Zoznam najvyšších budov v New Yorku

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Toto je zoznam najvyšších budov v New Yorku k roku 2007.

Zoznam[upraviť | upraviť zdroj]

Poradie Názov Výška
stopy / metre
Počet poschodí Rok
1 World Trade Center - vo výstavbe 1776 / 541 150 2011
1 Empire State Building 1 250 / 381 102 1931
2 Bank of America Tower 1 200 / 366 54 2009
3 Chrysler Building 1 046 / 319 77 1930
4 New York Times Tower 1 046 / 319 52 2007
5 American International Building 952 / 290 66 1932
6 40 Wall Street (The Trump Building) 927 / 283 70 1930
7 Citigroup Center 915 / 279 59 1977
8 Trump World Tower 861 / 262 72 2001
9 GE Building 850 / 259 69 1933
10 CitySpire Center 814 / 248 75 1987
11 One Chase Manhattan Plaza 813 / 248 60 1961
12 Condé Nast Building (Four Times Square) 809 / 247 48 1999
13 MetLife Building 808 / 246 60 1963
14 Bloomberg Tower 806 / 246 54 2005
15 Woolworth Building 792 / 241 57 1913
16 One Worldwide Plaza 778 / 237 50 1989
17 Carnegie Hall Tower 757 / 231 60 1991
18 Bear Stearns World Headquarters 755 / 230 47 2001
19 AXA Center 752 / 229 54 1986
20 One Penn Plaza 750 / 229 57 1972
21 1251 Avenue of the Americas 750 / 229 54 1971
22 Time Warner Center North Tower 750 / 229 55 2004
23 Time Warner Center South Tower 750 / 229 55 2004
24 60 Wall Street (Deutsche Bank H.Q.) 745 / 227 55 1989
25 One Astor Plaza 745 / 227 54 1972
26 One Liberty Plaza 743 / 226 54 1973
27 20 Exchange Place 741 / 226 57 1931
28 7 World Trade Center 741 / 226 49 2006
29 Three World Financial Center 739 / 225 51 1986
30 Times Square Tower 726 / 221 47 2004
31 Metropolitan Tower 716 / 218 68 1987
32 JP Morgan Chase World Headquarters 707 / 215 52 1960
33 General Motors Building 705 / 215 50 1968
34 Metropolitan Life Insurance Company Tower 700 / 213 50 1909
35 500 Fifth Avenue 697 / 212 60 1931
36 Americas Tower 692 / 211 50 1992
37 Solow Building 689 / 210 50 1974
38 HSBC Bank Building 688 / 210 52 1967
39 55 Water Street 687 / 209 53 1972
40 277 Park Avenue 687 / 209 50 1962
41 1585 Broadway 685 / 209 42 1989
42 Random House Tower 684 / 208 52 2003
43 Four Seasons Hotel New York 682 / 208 52 1993
44 Bertelsmann Building 676 / 206 42 1990
45 McGraw-Hill Building 674 / 205 51 1969
46 Lincoln Building 673 / 205 55 1930
47 Paramount Plaza 670 / 204 48 1971
48 Trump Tower 664 / 202 58 1983
49 Citicorp Building (One Court Square) 658 / 201 50 1990
50 Bank of New York Building 654 / 199 50 1931
51 599 Lexington Avenue 653 / 199 50 1986
52 712 5th Avenue 650 / 198 52 1990
53 Chanin Building 649 / 198 56 1930
54 245 Park Avenue 648 / 198 44 1966
55 Sony Building 647 / 197 37 1984
56 Two World Financial Center 645 / 197 44 1987
57 One New York Plaza 640 / 195 50 1969
58 570 Lexington Avenue 640 / 195 50 1931
59 345 Park Avenue 634 / 193 44 1969
60 W.R. Grace Building 630 / 192 50 1971
61 Home Insurance Plaza 630 / 192 45 1966
62 Verizon Building 630 / 192 40 1974
63 101 Park Avenue 629 / 192 49 1982
64 One Dag Hammarskjold Plaza 628 / 191 49 1972
65 Central Park Place 628 / 191 56 1988
66 888 7th Avenue 628 / 191 46 1971
67 Waldorf-Astoria Hotel 625 / 191 47 1931
68 Burlington House 625 / 191 50 1969
69 Trump Palace Condominiums 623 / 190 54 1991
70 Olympic Tower 620 / 189 51 1976
71 Mercantile Building 620 / 189 48 1929
72 425 5th Avenue 618 / 188 55 2003
73 The Epic 615 / 187 58 2007
74 919 Third Avenue 615 / 187 47 1971
75 New York Life Building 615 / 187 40 1928
76 750 7th Avenue 615 / 187 40 1989
77 Tower 49 614 / 187 45 1985
78 Credit Lyonnais Building 609 / 186 45 1964
79 The Orion 604 / 184 58 2006
80 590 Madison Avenue 603 / 184 41 1983

