Zoznam najdlhších oblúkových mostov

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Toto je zoznam najdlhších oblúkových mostov podľa dĺžky hlavného rozpätia.

Poradie Názov Rozpätie (m) Dĺžka (m) Materiál Rok otvorenia Krajina
LupuBridgeandBoats.jpg [1] Lupu Bridge 550 3900 oceľ 2003 Čína
NewRiverBridge West virginia.jpg [2] New River Gorge Bridge 518 924 oceľ 1977 USA
Bayonne bridge sunset.jpg [3] Bayonne Bridge 504 1761 oceľ 1931 USA
SydneyHarbourBridge1 gobeirne.jpg [4] Sydney Harbour Bridge 503 1149 oceľ 1932 Austrália
Fotografia [5] Wushan Bridge 460  ?? betón 2005 Čína
Fotografia [6] Wanxian Bridge 420 864 betón 1997 Čína
Brücke Krk-Festland.JPG [7] Krk Bridge 390 1430 betón 1980 Chorvátsko
FremontBridge(Portland).jpg [8] Fremont Bridge 382 656 oceľ 1973 USA
Žďákovský most.jpg [9] Žďákovský most 380 543 oceľ 1967 Česko
[10] Port Mann Bridge 366 2093 oceľ 1964 Kanada
Fotografia [11] Yanjisha Bridge 360 1084 oceľ, betón 2000 Čína
Fotografia [12] Cold Spring Canyon Arch Bridge 350 371 oceľ 1963 USA
Bridge of the Americas.jpg [13] Bridge of the Americas 344 1654 oceľ 1962 Panama
Trois-Rivières PontLaviolette.JPG [14] Laviolette Bridge 335 2707 oceľ 1967 Kanada
Fotografia [15] Jiangjiehe Bridge 330 461 betón 1993 Čína
Runcorn Bridge, geograph.jpg [16] Silver Jubilee Bridge 330  ?? oceľ 1961 Spojené kráľovstvo
Roosevelt Dam.jpg [17] Roosevelt Lake Bridge 329  ?? oceľ 1990 USA
[18] Birchenough Bridge 329 377 oceľ 1935 Zimbabwe
Fotografia [19] Gerald Desmond Bridge 321 1565 oceľ 1968 USA
Glen Dam bridge.JPG [20] Glen Canyon Dam Bridge 313 387 oceľ 1964 USA
Fotografia [21] Yongjiang Bridge 312  ?? betón 1996 Čína
HellGateApproach.JPG [22] Hell Gate Bridge 310 5182 oceľ 1916 USA
Dunaújváros híd.jpg [23] Dunaújvárosi Bridge 308 1670 oceľ 2007 Maďarsko
Lewiston-Queenston Bridge.jpg [24] Lewiston-Queenston Bridge 305 488 oceľ 1962 USA, Kanada
[25] Perrine Bridge 303 457 oceľ 1974 USA
GladesvilleBridge.jpg [26] Gladesville Bridge 300 488 betón 1964 Austrália
Fotografia [27] Seri Saujana Bridge 300 300 oceľ 2003 Malajzia
Ponte da amizade.jpg [28] Friendship Bridge 290 552 betón 1965 Paraguaj, Brazília
Rainbow Bridge from Skylon Tower.jpg [29] Rainbow Bridge 289 442 oceľ 1941 USA, Kanada
Rotterdam van Brienenoordbrug dubbele boog.jpg [30] Van Brienenoordbrug 288 1320 oceľ 1965 Holandsko
Ponte da Arrábida2.jpg [31] Infante D. Henrique Bridge 280 371 betón 2002 Portugalsko
Jefferson Barracks Bridge 1993 flood cropped.jpg [32] Jefferson Barracks Bridge 277 1219 oceľ 1983 USA
Hernando de Soto Bridge Memphis.jpg [33] Hernando de Soto Bridge 274 5954 oceľ 1973 USA
Bloukrans Bridge.jpg [34] Bloukrans Bridge 272 451 betón 1984 Južná Afrika
Ponte da Arrábida2.jpg [35] Arrabida Bridge 270 493 betón 1963 Portugalsko
