Zoznam NGC objektov 4001-4250

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie


… | Zoznam NGC objektov 3751-4000 | Zoznam NGC objektov 4001-4250 | Zoznam NGC objektov 4251-4500 | …


Označenie Typ objektu Rektascenzia Deklinácia Zdanlivá jasnosť Súhvezdie Dátum objavu Objaviteľ
NGC 4001 galaxia 11h 58m 6,7s +47° 20' 7" 15,3 Veľký voz 13. apríl 1852 William Parsons Rosse
NGC 4002 galaxia 11h 57m 59,3s +23° 12' 10" 14,1 Lev 10. apríl 1785 William Herschel
NGC 4003 galaxia 11h 57m 59s +23° 7' 31" 13,5 Lev 10. apríl 1785 William Herschel
NGC 4004 galaxia 11h 58m 5,1s +27° 52' 43" 13 Lev 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 4005 galaxia 11h 58m 10s +25° 7' 20" 13 Lev 16. marec 1869 O. Struve
NGC 4006 galaxia 11h 58m 5,9s -2° 7' 13" 12,8 Panna 15. apríl 1828 John Herschel
NGC 4007 galaxia 11h 58m 10s +25° 7' 20" 13 Lev 6. apríl 1785 William Herschel
NGC 4008 galaxia 11h 58m 17,1s +28° 11' 34" 11,9 Lev 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 4009 hviezda 11h 58m 15s +25° 11' 27" - Lev 26. apríl 1878 Dreyer
NGC 4010 galaxia 11h 58m 37,1s +47° 15' 37" 12,3 Veľký voz 26. apríl 1830 John Herschel
NGC 4011 galaxia 11h 58m 25,4s +25° 5' 52" 14,7 Lev 26. apríl 1878 Dreyer
NGC 4012 galaxia 11h 58m 27,5s +10° 1' 18" 13,5 Panna 25. marec 1865 Albert Marth
NGC 4013 galaxia 11h 58m 31,3s +43° 56' 50" 11,5 Veľký voz 6. február 1788 William Herschel
NGC 4014 galaxia 11h 58m 35,8s +16° 10' 38" 12,4 Vlasy Bereniky 26. apríl 1832 John Herschel
NGC 4015 galaxia 11h 58m 42,5s +25° 2' 12" 13,5 Vlasy Bereniky 26. apríl 1878 Dreyer
NGC 4016 galaxia 11h 58m 29s +27° 31' 44" 13,8 Vlasy Bereniky 30. marec 1854 William Parsons Rosse
NGC 4017 galaxia 11h 58m 45,7s +27° 27' 11" 12,6 Vlasy Bereniky 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 4018 galaxia 11h 58m 40,6s +25° 19' 2" 13,2 Vlasy Bereniky 26. apríl 1878 Dreyer
NGC 4019 galaxia 12h 1m 10,5s +14° 6' 15" 13,2 Vlasy Bereniky 23. apríl 1832 John Herschel
NGC 4020 galaxia 11h 58m 56,8s +30° 24' 49" 12,5 Veľký voz 3. február 1788 William Herschel
NGC 4021 galaxia 11h 59m 2,5s +25° 5' 1" 14,8 Vlasy Bereniky 26. apríl 1878 Dreyer
NGC 4022 galaxia 11h 59m 1s +25° 13' 21" 13,2 Vlasy Bereniky 26. apríl 1878 Dreyer
NGC 4023 galaxia 11h 59m 5,3s +24° 59' 21" 13,7 Vlasy Bereniky 26. apríl 1878 Dreyer
NGC 4024 galaxia 11h 58m 31,5s -18° 20' 48" 11,7 Havran 7. február 1785 William Herschel
NGC 4025 galaxia 11h 59m 10s +37° 47' 32" 13,3 Veľký voz 17. marec 1787 William Herschel
NGC 4026 galaxia 11h 59m 25s +50° 57' 43" 10,7 Veľký voz 12. apríl 1789 William Herschel
NGC 4027 galaxia 11h 59m 30,5s -19° 15' 57" 11 Havran 7. február 1785 William Herschel
NGC 4028 galaxia 11h 58m 35,8s +16° 10' 38" 12,4 Vlasy Bereniky 30. december 1783 William Herschel
NGC 4029 galaxia 12h 0m 3,2s +8° 10' 56" 13,5 Panna 25. marec 1865 Albert Marth
NGC 4030 galaxia 12h 0m 23,4s -1° 6' 2" 10,6 Panna 1. január 1786 William Herschel
