Bramac - strešné systémy

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
BMI Slovensko s.r.o. (pôvodný názov: Bramac – strešné systémy)
Bramac - strešné systémy
Právna formas.r.o.
Založená1994
SídloIvanka pri Nitre, Slovensko
VedenieMgr. Kristián Šnírer - konateľ
Mgr. Katarína Bagarová - ekonomická riaditeľka
Ing. Pavol Cok - výrobný riaditeľ
PriemyselStavebníctvo
Produkciastrešná krytina
strešné príslušenstvo
Webwww.bramac.sk

Bramac – strešné systémy, spol. s r. o., je slovenská firma vyrábajúca betónovú strešnú krytinu a zameraná na segment šikmých striech.

História[upraviť | upraviť zdroj]

Spoločnosť Bramac – strešné systémy, spol. s r. o. bola založená v roku 1994 ako 100%-ná dcérska spoločnosť rakúskej spoločnosti Bramac Dachsysteme International GmbH. Tá bola založená v roku 1966 spojením Braas & Co a Hofman & Maculan pod názvom Bramac Dachsteinwerke GmbH. V roku 1967 bol otvorený výrobný závod na výrobu betónovej strešnej krytiny v Pöchlarne. Po odstúpení spoločníka Hofman & Maculan prevzal v roku 1969 Wienerberger 50%-ný vlastnícky podiel na spoločnosti Bramac. Od roku 2011 je 100%-ným vlastníkom spoločnosti Bramac Dachsysteme International GmbH koncern Braas Monier Building Group – celosvetový líder v ponuke stavebných materiálov pre šikmé strechy, ako aj inovatívnych strešných, solárnych, komínových a vetracích systémov.

Spoločnosť Bramac – strešné systémy pôsobila v prvých troch rokoch ako obchodná spoločnosť. V roku 1996 firma v reakcii na vývoj na slovenskom stavebnom trhu začala budovať vlastný výrobný závod. Spoločnosť sa transformovala z čisto obchodnej na výrobno-obchodnú spoločnosť. Závod na výrobu strešných krytín v Ivanke pri Nitre bol slávnostne uvedený do prevádzky 24. septembra 1997.

Produkty[upraviť | upraviť zdroj]

Spoločnosť Bramac – strešné systémy, spol. s r. o., ponúka komplexné strešné riešenia:

  • je výrobcom a predajcom betónovej strešnej krytiny
  • dodávateľom uceleného strešného príslušenstva, vrátane odkvapového systému, nadkrokvovej izolácie, solárnych a fotovoltických systémov
  • je oficiálnym dovozcom nemeckej keramickej strešnej krytiny Braas pre slovenský trh

Členstvo v skupine Braas Monier Building Group umožňuje spoločnosti Bramac testovanie svojich produktov v testovacom stredisku Monier Technical Centre.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento text bol prevažne prevzatý z materiálov spoločnosti Bramac a skupiny Braas Monier Building Group.