Diskusia s redaktorom:Matej~skwiki

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Ahoj Matej, vďaka za množstvo obsažných článkov do Wikipédia. Rád by som ti len dal do pozornosti sesterský projekt Wikiknihy ~ Wikibooks, ktorý je možno ešte vhodnejší pre podobný obsah. Wikipédia sa snaží zachovávať štýl heslo - vysvetlenie a nepodávať texty analytického a učebnicového charakteru. Takýto obsah môžeme spoločne preniesť do inej wiki (hovoríme tomu transwiki), konkrétne do Wikibooks. --AtonX 10:46, 1 Mar 2005 (UTC)

Nesúhlasím prinajmenšom pokiaľ ide o články o ekonómii. Dá sa to spraviť...(Aj tá žurnalistika by sa dala spraviť, ale na to asi nebudem mať čas)...Bronto 19:52, 1 Mar 2005 (UTC)

Nesúhlasím -> na hlavnej stránke je rozdelenie vied -> jednou vetvou je ekonómia - keďže mám vypracované otázky z ekonómie (prierez ekonomickej teórie), a zistil som, že predomnou tam bolo 0 (slovom nula) článkov, tak som si povedal, že niečo také zostavím. Mojou prioritou je to, aby tu návštevníci našli, čo hľadajú, a až druhoradé je to, či dokument spĺňa kritériá z hľadiska estetickosti, štruktúry a pod., - k tomu sa vrátim neskôr. Zároveň si uvedomujem, že ekonómia nie je vedná disciplína, ktorá by sa dala "zašuflíkovať" podobne ako medicína, biológia alebo história. Dúfam, že to chápeš.--Matej 20:16, 1 Mar 2005 (UTC)

A sme tam kde sme boli už toľkokrát... mal si niekedy v ruke papierovú encyklopédiu a videl si, ako tam vyzerajú jednotlivé heslá? --AtonX 20:37, 1 Mar 2005 (UTC)
V prvom rade Ťa nechcem nijako odradiť od písania článkov do Wikipédie, ale v tomto musím súhlasiť s Atonom. Skús si, ak Ti môžem poradiť, roztriediť poznámky do hesiel ako (Trh, Práca, Všeobecný ekvivalent, Peniaze, Ekonomika, ...) a tie potom vlož do wiki. Napr. článok Hospodárska politika a jej základné ciele by som zaradil pod heslo Hospodárska politika, článok Podstata zákona klesajúcich výnosov pod heslo Zákon klesajúcich výnosov atď. Skús si predstaviť niekoho, kto ide v encyklopédii hľadať heslo z oblasti ekonomiky. Hľadajú sa predovšetkým ustálené slovné spojenia a významové slová. --Adrian 20:54, 1 Mar 2005 (UTC)
Áno, videl som ju. Chápem, že rozdelenie tém v kapitole "Ekonómia" sa mi nepodarilo podľa mojich predstáv, avšak zatiaľ pridám všetky články podľa pôvodného rozdelenia, a potom to "učešem". Daj mi 2 týždne, a potom očakávam komentáre.--Matej 20:48, 1 Mar 2005 (UTC)
OK, Adrián, máš pravdu, prerobím to.--Matej 21:00, 1 Mar 2005 (UTC)

Your account will be renamed[upraviť zdroj]

08:27, 20. marec 2015 (UTC)

11:09, 19. apríl 2015 (UTC)