Diskusia:Hora Říp

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Připomínky v rámci kurzu na PřF UK[upraviť zdroj]

Jde o dobrý základ článku, který je ovšem nutné pro získání zápočtu signifikantně vylepšit:

- Jelikož jde o úkol v rámci kurzu Ochrana přírody a krajiny, již v úvodním odstavci stručně specifikujte, co cenného přírodní památka chrání.

- Údaje o přírodních poměrech jsou příliš omezené. Prosím o jejich doplnění v takovém objemu, že to dovolí rozčlenit celou kapitolu do podkapitol. Zcela chybí jakékoliv informace o geomorfologii a pedologii; geologie by si zasloužila výrazně rozvést. Z flóry jsou zmíněny pouze 4 druhy dřevin, z fauny pouze 4 druhy ptáků a roháč. To je žalostně málo.

- Z přírodních poměrů by také mělo být zřejmě, jaké biotopy ten Říp vlastně tvoří. Jsou to hlavně lesy? Nebo se tam nachází i něco jiného? Jaké mají různé biotopy zastoupení?

- Na kapitole o ochraně přírody je sympatické, že máte poměrně detailně popsány předměty ochrany i s několika ukázkovými druhy. Chybí ale údaje o péči o dané území. Prosím doplnit.

- Ve zdrojích se píše, že kromě přírodní památky se na území chrání i evropsky významná lokalita. Tento fakt by se měl také zmínit a rozvést (co je předmětem ochrany v tomto případě a v jakém stavu se z hlediska ochrany přírody nachází?).

- Na webu drusop si najděte plán péče o dané území a načerpejte z něj další informace. Jde o stěžejní dokument, přitom není ani jednou citován. --Prof.Jiri.Reif (diskusia) 17:21, 19. november 2023 (UTC)[odpovedať]

Duplicita k článku Říp[upraviť zdroj]

@Scina64: Zdravím. Text treba zapracovať do existujúceho hesla Říp a túto stránku označiť na zmazanie, nie je dôvod na existenciu redundantného hesla. --Teslaton (diskusia) 10:53, 14. december 2023 (UTC)[odpovedať]