Šablóna:Primárne zdroje

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie


Túto dokumentáciu [upraviť] [história] [obnoviť]
Dokumentácia Dokumentácia

Šablóna sa vkladá do článkov, ktoré obsahujú výlučne alebo takmer výlučne primárne zdroje uvedených informácií. Primárne zdroje (napr. archívne dokumenty, publikované nekomentované archívne dokumenty, dobové články z dennej tlače a pod.) môžu poslúžiť ako vhodné doplnenie článku, avšak článok má byť založený na spoľahlivých sekundárnych (napr. monografie, vedecké články) a terciárnych zdrojoch (napr. heslá v encyklopédiách či slovníkoch).

Túto šablónu nepoužívajte, pokiaľ článku chýbajú zdroje úplne. V takomto prípade vložte do článku šablónu {{Bez zdroja}}. Pokiaľ sú v článku sporné konkrétne vety vložte za spornou vetou šablónu {{Bez citácie}}.

Použitie[upraviť zdroj]

{{Primárne zdroje}}

Šablóna má dva voliteľné, neoznačené parametre, oddelené zvislou čiarou. V prvom sa uvádza dodatočný komentár, v druhom dátum označenia vo formáte RRRRMMDD, napríklad 20161130 pre 30. november 2016. Oba parametre sa vkladajú miesto textu v ukážke.

{{Nedostatok zdrojov|Voliteľný komentár|Dátum označenia}}

Pozri aj[upraviť zdroj]


Ak máte otázku k tejto šablóne, alebo potrebujete jej rozšírenie a neviete ho správne naformátovať, pýtajte sa v diskusii k šablóne. Pokiaľ je potrebné šablónu urgentne opraviť, obráťte sa na technickú podporu. Na testovanie šablóny môžete vytvoriť testy šablóny.