NGC 4031 galaxia 12h 0m 31,3s +31° 56' 48" 14,4 Veľký voz 6. apríl 1864 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4032 galaxia 12h 0m 32,9s +20° 4' 29" 12,2 Vlasy Bereniky 27. apríl 1785 William Herschel
NGC 4033 galaxia 12h 0m 34,7s -17° 50' 36" 11,6 Havran 31. december 1785 William Herschel
NGC 4034 galaxia 12h 1m 29,6s +69° 19' 26" 13,6 Drak 6. apríl 1793 William Herschel
NGC 4035 galaxia 12h 0m 29,2s -15° 56' 57" 13,4 Havran 8. február 1785 William Herschel
NGC 4036 galaxia 12h 1m 27s +61° 53' 46" 10,5 Veľký voz 19. marec 1790 William Herschel
NGC 4037 galaxia 12h 1m 23,8s +13° 24' 2" 12 Vlasy Bereniky 8. apríl 1784 William Herschel
NGC 4038 galaxia 12h 1m 52,8s -18° 51' 52" 10,3 Havran 7. február 1785 William Herschel
NGC 4039 galaxia 12h 1m 53,8s -18° 53' 8" 10,4 Havran 7. február 1785 William Herschel
NGC 4040 galaxia 12h 2m 5,4s +17° 49' 26" 13,8 Vlasy Bereniky 30. marec 1887 Lewis A. Swift
NGC 4041 galaxia 12h 2m 11,9s +62° 8' 13" 11,1 Veľký voz 19. marec 1790 William Herschel
NGC 4042 galaxia 12h 2m 46,8s +20° 9' 51" 16,4 Vlasy Bereniky 18. marec 1865 Albert Marth
NGC 4043 galaxia 12h 2m 23s +4° 19' 48" 13,6 Panna 9. apríl 1828 John Herschel
NGC 4044 galaxia 12h 2m 29,4s -0° 12' 45" 13,3 Panna 1. január 1786 William Herschel
NGC 4045 galaxia 12h 2m 42,2s +1° 58' 37" 11,9 Panna 20. december 1784 William Herschel
NGC 4046 galaxia 12h 2m 42,2s +1° 58' 37" 11,9 Panna 10. apríl 1863 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4047 galaxia 12h 2m 50,6s +48° 38' 12" 12,3 Veľký voz 9. február 1788 William Herschel
NGC 4048 galaxia 12h 2m 50,1s +18° 0' 56" 14 Vlasy Bereniky 23. marec 1827 John Herschel
NGC 4049 galaxia 12h 2m 54,5s +18° 45' 9" 13,9 Vlasy Bereniky 27. apríl 1785 William Herschel
NGC 4050 galaxia 12h 2m 53,9s -16° 22' 27" 12,2 Havran 31. december 1785 William Herschel
NGC 4051 galaxia 12h 3m 9,6s +44° 31' 55" 10 Veľký voz 6. február 1788 William Herschel
NGC 4052 otvorená hviezdokopa 12h 2m 0s -63° 13' 18" 8,8 Južný kríž 8. marec 1837 John Herschel
NGC 4053 galaxia 12h 3m 11,5s +19° 43' 45" 13,9 Vlasy Bereniky 9. máj 1864 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4054 galaxia 12h 3m 12,3s +57° 53' 36" 14,4 Veľký voz 17. apríl 1789 William Herschel
NGC 4055 galaxia 12h 4m 1,5s +20° 13' 58" 13,2 Vlasy Bereniky 29. apríl 1832 John Herschel
NGC 4056 galaxia 12h 3m 57,8s +20° 18' 47" 15,5 Vlasy Bereniky 18. marec 1865 Albert Marth
NGC 4057 galaxia 12h 4m 6,3s +20° 14' 9" 12,7 Vlasy Bereniky 29. apríl 1832 John Herschel
NGC 4058 galaxia 12h 3m 48,9s +3° 32' 53" 13,2 Panna 24. marec 1868 Searle
NGC 4059 galaxia 12h 4m 11,3s +20° 24' 35" 13,2 Vlasy Bereniky 29. apríl 1832 John Herschel
NGC 4060 galaxia 12h 4m 1s +20° 20' 17" 14,6 Vlasy Bereniky 18. marec 1865 Albert Marth
NGC 4061 galaxia 12h 4m 1,5s +20° 13' 58" 13,2 Vlasy Bereniky 27. apríl 1785 William Herschel
NGC 4062 galaxia 12h 4m 3,8s +31° 53' 43" 11,2 Veľký voz 20. marec 1787 William Herschel
