Tasos Bugas

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Tasos Bougas
grécky spevák
Tasos Bugas
Narodenie1953
Pyrgos, Grécko
Odkazy
CommonsSpolupracuj na Commons Tasos Bugas

Tasos Bugas (novogr. Τάσος Μπουγάς, * 1953[1], Pyrgos, Grécko) je grécky spevák orientálnych štýlov tsifteteli a laiko. Má prezývku Planitarchis (Vládca sveta).

Biografia[upraviť | upraviť zdroj]

Narodil sa v roku 1953 v meste Pyrgos na Peloponéze. Začal spievať už v detstve, a ako 16 ročný sa presťahoval do Atén, kde dostal šancu spievať, keď vyhral konkurz v známej spoločnosti Odeon-Parlofon. Jeho kariéra však bola prerušená, kvôli vojenskej službe, Bugas slúžil aj na Cypre. Ako spevák si získal popularitu v 70. rokoch, no najviac bol populárny koncom 80. a v 90. rokoch. Bougas je známy že všade dokáže ľudí primäť k tancu. Jeho piesne sú grécke-orientálne a veľmi melodické v sprievode nástroja buzuki. Naspieval aj niekoľko tradičných ľudových a populárnych (laika) piesní. Témou v jeho piesňach je hlavne úspech, peniaze a ženy. V najznámejšom albume s názvom Planitarchis Bugas v piesňach ako Ela ston papou (Príď k dedkovi) paroduje sexuálne aféry prezidenta Billa Clintona. Bougasov typický image sú slnečné okuliare, cigara a oblek, v ktorom stále vystupuje pred kamerami a na koncertoch. Posledný album vydal v roku 2012.

V Grécku je známy aj svojim divokým súkromným životom a aférami so ženami. Bol až 11 krát ženatý a v súčasnosti žije s dvoma ženami súčasne.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

  • Γιώργος Στεφανόπουλος: 100 γνωστοί Έλληνες τραγουδιστές (Jiorgos Stefanopulos: 100 gnosti Ellines tragudistes)
  1. Šablóna:Internetquelle