Diskusia:Indočínska vojna

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Že Vietnam napadol Kambodžu je epochálny historický objav,osobne si pamätám keď Pol-Pot vzniesol nárok na deltu Mekongu s odôvodnením že pred 500 rokmi patrila Kambodži.Tento nárok presadzoval v praxi armádou.Ach tá starecká pamäť v stretnutí s mladými "školenými" skoro vzdelanými.S pozdravom. --80.242.33.198 (diskusia) sa nepodpísal(a)

Patetický vstup, no tunajší článok je len preklad (aj to v podstate len úvodu) prierezového článku z anglickej wiki Indochina Wars o všetkých indočínskych vojnách. Jednotlivé konflikty tam sú podrobnejšie rozpracované v samostatných článkoch, vrátane vietnamsko-kambodžského konfliktu: Cambodian–Vietnamese War. Celá predohra, vrátane kambodžských nárokov a priebeh sú tam spracované a doložené zdrojmi. Ak máš ambíciu, pokojne to spracuj aj po slovensky (buď prekladom uvedeného ozdrojovaného textu alebo po svojom podľa spoľahlivých zdrojov). --Teslaton (diskusia) 13. 10. 2016, 20:02 (UTC)

to je veľmi slušná odpoveď ktorá nič nemení na fakte že fakt v článku je aký je,čiže úplná sprostosť i keď prekladaná,s čím plne súhlasím--80.242.33.198 20. 10. 2016, 19:28 (UTC)