Diskusia:Milan Michal Harminc

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
  • ahojte,toto je jeden z mojích prvých článkov, nie som v písaní a úprave až taká zbehla.aj napriek tomu by som chcela ,aby to bolo čo najlepšie spravené a vhodné. Preto vás prosím,ak by ste mali nejaké pripomienky,alebo by ste nasli nejaké chyby, kludne mi dajte vedieť. budem len rada, aby som tie nedostatky opravila. vopred srdečne ďakujem. :)

Jana kačurová 23:10, 10. december 2007 (UTC)[odpovedať]

Mali by ste opraviť krstné mená tohto významného slovenského staviteľa a architekta, správne podľa krstného listu má byť Michal Milan Harminc. Takto je uvádzaný aj v originálnych dokumentoch z jeho vlastnej kancelárie (na pečiatkach, hlavičkových papieroch, projektoch). V literatúre sa nesprávne tradujú jeho krstné mená v nesprávnom poradí. Stačí si zájsť do slovenských archívov, kde sú tieto originálne dokumenty uložené. --85.216.254.201 (diskusia) sa nepodpísal(a)

Prípadný alternatívny tvar treba ak tak doložiť konkrétnymi citáciami spoľahlivých zdrojov (pričom to bremeno je na tom, kto chce informáciu doplniť, nie posielať iných do archívov). Zdroje, ktoré v článku sú, uvádzajú meno v tvare Milan Michal Harminc. Rovnako ho uvádza aj Beliana [1]. --Teslaton (diskusia) 20:04, 16. september 2019 (UTC)[odpovedať]

Krstné mená v správnom poradí sa uvádzajú napríklad aj v publikácii POHANIČOVÁ, Jana - VODRÁŽKA, Peter: # Harminc. Bratislava : Trio Publishing, 2019. 208 s., v ktorej sú tieto dokumenty publikované.

Začem bukvy, vsjo jasno. http://www.kulpin.net/files/matrika_kulpin/matrika_narodenych_1853_1887.pdf Daevid (diskusia) 23:02, 16. september 2019 (UTC)[odpovedať]