Diskusia:Veľká Čausa

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Neviem, v com je problem. Submitnuty clanok obsahuje fakty o obci, ktore som si nemohol vycucat z prsta. Teda musel som ich niekde najst. Ale ak sa moja snaha neceni, tak sa moj prispevok moze kludne vymazat. BTW: Uz som spravil aj mapku, ktoru som chcel submitnut, ale nejako ma po problemoch s autorskymi pravami presla chut to submitnut.

Problém je podrobne rozpísaný na Wikipédia:Autorské_práva. Pozn.: autorské práva sa vzťahujú na konkrétnu formuláciu textu, nie na informácie v ňom obsiahnuté. Ak si text prečítaš a prepíšeš ho vlastnými slovami, bude to v poriadku. Ak je mapka tvoje vlastné dielo, tiež nie je problém. Uvoľníš ho pod slobodnou licenciou a nahráš na Wikimedia Commons. helix84 09:02, 8 jún 2006 (UTC)

Ok, upravim to (dnes to asi nestihnem, musim sa venovat aj praci). Zaklad obrazku je z maps.google.com, je orezany, upravena farba na nazve obce a pridane smery na najblizsie vecsie mesta. Da sa to pouzit?

Asi by to šlo, ale pozri si copyright ku maps.google.com... --Rádiológ 09:24, 8 jún 2006 (UTC)
Je mi ľúto, ale asi by to nešlo, kvalifikuje sa to ako odvodené dielo. Musel by si mapku vytvoriť sám. Ale robíme to takto: vezmi si mapku Obrázok:Map_slovakia_prievidza.png, tú môžeš slobodne upravovať, a vyznač na nej svoju obec. Nezabudni, že nahráva sa na Commons. helix84 09:31, 8 jún 2006 (UTC)

Upravil som text, aby nebol kopiou. Nasiel som aj ine materialy na webe, ktore som tam napasoval. BTW: S tym obrazkom mapy je dost problem. Kedze autorsky zakon chrani aj casi kartografickych map, tak vytvaranie detailnejsich mapiek asi nehrozi. Jedina o malo detailnejsia free mapka je na: http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Slovakia_topo.jpg (1400x962). Nevies, ako je to s autorskymi pravami pre automapy (napriklad vydane za komancov)? Nie su take, ktore nie su chranene autorskym zakonom? Mozno by to potom pomohlo aj ostatnym, ktori by chceli vytvarat vlastne mapky.

Presne to neviem, tak ťa nechcem pliesť. Už som sa s tým stretol, ale zabudol som a neviem to nájsť. helix84 19:27, 8 jún 2006 (UTC)

Nevadi, nehori to. Keby si nahodou zistil ako sa dostat k free mapkam Slovenska (skeny autoatlasov, atd.), tak odpis. Dik, za trpezlivost.