Fotografia [36] Fujikawa Bridge 265 381 betón 2005 Japonsko
Fotografia [37] Sandö Bridge 264 810 betón 1943 Švédsko
[38] Julien Dubuque Bridge 258 1756 oceľ 1943 USA
[39] Zigui Bridge 256  ?? oceľ 1998 Čína
Fotografia [40] Kishiwada Bridge 255 445 betón 1993 Japonsko
Talbrücke Wilde Gera.jpg [41] Wild Gera Viaduct 252 552 betón 2000 Nemecko
Bob Cummings - Lincoln Trail Bridge.jpg [42] Bob Cummings Lincoln Trail Bridge 251 826 oceľ 1966 USA
Fotografia [43] Chateaubriand Bridge 250 424 betón 1991 Francúzsko
Fehmarnsundbrücke.PNG [44] Fehmarnsund Bridge 248 963 oceľ 1963 Nemecko
Svinesundbrua 011.JPG [45] New Svinesund Bridge 247 704 betón 2005 Švédsko, Nórsko
Fotografia [46] Šibenik Bridge 246 390 betón 1966 Chorvátsko
Fotografia [47] Barelang Bridge 245 385 betón 1997 Indonézia
[48] Sherman Minton Bridge 244 626 oceľ 1962 USA
Nijmegen3.jpg [49] Waalbrug 244 604 oceľ 1936 Holandsko
Brasilia JK bridge pano.jpg [50] Ponte Juscelino Kubitschek 240 1200 oceľ 2002 Brazília
Fotografia [51] Jinshajiang Bridge 240  ?? betón 1990 Čína
Fotografia [52] Xiaonanmen Bridge 240  ?? betón 1990 Čína
Fotografia [53] Beipanjiang Railroad Bridge 236 486 oceľ 2001 Čína
Fotografia [54] Beppu Myoban Bridge 235 411 betón 1989 Japonsko
Fotografia [55] Irtysh River Bridge 231 1302 oceľ 2004 Rusko
Most Apollo 04.jpg [56] Most Apollo 231 854 oceľ 2005 Slovensko
[57] Ponte Bisantis 231 468 betón 1962 Taliansko
Cincinnati-truss-bridge4.jpg [58] Daniel Carter Beard Bridge 231 640 oceľ 1977 Taliansko
Fussgaegerbruecke-weil-am-rhein.jpg [59] Dreiländerbrücke 229 250 oceľ 2007 Nemecko
Fotografia [60] Zaporizhia Bridge 228  ?? betón 1952 Ukrajina
Fotografia [61] FAI 24 Bridge 223 1695 oceľ 1973 USA
NavahoBridges.jpg [62] New Navajo Bridge 221 877 oceľ 1994 USA
Lined photo [63] Alconétar Viaduct 220 400 oceľ 2006 Španielsko
Fotografia [64] Jiujiang Yangtze River Bridge 216 7657 oceľ 1992 Čína
Fotografia [65] Sakai Bridge 216  ?? oceľ 1955 Japonsko
Lined photo [66] Martin Gil Viaduct 210 408 betón 1942 Španielsko
Kitakyushu Airport Access Bridge 1010075.jpg [67] Kitakyushu Airport Access Bridge 210 2100 oceľ 2005 Japonsko
[68] Delaware River-Turnpike Toll Bridge 208 2003 oceľ 1956 USA
Vasterbron 050701 01.JPG [69] Västerbron 204 600 oceľ 1935 Švédsko
Fotografia [70] Krka River Bridge 204 391 betón 2004 Chorvátsko
[71] Dubuque-Wisconsin Bridge 204 899 oceľ 1982 USA
Fotografia [72] Maslenica Bridge 200 378 betón 1997 Chorvátsko
Fotografia [73] Fuling Bridge 200  ?? betón 1989 Čína
[74] Sanshi Bridge 200  ?? oceľ 1995 Čína
Fotografia [75] Fourth Qiantang River Bridge 196 1376 betón 1997 Chorvátsko
Fotografia [76] Pag Bridge 195 300 betón 1968 Chorvátsko
[77] Nada Bridge 190 370 oceľ 1983 Japonsko
[78] Abraham Lincoln Memorial Bridge 189 2170 betón 1987 USA
