Diskusia:Železničná stanica Bratislava predmestie

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Zdravím, aby sa zlepšila kvalita textá na tejto strane odporúčam tieto zmeny:

1.Na https://sk.wikipedia.org/wiki/Istrochem je jasne že sa závod premenoval z  Dynamit Nobel do Závod Juraja Dimitrova v 1951 roku. Slova --(do roku 1975 Bratislava-Dynamitka) -- nemajú referencie a je ťažko predpokladať že zástavka ktorá sa menovaná po závode vymenila meno 24 rokov po premenovaní zavoda. Odporúčam zotrieť tie slova a napísať že je stanica premenovaná v roku 1951 kedy aj závod. Aj to pridať pod dejiny lebo je to historická informácia.

Na tejto stranke https://www.zeleznicne.info/view.php?cisloclanku=2007120001 piše:

V súvislosti s výstavbou bratislavského železničného uzla v druhej polovici minulého storočia bola realizovaná tiež prestavba železničnej stanice Bratislava predmestie (predtým Dynamitka). Išlo tiež o výstavbu novej výpravnej budovy, ktorá započala roku 1967. Pri výstavbe bolo potrebné vyriešiť viacero problémov súvisiacich s kotolňou, zabezpečovacím zariadením, novou transformátorovou stanicou, novým vonkajším osvetlením a celkovou úpravou prednádražia. Nová výpravná budova bola do užívania slávnostne odovzdaná dňa 23. decembra 1971. Vybudované bolo tiež nové reléové zabezpečovacie zariadenie stanice. Vo výpravnej budove s ústredným kúrením sa nachádza priestranný vestibul, čakárne a prevádzkové miestnosti. Vybudované boli nové nástupištia. Z tohto je možné prísť k názoru že sa stanica volala Bratislava predmestie v dobe prvej rekonštrukcie v roku 1967.

2.Odporúčam vetu: --Nachádza sa na zvyšku pôvodnej trnavskej trate, dnes je súčasťou spojky z tratí 120 a 130 do Nového Mesta.-- zotrieť lebo informácia že je stanica na trnavskej trate existuje v dejinách a informácia o traťach existuje v infoboxe. Možno bi bolo dobre napísať že sa pri stanici trate 120 a 130 máju spojku lebo sama stanica nemôže byť časťou spojky, sú to dve rozlíšne železnične infraštruktúre.

3. Informácia -- v treťom bratislavskom okrese v mestskej časti Nové Mesto v blízkosti mestskej časti Rača. -- je dosť nepresná, odporúčam vymeniť na -- sa nachádza v mestskej časti Nové Mesto (okres Bratislava III), približne 5km severne od centra Bratislavy.-- (Meral som vzdialenosť na Google maps)

4. Tato veta a referencia

-- V decembri 2017 má byť ukončená druhá fáza rekonštrukcie stanice, za 2,8 mil eur.[1] --

sú aktuality a myslím že viacej patria do wikinews než sem. Taktiež viem že je rekonštrukcia dokončená lebo som bol na stanici pred dva mesiace, a to je aj vidno na fotografiách v Google maps.

  1. ŠNÍDL, Vladimír. ŽSR našli ďalšie milióny na opravu bratislavskej stanice, kde stoja štyri vlaky denne [online]. N Press, 2017-07-26, [cit. 2017-07-27]. Dostupné online.