Najvyššie rozostavané, schválené, navrhnuté alebo zničené[upraviť | upraviť zdroj]

Najvyššie rozostavané[upraviť | upraviť zdroj]

1 World Trade Center
Názov Výška (m) Počet poschodí Rok
One World Trade Center 541 105 2013
2 World Trade Center 411 79 2014
3 World Trade Center 378 71 2014
Carnegie 57 306 75 2013
4 World Trade Center 297 64 2013
99 Church Street 278 68 2014
56 Leonard Street 243 58 2013
50 West Street 221 63 2011

Najvyššie schválené[upraviť | upraviť zdroj]

Miesto, kde by mal stáť mrakodrap 20 Times Square
Názov Výška (m) Počet poschodí Rok
15 Penn Plaza 365 62 2014
GiraSole 323 60 2013
Tower Verre 320 75 2013
20 Times Square 260,6 42
5 World Trade Center 226 42 2014
1715 Broadway 218 67 2011
250 East 57th St 218 59
Hotel a Rezidencie Nobu 198 62

Najvyššie naplánové[upraviť | upraviť zdroj]

Miesto, kde by mal stáť komplex mrakodrapov Hudson Place
Názov Výška (m) Počet poschodí Rok
Hudson Place, veža 1 396 110 2015
Manhattan West, veža 1 371 66 2015
Hudson Place, veža 2 329 2015
SNCI Tower 289,6 57
The New York Sky Garden Tower 285 74
Manhattan West, veža 2 285 60 2013
708 1st Avenue, veža 1 864 58
685 1st Avenue 255 67
700 1st Avenue, veža 3 210 66
708 1st Avenue 203 45
700 1st Avenue, veža 2 192 60
160 West 62nd St 189 57
Atlantic Yards, budova 1 189
700 1st Avenue, veža 2 183 57
Silvercup Studios West Tower I 183 57
Queens Street Apartments 183

Najvyššie zničené[upraviť | upraviť zdroj]

Názov Výška (m) Počet poschodí Rok dostavania Rok zničenia
1 World Trade Center 417 110 1972 2001
2 World Trade Center 415 110 1973 2001
Singer Building 187 47 1908 1968
7 World Trade Center 174 47 1987 2001
Deutsche Bank Building 172 42 1974 2011

Galéria[upraviť | upraviť zdroj]

Najvyššie budovy podľa časti New Yorku[upraviť | upraviť zdroj]

One Court Square, najvyššia budova Queens
Názov mestskej časti Názov budovy Výška (m) Počet poschodí Rok
Bronx Harlem River Park, veže 1 a 2 123 44 1975
Brooklyn Brooklyner 156 51 2009
Manhattan Empire State Building 381 102 1931
---Harlem Annenberg Building 133 26 1976
---Chinatown Confucius Plaza 132 44 1976
Queens One Court Square 201 50 1990
Staten Island Castleton Park Towers 20 1976

Časová os najvyšších budov[upraviť | upraviť zdroj]

Názov Obrázok Výška (m) Počet poschodí Rok (rok zničenia) Obdobie rekordu
Collegiate Reformed Protestant Dutch Church GezichtOpNieuwAmsterdam.jpg 1 1643 (1???) 1643 - 1846
Trinity Church (New York) Trinity Church NYC 001 002 003 combined.jpg 85 1 1846 1846 - 1890
Latting Observatory Latting Observatory.png 96 3 1853 (185?) 1853 - 1856
New York World Building New York World Building New York City.jpg 106 20 1890 (1955) 1890 - 1894
Manhattan Life Insurance Building Manhattan Life Insurance Company Building New York City.jpg 106 18 1894 (1930) 1894 - 1899
Park Row Building Park Row Building New York.jpg 119 30 1899 1899 - 1908
Singer Building Ernest Peixotto, Singer Building, New York, 1909.jpg 187 47 1908 (1968) 1908 - 1909
Metropolitan Life Insurance Company Tower Madison park buildings.jpg 213 50 1909 1909 - 1913
Woolworth Building Woolworth bldg nov2005.jpg 241 57 1913 1913 - 1930
40 Wall Street 40 Wall Street New York City at Sunset C R.jpg 283 70 1930 Apríl 1930 - Máj 1930
Chrysler Building The Chrysler Building in Night New York City viewed from the Public Library.jpg 319 77 1930 1930 - 1931
Empire State Building Empirestatebuilding.JPG 381 102 1931 1931 - 1972
1 World Trade Center World Trade Center, New York City - aerial view (March 2001).jpg 417 110 1972 (2001) 1972 - 2001
Empire State Building Empirestatebuildingfrombrooklynnewyork.jpg 417 110 1931 2001 - dnešok