NGC 4063 galaxia 12h 4m 5,9s +1° 50' 49" 13,9 Panna 2. január 1878 Todd
NGC 4064 galaxia 12h 4m 11s +18° 26' 36" 10,7 Vlasy Bereniky 29. december 1861 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4065 galaxia 12h 4m 6,3s +20° 14' 9" 12,7 Vlasy Bereniky 27. apríl 1785 William Herschel
NGC 4066 galaxia 12h 4m 9,4s +20° 20' 52" 13,1 Vlasy Bereniky 24. február 1827 John Herschel
NGC 4067 galaxia 12h 4m 11,5s +10° 51' 16" 12,6 Panna 15. marec 1784 William Herschel
NGC 4068 galaxia 12h 4m 2,3s +52° 35' 26" 12,5 Veľký voz 12. apríl 1789 William Herschel
NGC 4069 galaxia 12h 4m 6,1s +20° 19' 28" 15,2 Vlasy Bereniky 27. apríl 1785 William Herschel
NGC 4070 galaxia 12h 4m 11,3s +20° 24' 35" 13,2 Vlasy Bereniky 27. apríl 1785 William Herschel
NGC 4071 planetárna hmlovina 12h 4m 15,3s -67° 18' 33" 13 Mucha 27. marec 1835 John Herschel
NGC 4072 galaxia 12h 4m 13,9s +20° 12' 37" 14,8 Vlasy Bereniky 3. apríl 1872 Copeland
NGC 4073 galaxia 12h 4m 27,1s +1° 53' 47" 11,4 Panna 20. december 1784 William Herschel
NGC 4074 galaxia 12h 4m 29,7s +20° 19' 1" 14,5 Vlasy Bereniky 27. apríl 1785 William Herschel
NGC 4075 galaxia 12h 4m 37,8s +2° 4' 22" 13,7 Panna 14. apríl 1828 John Herschel
NGC 4076 galaxia 12h 4m 32,6s +20° 12' 16" 13,5 Vlasy Bereniky 27. apríl 1785 William Herschel
NGC 4077 galaxia 12h 4m 38s +1° 47' 18" 13,3 Panna 20. december 1784 William Herschel
NGC 4078 galaxia 12h 4m 47,7s +10° 35' 45" 13,2 Panna 25. marec 1865 Albert Marth
NGC 4079 galaxia 12h 4m 49,9s -2° 22' 59" 12,8 Panna 15. apríl 1828 John Herschel
NGC 4080 galaxia 12h 4m 51,9s +26° 59' 32" 13,5 Vlasy Bereniky 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 4081 galaxia 12h 4m 33,2s +64° 26' 14" 12,8 Veľký voz 18. jún 1884 Lewis A. Swift
NGC 4082 galaxia 12h 5m 11,4s +10° 40' 15" 14,8 Panna 25. marec 1865 Albert Marth
NGC 4083 galaxia 12h 5m 14s +10° 36' 49" 14,6 Panna 25. marec 1865 Albert Marth
NGC 4084 galaxia 12h 5m 15,3s +21° 12' 54" 14,5 Vlasy Bereniky 26. apríl 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4085 galaxia 12h 5m 22,4s +50° 21' 12" 12 Veľký voz 12. apríl 1789 William Herschel
NGC 4086 galaxia 12h 5m 29,3s +20° 14' 50" 14,1 Vlasy Bereniky 2. máj 1864 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4087 galaxia 12h 5m 35,3s -26° 31' 20" 12,1 Hydra 24. február 1789 William Herschel
NGC 4088 galaxia 12h 5m 34,6s +50° 32' 26" 10,3 Veľký voz 9. marec 1788 William Herschel
NGC 4089 galaxia 12h 5m 37,5s +20° 33' 23" 13,7 Vlasy Bereniky 4. máj 1864 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4090 galaxia 12h 5m 28s +20° 18' 33" 14,1 Vlasy Bereniky 2. máj 1864 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4091 galaxia 12h 5m 40,2s +20° 33' 23" 14,4 Vlasy Bereniky 2. máj 1864 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4092 galaxia 12h 5m 50,2s +20° 28' 39" 13,5 Vlasy Bereniky 26. apríl 1785 William Herschel
