. 2019-10-09]. Dostupné online.
  2. MARKETSCREENER. Nathaniel Rothschild - Biography [online]. www.marketscreener.com, [cit. 2019-10-10]. Dostupné online. (po anglicky)