Zoznam častí seriálu Dollhouse

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Nasledujúci zoznam je zoznam častí seriálu Dollhouse, ktorý bude uvedený na americkej televízii FOX 13. februára 2009.

V seriáli Dollhouse je hlavná predstaviteľka Echo (Eliza Dushkuová) členkou skupiny ľudí zvaných ako "bábiky". Bábiky majú vymazanú osobnosť, takže môžu byť dotlačené do množstva nových osobností, vrátane pamäte, svalovej pamäte, zručností a jazyka pre rôzne úlohy. Sú potom najímaní na jednotlivé práce, zločiny, priania a na občasné dobré skutky. Bábiky sú na ich misiách monitorované vnútorne (a vzdialene) obsluhovačmi. Medzi úlohami sa im vyčistia mysle do detského stavu a žijú vo futuristickom laboratóriu, skrytom ústave zvanom "Dollhouse" (ang. dom bábik). Príbeh sa točí okolo Echo, ktorá začína v stave s vymazanou mysľou sa stávať samostatne vedomá.[1]

Okrem postavy, ktorú stvárňuje Dushkuová sa seriál točí aj okolo ľudí, ktorí spravujú Dollhouse a ostatných dvoch "bábik": Victora (Enver Gjokaj) a Sierry (Dichen Lachmanová), ktorí sú s Echo priatelia. Hoci sú bábiky zdanlivo dobrovoľníci, operácia je vysoko nelegálna a pod neustálou hrozbou na jednej strane Paula Smitha, odhodlaného federálneho agenta, ktorý počul o povesti, ktorá sa šíri o bábikách a šialenej tuláckej bábiky na strane druhej.

Herečky Eliza Dushkuová a Amy Ackerová spolu aj s tvorcom Jossom Whedonom v minulosti pracovali na seriáloch Buffy, premožiteľka upírov a Anjel, kde Dushkuová hrala Faith a v Anjelovi hrala Ackerová Fred.

Prehľad sérií[upraviť | upraviť zdroj]

Séria Počet častí Pôvodne odvysielané Dátum vydania na DVD
Región 1 Región 2 Región 4 Región 5 Disky
1 13 2009

Časti[upraviť | upraviť zdroj]

1. séria: 2009[upraviť | upraviť zdroj]

# Názov Scenár Réžia Pôvodné uvedenie
1-01 (1)
„Ghost[2]
Joss Whedon[2]
Joss Whedon[2]
13. február 2009[2]
Echo je jedna z "bábik" v elitnom a nelegálnom Dollhouse. Aj keď prechádza mnohými typmi osobností, hrá rolu dievčaťa, ktorú zachvátila láska na romantickom víkende a potom nemilosrdne schopného únosového vyjednávača. Medzitým, federálny agent Paul Ballard sa vysporiadava s jeho úlohou odkryť informácie ohľadom Dollhouseu. Úlohu mu zničila jeho svadba a jeho kariéra sa mu rozpadáva, a aj napriek tomu sa nezastaví, kým nenájde pravdu.[2]
1-02 (2)
„Gray Hour[3]
Rod Hardy[3]
Elizabeth Craftová & Sarah Fainová[3]
20. február 2009
TBA
1-03 (3)
„The Target[4]
Joss Whedon[4]
TBA
27. február 2009
Echo je najatá pekným mladým klientom zvaným Richard, ale môže to dopadnúť tak, že ani jedne z páru nie je to, čo vyzerajú, že sú.[4]
1-04 (4)
„Stage Fright[5]
Steven S. DeKnight[5]
Steven S. DeKnight[5]
6. marec 2009
Echo je najatá, aby strážila ženskú spevácku senzáciu pred príliš horlivým fanúšikom.[5]
1-05 (5)
„Man on the Street[6]
David Solomon[6]
Maurissa Tancharoen[6]
13. marec 2009
Echo sa pokúša pomôcť klientovi vyliečiť bolesť stratenej lásky, pretože televízny reportér pripravuje škandalózne odhalenie o Dollhouse.[6]
1-06 (6)
„True Believer[7]
TBA
Tim Minear[7]
20. marec 2009
TBA
1-07 (7)
„Echoes“
TBA
Elizabeth Craftová & Sarah Fainová
27. marec 2009
TBA
1-08 (8)
„Needs“
TBA
TBA
3. apríl 2009
TBA
1-09 (9)
„Haunted“
TBA
TBA
10. apríl 2009
TBA
1-10 (10)
„Four Engagements“
David Solomon
Andrew Chambliss
17. apríl 2009
TBA
1-11 (11)
„Briar Rose“
Dwight Little
Jane Espensonová
24. apríl 2009
TBA

Ostatné[upraviť | upraviť zdroj]

# Názov Scenár Réžia Pôvodné uvedenie
pilotná epizóda
„Echo[8]
David Solomon[8]
Joss Whedon[8]
neodvysielané
Vyšetrovanie agenta Ballarda ohľadom Dollhouse získa na sile, keď získa fotku Echo. Medzitým Echo a niektoré z ostatných "bábik" začínajú vykazovať znaky samostatnej uvedomelosti, z čoho Adelle a obsluhovači chytajú nervy.[8]

Táto epizóda mala byť pôvodne pilotná epizóda, ale testovaciemu publiku sa táto epizóda zdala "príliš metúca a tmavá", tak sa Joss Whedon rozhodol vytvoriť novú pilotnú epizódu, "Ghost", aby lepšie uviedol príbeh a postavy divákom. Pôvodne bolo ohlásené, že táto epizóda bude nasledovať ako druhá po novej pilotnej, ale keď sa ukázalo, že je nemožné ju zachrániť (dokonca z novými scénami), Joss sa rozhodol vypustiť epizódu úplne.[8]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]