NGC 4093 galaxia 12h 5m 51,4s +20° 31' 20" 14,4 Vlasy Bereniky 4. máj 1864 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4094 galaxia 12h 5m 53,9s -14° 31' 34" 12 Havran 7. máj 1836 John Herschel
NGC 4095 galaxia 12h 5m 54,2s +20° 34' 25" 13,6 Vlasy Bereniky 26. apríl 1785 William Herschel
NGC 4096 galaxia 12h 6m 0,9s +47° 28' 33" 10,8 Veľký voz 9. marec 1788 William Herschel
NGC 4097 galaxia 12h 6m 2,4s +36° 51' 50" 13,5 Veľký voz 1. máj 1785 William Herschel
NGC 4098 galaxia 12h 6m 3,6s +20° 36' 28" 13,6 Vlasy Bereniky 26. apríl 1785 William Herschel
NGC 4099 galaxia 12h 6m 3,6s +20° 36' 28" 13,6 Vlasy Bereniky 26. apríl 1785 William Herschel
NGC 4100 galaxia 12h 6m 8,3s +49° 34' 58" 11,1 Veľký voz 9. marec 1788 William Herschel
NGC 4101 galaxia 12h 6m 10,7s +25° 33' 25" 13,7 Vlasy Bereniky 6. apríl 1785 William Herschel
NGC 4102 galaxia 12h 6m 23,3s +52° 42' 39" 11,3 Veľký voz 12. apríl 1789 William Herschel
NGC 4103 otvorená hviezdokopa 12h 6m 39,5s -61° 15' 0" 7,4 Južný kríž 30. apríl 1826 Dunlop
NGC 4104 galaxia 12h 6m 38,7s +28° 10' 25" 12,1 Vlasy Bereniky 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 4105 galaxia 12h 6m 40,6s -29° 45' 36" 10,5 Hydra 7. marec 1791 William Herschel
NGC 4106 galaxia 12h 6m 45,5s -29° 46' 6" 11,4 Hydra 7. marec 1791 William Herschel
NGC 4107 galaxia 12h 4m 47,7s +10° 35' 45" 13,2 Panna 17. apríl 1863 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4108 galaxia 12h 6m 44,3s +67° 9' 48" 12,3 Drak 3. apríl 1832 John Herschel
NGC 4109 galaxia 12h 6m 51,1s +42° 59' 46" 14,1 Poľovné psy 21. apríl 1851 William Parsons Rosse
NGC 4110 galaxia 12h 7m 3,4s +18° 31' 55" 13,8 Vlasy Bereniky 1. apríl 1848 William Parsons Rosse
NGC 4111 galaxia 12h 7m 2,9s +43° 4' 0" 10,8 Poľovné psy 14. január 1788 William Herschel
NGC 4112 galaxia 12h 7m 9,2s -40° 12' 28" 12 Kentaur 2. marec 1835 John Herschel
NGC 4113 galaxia 12h 7m 8,5s +32° 59' 46" 14,7 Vlasy Bereniky 3. apríl 1831 John Herschel
NGC 4114 galaxia 12h 7m 12,2s -14° 11' 5" 13,1 Havran 27. marec 1786 William Herschel
NGC 4115 hviezda 12h 7m 9,4s +14° 24' 25" - Vlasy Bereniky 3. apríl 1826 John Herschel
NGC 4116 galaxia 12h 7m 37s +2° 41' 28" 11,6 Panna 6. marec 1851 William Parsons Rosse
NGC 4117 galaxia 12h 7m 46,1s +43° 7' 35" 13 Poľovné psy 6. február 1788 William Herschel
NGC 4118 galaxia 12h 7m 52,9s +43° 6' 41" 14,7 Poľovné psy 20. apríl 1857 William Parsons Rosse
NGC 4119 galaxia 12h 8m 9,5s +10° 22' 44" 11,3 Panna 18. január 1784 William Herschel
NGC 4120 galaxia 12h 8m 31,4s +69° 32' 40" 13,5 Drak 6. apríl 1793 William Herschel
NGC 4121 galaxia 12h 7m 56,5s +65° 6' 52" 13,5 Drak 9. september 1866 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4122 galaxia 12h 7m 8,5s +32° 59' 46" 14,7 Vlasy Bereniky 29. apríl 1827 John Herschel
NGC 4123 galaxia 12h 8m 11,2s +2° 52' 42" 11 Panna 23. február 1784 William Herschel
NGC 4124 galaxia 12h 8m 9,5s +10° 22' 44" 11,3 Panna 15. marec 1784 William Herschel
NGC 4125 galaxia 12h 8m 5,5s +65° 10' 28" 9,6 Drak 4. január 1850 Hind
