Portál:Film/Film týždňa/28 2008

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Klinika Grace (v origináli: Grey's Anatomy) je populárny americký serál odohrávajúci sa na Klinike Grace vo washingtonskom meste Seattle. Seriál debutoval na americkom televíznom kanáli ABC v marci 2005. Na Slovensku sa seriál začal vysielať 23. novembra 2006 na STV. Hlavnou postavou seriálu je doktorka Meredith Grey, ktorá pracuje ako chirurg na spomínanej Klinike Grace.

Série[upraviť zdroj]

1.séria[upraviť zdroj]

1. séria sa začala vysielať 27. marca 2005 a skončila 22. mája 2005. 1. sériu v USA sledovalo priemerne 18,5 miliónov divákov. 1. séria mala celkovo 9 častí.

Meredith Grey, dcéra chirurgičky Ellis Grey, začne pracovať na Klinike Grace v Seattli. Na začiatku seriálu sa stretáva so svojimi kolegami, Isobel „Izzie“ Stevensovou a Georgom O'Malley, ktorí sa neskôr stanú jej najlepšími priateľmi. Ďalšími postavami v seriáli sú doktorka Miranda Baileyová, prezývaná aj "Nazi"; doktor Alex Karev, ktorý nie je obľúbený medzi kolegami (obzvlášť u Izzie); a známi chirurgovia Dr. Derek Shepherd a Dr. Preston Burke. Vedúcim chirurgie je Richard Webber. 1. séria sa končí príchodom doktorky Addison Montgomery-Shepherdovej, manželky Dr. Dereka Shepherda.