Brigitta Cimarolliová

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Brigitta Cimarolliová (* 11. november 1958, Salzburg, Rakúsko) je rakúska modelka a herečka, ktorá tiež dosiahla pozoruhodné úspechy ako hráčka šachu, napriek tomu že sa ho naučila hrať až v 19. rokoch.

Život[upraviť | upraviť zdroj]

Už v 17. rokoch sa zúčastnila voľby Miss. V 18. rokoch bola zvolená za „Miss Salzburg“ a „Miss Young International“ v Tokiu. V nemeckom vydaní časopisu Playboy v novembri 1977 bola s mierami 90-60-90 a 58 kg pri 172 cm výške playmate mesiaca.

V nemeckom vydaní Penthouse zo septembra 1983 bola dievčaťom časopisu. Okrem toho jej obrázky boli ozdobou v časopisoch ako sú „Neue Revue“, „LUI“, „Oui“, „Exklusiv“, „Star Ladies“, „Sexy“, „Cover Girls“, „New York“, „High Society“, „Quick“, „Excelsior“, „Stern“, „Bunte“,katalogu od „D&W“,katalog „Underfashion“ a pózovala v rôznych televíznych produkciách.

V roku 1983 účinkovala v povrchných produkciách „Taifun der Zärtlichkeit“ (alternativny názov „Die Geschichte der Puppen“). V roku 1985 vystupovala v nemeckej reklamnej kampani Dessous „Ein Sommernachtstraum“. V roku 1986 účinkovala vo videoklipe švédskej hardrockovej skupiny Treat „World of Promises“, spoločne s Falcom sa objavila v roku 1984 vo videoklipoch „No Answer (Hallo Deutschland)“ a Ihre Tochter, v roku 1998 v dokumente „Falco – Hoch wie nie“. V polovici roku 2006 vyšiel titul pod názvom „Girls in Action“, ktorý obsahuje okrem iného hore uvedený titul „Ein Sommernachtstraum“.

Dosiahla titul šachovej majsterky krajiny Salzburg. Jej hrací potenciál v ratingu ELO je vo výške cca. 1700. Proti šachovému majstrovi sveta Anatolijovi Karpovovi dosiahla v simultánnom šachu dve remízy pri jednej prehre. Avšak v „Mega-Database“ firmy Chessbase, kde sú uložené milióny turnajových partií, nie je žiadna partia Brigitty Cimarolli.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]