NGC 4126 galaxia 12h 8m 37,4s +16° 8' 35" 13,5 Vlasy Bereniky 21. marec 1784 William Herschel
NGC 4127 galaxia 12h 8m 25,8s +76° 48' 16" 12,7 Žirafa 12. december 1797 William Herschel
NGC 4128 galaxia 12h 8m 32,2s +68° 46' 5" 11,9 Drak 6. apríl 1793 William Herschel
NGC 4129 galaxia 12h 8m 53,2s -9° 2' 12" 12,5 Panna 3. marec 1786 William Herschel
NGC 4130 galaxia 12h 8m 53,2s -9° 2' 12" 12,5 Panna 15. marec 1866 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4131 galaxia 12h 8m 47,1s +29° 18' 17" 13,2 Vlasy Bereniky 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 4132 galaxia 12h 9m 1,5s +29° 15' 1" 14 Vlasy Bereniky 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 4133 galaxia 12h 8m 49,3s +74° 54' 16" 12,3 Drak 12. december 1797 William Herschel
NGC 4134 galaxia 12h 9m 9,9s +29° 10' 37" 12,9 Vlasy Bereniky 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 4135 galaxia 12h 9m 8,8s +44° 0' 13" 14,1 Poľovné psy 4. máj 1881 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 4136 galaxia 12h 9m 17,8s +29° 55' 40" 11,1 Vlasy Bereniky 13. marec 1785 William Herschel
NGC 4137 galaxia 12h 9m 17,4s +44° 5' 24" 14,1 Poľovné psy 4. máj 1881 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 4138 galaxia 12h 9m 29,7s +43° 41' 8" 11,3 Poľovné psy 14. január 1788 William Herschel
NGC 4139 galaxia 12h 4m 34s +1° 48' 5" 13,7 Panna 10. august 1863 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4140 galaxia 12h 4m 38s +1° 47' 18" 13,3 Panna 10. apríl 1863 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4141 galaxia 12h 9m 47,4s +58° 50' 58" 13,7 Veľký voz 17. apríl 1789 William Herschel
NGC 4142 galaxia 12h 9m 30,2s +53° 6' 14" 13,3 Veľký voz 26. apríl 1789 William Herschel
NGC 4143 galaxia 12h 9m 36,2s +42° 32' 4" 10,8 Poľovné psy 14. január 1788 William Herschel
NGC 4144 galaxia 12h 9m 59,3s +46° 27' 26" 11,3 Veľký voz 10. apríl 1788 William Herschel
NGC 4145 galaxia 12h 10m 1,7s +39° 52' 58" 10,8 Poľovné psy 18. marec 1787 William Herschel
NGC 4146 galaxia 12h 10m 18,2s +26° 25' 52" 12,9 Vlasy Bereniky 6. apríl 1785 William Herschel
NGC 4147 guľová hviezdokopa 12h 10m 6,2s +18° 32' 33" 10,4 Vlasy Bereniky 14. marec 1784 William Herschel
NGC 4148 galaxia 12h 10m 7,9s +35° 52' 42" 13,4 Poľovné psy 7. február 1866 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4149 galaxia 12h 10m 32,8s +58° 18' 14" 13,2 Veľký voz 17. apríl 1789 William Herschel
NGC 4150 galaxia 12h 10m 33,6s +30° 24' 7" 11,4 Vlasy Bereniky 13. marec 1785 William Herschel
NGC 4151 galaxia 12h 10m 32,3s +39° 24' 24" 10,3 Poľovné psy 17. marec 1787 William Herschel
NGC 4152 galaxia 12h 10m 37,5s +16° 1' 59" 11,9 Vlasy Bereniky 21. marec 1784 William Herschel
NGC 4153 guľová hviezdokopa 12h 10m 6,2s +18° 32' 33" 10,4 Vlasy Bereniky 15. február 1784 William Herschel
NGC 4154 galaxia 12h 10m 32,8s +58° 18' 14" 13,2 Veľký voz 18. marec 1790 William Herschel
