Diskusia ku kategórii:E kódy

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Forma radenia[upraviť zdroj]

S pingom na zakladateľa, aktualizujúceho a chemických redaktorov (@Stefi, Bakjb, Peko, KormiSK: ): otázka, či sem neradiť skôr presmerovania na tie látky, ako je to riešené napr. na frwiki (fr:Catégorie:Numéro E). Výhoda by bola, že by to tu figurovalo pod samotnými kódmi. Nevýhoda(?), že články látok by už v kategórii nefigurovali, len tie presmerovania. Čo mi ale príde ok, keďže kód nie je látka.

Resp. do úvahy by prichádzalo ev. aj duálne radenie, tzn. jedna kat pre kódy („E kódy“), kde by boli presmerovania (radené podľa E číselnej hodnoty); druhá pre látky („Látky s E kódom“), kde by bolo to čo je teraz tu, akurát teda radené prirodzene podľa názvu látky (tzn. kyseliny spolu a pod.). --Teslaton (diskusia) 08:53, 28. január 2024 (UTC)[odpovedať]

Ja s týmto návrhom súhlasím. -- Bakjb (diskusia) 10:42, 28. január 2024 (UTC)[odpovedať]
@Teslaton: Presmerovania sa normálne nekategorizujú, pripadá mi to ako trochu zvláštny nápad, ale vo finále je to celkom jedno a pokojne môžeme niečo také urobiť, asi s tým väčší problém nemám, hlavne ak to funguje napr. na FRWiki. ENWiki to má radené ako my, pod en:Category:E-number additives. Kategória Látky s E kódom mi pripadá skôr zbytočná, všetko by malo byť kategorizované pod Kategória:Potravinárske aditíva alebo niečo podobné. Za mňa teda buď ponechať, alebo len Kategória:E kódy pre tie presmerovania.
Chceš sa toho potom nejak ujať a spraviť to roboticky? MysLím, že aktuálne by to šlo prejsť i manuálne. Celý zoznam je potom na tejto stránke.
Cením inak ping na zakladateľa, i keď už na Wiki dlhé roky needituje. (bez sarkazmu) KormiSK (diskusia) 12:36, 28. január 2024 (UTC)[odpovedať]