[79] Bourne Bridge 188 727 oceľ 1935 USA
[80] Sagamore Bridge 188 430 oceľ 1935 USA
[81] City Bridge 187 200 betón 2004 Spojené kráľovstvo
Fotografia [82] Antas River Bridge 186 288 betón 1952 Brazília
Pittsburgh Birmingham Bridge From 10th Street.jpg [83] Birmingham Bridge 185 507 oceľ 1976 USA
Pennybacker Bridge View.jpg [84] Pennybacker Bridge 183 351 oceľ 1982 USA
YaquinaBayBridge1.jpg [85] Yaquina Bay Bridge 183 982 oceľ 1931 USA
Arrigoni Bridge.jpg [86] Charles J. Arrigoni Bridge 183 1045 oceľ 1938 USA
Fotografia [87] Daniel Webster Hoan Memorial Bridge 183  ?? oceľ 1973 USA
Fotografia [88] Banghwa Bridge 180 2599 oceľ 2000 Južná Kórea
Fotografia [89] Old Nösslachbrücke 180 358 betón 1967 Rakúsko
[90] Natchez Trace Parkway Bridge 177 479 betón 1994 USA
Fotografia [91] Cittadella Bridge 176 482 oceľ 2001 Taliansko
Fotografia [92] Bamban Bridge 174 174 oceľ 1998 Filipíny
Pont2-960-oliv.jpg [93] D. Luís Bridge 172 385 iron 1886 Portugalsko
Fotografia [94] Dintelhaven Bridge 170 270 oceľ 1999 Holandsko
Muengsten bridge.jpg [95] Müngsten Viaduct 170 465 oceľ 1897 Nemecko
HarlemRiverBridges.jpg [96] Alexander Hamilton Bridge 169 724 oceľ 1963 USA
Wiki bolshoy krasnokholmsky 1.jpg [97] Bolshoy Krashokholmsky Bridge 168 725 oceľ 1938 Rusko
[98] Fred Redmon Bridge 167 408 betón 1971 USA
Garabit.jpg [99] Garabit viaduct 165 565 oceľ 1884 Francúzsko
Fotografia [100] Tennessee River I-24 Bridge 163 642 oceľ 1974 USA
Fotografia [101] Heishipu Bridge 162 3068 oceľ 2004 Čína
Fotografia [102] Veitshöchheim Viaduct 162 1315 betón 1986 Nemecko
Tyne Bridges 01.jpg [103] Tyne Bridge 161 389 oceľ 1928 Spojené kráľovstvo
Ponte maria pia 2.jpg [104] Most Maria Pia 160 563 tvárne železo 1877 Portugalsko
Fotografia [105] Niufo Bridge 160 244 betón 1990 Čína
Fotografia [106] Pitan Freeway Bridge 160 814 betón 1996 Taiwan
Fotografia [107] Guandu Bridge 160  ?? oceľ 1983 Taiwan
[108] Eads Bridge 158 1964 oceľ 1874 USA
Washington Bridge NYC.jpg [109] Washington Bridge 155 724 oceľ 1888 USA
Podolsky most.jpg [110] Podolsko Bridge 150 510 betón 1942 Česko
Fotografia [111] Mamingxi Bridge 150  ?? betón 1979 Čína
Fotografia [112] Qianhe Bridge 150  ?? betón 1968 Čína
Fotografia [113] Jianhe Bridge 150  ?? betón 1985 Čína
Fotografia [114] Huayudong Bridge 150  ?? betón 1991 Čína
Fotografia [115] Yongdinghe Bridge 150  ?? oceľ 1966 Čína
A4-Teufelstalbruecke2.jpg [116] Old Teufelstalbrücke 138 270 betón 1938 Nemecko
A4-Teufelstalbruecke2.jpg [117] New Teufelstalbrücke 138 253 betón 1997 Nemecko

not completed

[118] Alsea Bay Bridge 137 887 oceľ 1991 USA
HarlemRiverBridges.jpg [119] High Bridge 135 600 oceľ 1927arc completed USA
[120] Sixteenth Street Bridge 133 608 oceľ 1923 USA
Fotografia [121] Shuikou Power Station Bridge 132  ?? betón 1988 Čína