NGC 4155 galaxia 12h 10m 45,6s +19° 2' 28" 13,4 Vlasy Bereniky 6. apríl 1885 Lewis A. Swift
NGC 4156 galaxia 12h 10m 49,4s +39° 28' 23" 13,1 Poľovné psy 17. marec 1787 William Herschel
NGC 4157 galaxia 12h 11m 4,4s +50° 29' 5" 11,3 Veľký voz 9. marec 1788 William Herschel
NGC 4158 galaxia 12h 11m 10,2s +20° 10' 33" 12,1 Vlasy Bereniky 27. apríl 1785 William Herschel
NGC 4159 galaxia 12h 10m 53,3s +76° 7' 35" 13,5 Drak 12. december 1797 William Herschel
NGC 4160 neexistujúci objekt 12h 12m 11,6s +43° 44' 18" - Poľovné psy 27. máj 1886 Guillaume Bigourdan
NGC 4161 galaxia 12h 11m 32,9s +57° 44' 15" 13,1 Veľký voz 17. apríl 1789 William Herschel
NGC 4162 galaxia 12h 11m 52,5s +24° 7' 26" 12 Vlasy Bereniky 10. apríl 1785 William Herschel
NGC 4163 galaxia 12h 12m 9s +36° 10' 7" 13,4 Poľovné psy 28. apríl 1785 William Herschel
NGC 4164 galaxia 12h 12m 5,4s +13° 12' 21" 14,4 Panna 22. marec 1878 Tempel
NGC 4165 galaxia 12h 12m 11,8s +13° 14' 46" 13,4 Panna 8. apríl 1864 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4166 galaxia 12h 12m 9,7s +17° 45' 26" 13,2 Vlasy Bereniky 15. marec 1885 Tempel
NGC 4167 galaxia 12h 12m 9s +36° 10' 7" 13,4 Poľovné psy 11. marec 1831 John Herschel
NGC 4168 galaxia 12h 12m 17,2s +13° 12' 16" 11,2 Panna 8. apríl 1784 William Herschel
NGC 4169 galaxia 12h 12m 18,7s +29° 10' 46" 12,2 Vlasy Bereniky 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 4170 hviezda 12h 12m 12,9s +29° 10' 2" - Vlasy Bereniky 10. máj 1864 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4171 hviezda 12h 12m 38,3s +29° 13' 30" - Vlasy Bereniky 10. máj 1864 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4172 galaxia 12h 12m 14,7s +56° 10' 35" 13,3 Veľký voz 14. apríl 1789 William Herschel
NGC 4173 galaxia 12h 12m 21,5s +29° 12' 26" 12,7 Vlasy Bereniky 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 4174 galaxia 12h 12m 26,9s +29° 8' 57" 13,5 Vlasy Bereniky 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 4175 galaxia 12h 12m 31s +29° 10' 7" 13,4 Vlasy Bereniky 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 4176 galaxia 12h 12m 36,8s -9° 9' 37" 14,5 Panna 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 4177 galaxia 12h 12m 41,2s -14° 0' 50" 12,5 Havran 27. marec 1786 William Herschel
NGC 4178 galaxia 12h 12m 46,2s +10° 51' 51" 11,3 Panna 11. apríl 1825 John Herschel
NGC 4179 galaxia 12h 12m 52,1s +1° 17' 59" 10,9 Panna 24. január 1784 William Herschel
NGC 4180 galaxia 12h 13m 3s +7° 2' 22" 12,7 Panna 13. apríl 1784 William Herschel
NGC 4181 galaxia 12h 12m 48,9s +52° 54' 14" 14 Veľký voz 14. apríl 1789 William Herschel
NGC 4182 galaxia 12h 13m 3s +7° 2' 22" 12,7 Panna 1883 Christian Heinrich Friedrich Peters
NGC 4183 galaxia 12h 13m 16,8s +43° 41' 53" 12,1 Poľovné psy 14. január 1788 William Herschel
NGC 4184 otvorená hviezdokopa 12h 13m 32,5s -62° 42' 47" - Južný kríž 8. marec 1837 John Herschel
NGC 4185 galaxia 12h 13m 22,2s +28° 30' 37" 12,4 Vlasy Bereniky 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 4186 galaxia 12h 14m 6,4s +14° 43' 33" 13,8 Vlasy Bereniky 1877 Tempel
NGC 4187 galaxia 12h 13m 29,3s +50° 44' 30" 13,2 Poľovné psy 26. apríl 1789 William Herschel
NGC 4188 galaxia 12h 14m 7,4s -12° 35' 10" 13,7 Havran 1886 Stone
NGC 4189 galaxia 12h 13m 47,2s +13° 25' 29" 11,8 Vlasy Bereniky 8. apríl 1784 William Herschel
NGC 4190 galaxia 12h 13m 44,4s +36° 38' 1" 12,8 Poľovné psy 1. máj 1785 William Herschel
NGC 4191 galaxia 12h 13m 50,3s +7° 12' 3" 12,7 Panna 19. apríl 1830 John Herschel
NGC 4192 galaxia 12h 13m 47,8s +14° 53' 58" 10,1 Vlasy Bereniky 15. marec 1781 Mechain
NGC 4193 galaxia 12h 13m 53,4s +13° 10' 22" 12,4 Panna 17. apríl 1784 William Herschel
NGC 4194 galaxia 12h 14m 9,7s +54° 31' 35" 12,4 Veľký voz 2. apríl 1791 William Herschel
NGC 4195 galaxia 12h 14m 18,1s +59° 36' 56" 14,4 Veľký voz 17. apríl 1789 William Herschel
NGC 4196 galaxia 12h 14m 29,6s +28° 25' 25" 12,7 Vlasy Bereniky 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 4197 galaxia 12h 14m 38,6s +5° 48' 22" 12,8 Panna 13. apríl 1784 William Herschel
NGC 4198 galaxia 12h 14m 21,8s +56° 0' 42" 13,7 Veľký voz 14. apríl 1789 William Herschel
NGC 4199 galaxia 12h 14m 48,6s +59° 54' 23" 14,9 Veľký voz 17. apríl 1789 William Herschel
NGC 4200 galaxia 12h 14m 44,3s +12° 10' 51" 13 Panna 17. apríl 1784 William Herschel
NGC 4201 galaxia 12h 14m 41,9s -11° 35' 0" 13,6 Panna 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 4202 galaxia 12h 18m 8,5s -1° 3' 50" 13,7 Panna 6. február 1878 Todd
NGC 4203 galaxia 12h 15m 5s +33° 11' 51" 10,7 Vlasy Bereniky 20. marec 1787 William Herschel
NGC 4204 galaxia 12h 15m 14,2s +20° 39' 32" 13,3 Vlasy Bereniky 27. apríl 1785 William Herschel
NGC 4205 galaxia 12h 14m 55,3s +63° 46' 56" 13 Drak 4. október 1861 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4206 galaxia 12h 15m 16,7s +13° 1' 22" 12 Panna 17. apríl 1784 William Herschel
NGC 4207 galaxia 12h 15m 30,1s +9° 35' 8" 12,9 Panna 23. marec 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 4208 galaxia 12h 15m 39,2s +13° 54' 7" 11,1 Vlasy Bereniky 8. apríl 1784 William Herschel
NGC 4209 hviezda 12h 15m 25,8s +28° 28' 7" - Vlasy Bereniky 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 4210 galaxia 12h 15m 15,8s +65° 59' 10" 12,5 Drak 20. marec 1790 William Herschel
NGC 4211 galaxia 12h 15m 35,8s +28° 10' 39" 13,5 Vlasy Bereniky 30. apríl 1881 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 4212 galaxia 12h 15m 39,2s +13° 54' 7" 11,1 Vlasy Bereniky 8. apríl 1784 William Herschel
NGC 4213 galaxia 12h 15m 37,5s +23° 58' 55" 12,5 Vlasy Bereniky 10. apríl 1785 William Herschel
NGC 4214 galaxia 12h 15m 38,8s +36° 19' 39" 9,6 Poľovné psy 28. apríl 1785 William Herschel
NGC 4215 galaxia 12h 15m 54,6s +6° 24' 3" 11,4 Panna 13. apríl 1784 William Herschel
NGC 4216 galaxia 12h 15m 54s +13° 8' 52" 10,3 Panna 17. apríl 1784 William Herschel
NGC 4217 galaxia 12h 15m 50,6s +47° 5' 24" 11,3 Poľovné psy 10. apríl 1788 William Herschel
NGC 4218 galaxia 12h 15m 46s +48° 7' 54" 12,5 Poľovné psy 9. marec 1788 William Herschel
NGC 4219 galaxia 12h 16m 27,4s -43° 19' 21" 11,9 Kentaur 3. jún 1834 John Herschel
NGC 4220 galaxia 12h 16m 11,8s +47° 52' 59" 11,3 Poľovné psy 9. marec 1788 William Herschel
NGC 4221 galaxia 12h 16m 0s +66° 13' 53" 12,5 Drak 3. apríl 1832 John Herschel
NGC 4222 galaxia 12h 16m 22,6s +13° 18' 25" 13,2 Vlasy Bereniky 8. apríl 1784 William Herschel
NGC 4223 galaxia 12h 17m 25,8s +6° 41' 22" 12,1 Panna 13. apríl 1784 William Herschel
NGC 4224 galaxia 12h 16m 33,9s +7° 27' 44" 12 Panna 13. apríl 1784 William Herschel
NGC 4225 galaxia 12h 16m 38,3s -12° 19' 37" 14 Havran 9. marec 1828 John Herschel
NGC 4226 galaxia 12h 16m 26,3s +47° 1' 32" 13,5 Poľovné psy 19. marec 1828 John Herschel
NGC 4227 galaxia 12h 16m 33,7s +33° 31' 20" 12,8 Poľovné psy 2. január 1786 William Herschel
NGC 4228 galaxia 12h 15m 38,8s +36° 19' 39" 9,6 Poľovné psy 27. apríl 1827 John Herschel
NGC 4229 galaxia 12h 16m 38,7s +33° 33' 40" 13,3 Poľovné psy 2. január 1786 William Herschel
NGC 4230 otvorená hviezdokopa 12h 17m 9s -55° 17' 0" - Kentaur 5. apríl 1837 John Herschel
NGC 4231 galaxia 12h 16m 48,9s +47° 27' 29" 13,6 Poľovné psy 9. marec 1788 William Herschel
NGC 4232 galaxia 12h 16m 49s +47° 26' 20" 13,7 Poľovné psy 9. marec 1788 William Herschel
NGC 4233 galaxia 12h 17m 7,6s +7° 37' 27" 12 Panna 28. december 1785 William Herschel
NGC 4234 galaxia 12h 17m 9,1s +3° 41' 0" 12,8 Panna 7. apríl 1828 John Herschel
NGC 4235 galaxia 12h 17m 9,7s +7° 11' 27" 11,7 Panna 23. január 1784 William Herschel
NGC 4236 galaxia 12h 16m 43,3s +69° 27' 49" 10,1 Drak 6. apríl 1793 William Herschel
NGC 4237 galaxia 12h 17m 11,4s +15° 19' 24" 11,8 Vlasy Bereniky 30. december 1783 William Herschel
NGC 4238 galaxia 12h 16m 56s +63° 24' 38" 13,5 Drak 20. marec 1790 William Herschel
NGC 4239 galaxia 12h 17m 14,9s +16° 31' 54" 12,6 Vlasy Bereniky *. apríl 1884 Pechule
NGC 4240 galaxia 12h 17m 24,3s -9° 57' 6" 12,7 Panna 20. máj 1875 Tempel
NGC 4241 galaxia 12h 17m 59,9s +6° 39' 15" 13,1 Panna 28. december 1785 William Herschel
NGC 4242 galaxia 12h 17m 30s +45° 37' 9" 10,9 Poľovné psy 10. apríl 1788 William Herschel
NGC 4243 galaxia 12h 17m 24,3s -9° 57' 6" 12,7 Panna 27. apríl 1886 Lewis A. Swift
NGC 4244 galaxia 12h 17m 29,9s +37° 48' 28" 10 Poľovné psy 17. marec 1787 William Herschel
NGC 4245 galaxia 12h 17m 36,9s +29° 36' 27" 11,4 Vlasy Bereniky 13. marec 1785 William Herschel
NGC 4246 galaxia 12h 17m 58,1s +7° 11' 8" 12,7 Panna 13. apríl 1784 William Herschel
NGC 4247 galaxia 12h 17m 57,9s +7° 16' 28" 14,4 Panna 25. február 1868 Searle
NGC 4248 galaxia 12h 17m 50,4s +47° 24' 33" 12,4 Poľovné psy 9. február 1788 William Herschel
NGC 4249 galaxia 12h 17m 59,3s +5° 35' 57" 14 Panna 26. máj 1864 Albert Marth
NGC 4250 galaxia 12h 17m 25,9s +70° 48' 10" 11,9 Drak 7. apríl 1793 William Herschel